Na dan Svetog Save ukinuta himna R.Srpske

neka nam daju po broju stanovnika ili teritoriji. to bi bilo fer.

oni nece samostalnu Repku Srpku ali nece ni 10% srba na funkcijama zajednicke drzave iako imamo 50% stanovnistva i teritorije i ekonomski jači od bošnjaka i hrvoja.

E pa, brate, onda NEMA NI JARE NI PARE

moj stavi:

ILI ĆE ŽIVOT SRBA U ZAJEDNIČKOJ BOSNI BITI CVEĆE,
ILI SRBA U ZAJEDNIČKOJ BOSNI BITI NEĆE...

siticentar:
Bolan nebio, niko ti nece to sto je tvoje ni traziti, a ako ti neko trazi odnesi u svoju kocu objesi na svoj zid, krov, zabodi jarbol u svoju njivu i objesi na njega i grb i zastavu i neka na vrhu bude orao i 4 C i punim pravom budi ponosan na to sto u svojoj njivi pjevas svojiu pjemu, kao i na to sto cinis, niko ti ne brani ,ali drzavna i entiteska obiljezjima trebaji i biti ce obiljezja svih naroda i jos nesmiju biti uvredljiva za ostale gradjane /jevreje, slovake Rome itd/ drzave u kojoj zivis.

Uvredljivo je za ostale izvjesit obiljezja jedne nacije na zajednicke institucije, jer po Ustavu BiH entiteti njeni sastavni dijelovi.
Federacija i RS su vlasnistvo tri naroda i gradjana a ne samo Srba ili Hrvata ili Bosnjaka, i u skladu s tim obiljezja Grb, zastava, Himna i dr. treba da isticu zajednicko pravo na teritorij a ne da to ponistavaju.
Slušaj, meni ne smeta, a trebalo bi, što se u glavnom gradu zemlje u kojoj živim nijedna ulica, trg ili most ne naziva po imenu nekoga iz mog naroda. Sarajevo i Federacija mene ne interesuju NI POD RAZNO! Ne shvatam šta vas zanima šta mi Srbi radimo u delu gde uglavnom mi živimo. Prijatelju, niko ne tera muslimana u Srpskoj da drži grb iznad kreveta ili peva himnu kad se probudi.
Mislim da stvari najbolje funkcionišu kad se jedni drugima ne mešamo u život. Mi smo vas pustili, sad vi malo nas.

Back