Na današnji dan u istoriji muzike

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.695
2. mart

1967 - Održava se deveta godišnja dodela Gremi nagrada. Film Frenka Sinatre Sinatre, Čovek i njegova muzika osvaja album godine, dok je "Stranci u noći" proglašen za Rekord godine. Džon Lenon i Pol Makartni osvojili su Gremi pesmu godine za "Mišel".

1991 - francuski pevač Serž Gejnsbur umro je od srčanog udara. Poznat po svojoj 1969. UK hitu u duetu with Jane Birkin on "Je t'aime... Moi non plus." Tokom karijere pisao je muziku za više od 40 filmova.

5. mart
download.jpg

2002 - prva epizoda TV emisije Osbournes emitovana je na MTV-u u SAD. Fokusirajući se na "ludaka" i njegovu ženu Šeron, i dvoje od njihovo troje dece. Nesvesni kamere, prepiru se, psuju i druže iza scene na Ozi šou programima.

11. mart
Rock and Roll Hall of Fame inducts Madonna, Cohen

2008 - Madona je primljena u američku Rokenrol kuću slavnih na ceremoniji koja je prožeta zvezdama u Njujorku, dobila je čast u hotelu Valdorf Astorija od pevača Džastina Timberlejka. Četrdesetdevetogodišnjakinja se zahvalila svojim klevetnicima u govoru o prihvatanju, uključujući i one koji su 'rekli da ne znam da pevam, da sam čudo od jednog hita'. Rok zvezda Džon Melenkamp, Leonard Koen, Ventures i Dejv Klark Pet takođe su bili među primljenima te godine.

13. mart

download.jpg

2006
- Seks Pistolsi su odbili da prisustvuju sopstvenom uvođenju u američku Rokenrol kuću slavnih u Klivlendu, Ohajo. Blondie, Herb Alpert i Blek Sabat su svi bili indukovani ali su Pistolsi postavili rukom napisanu belešku na svom sajtu, nazivajući instituciju 'urinom u vinu', dodajući 'Mi nismo vaši majmuni, ne dolazimo. Ne obraćate pažnju.

18. mart

The Rolling Stones, 1965 by Guy Webster — Mr Musichead

1965 - Roling Stonsi su kažnjeni sa po 5 funti zbog uriniranja na javnom mestu, posle incidenta koji se dogodio na benzinskoj pumpi posle svirke u ABC teatru u Romfordu, u Eseksu, u Engleskoj. Ovo je bilo posle poslednje emisije na njihovoj petoj turneji u Uk paketu sa The Hollies, The Konrads, all girl-group Goldie i Gingerbreads i Dave Berry i Cruisers.

Back