"Na cekanju" ili - probni rad :D

Dobih naprasno potrebu da otvorim novu temu :lol:

"probni rad" je izraz moje drugarice Cice :heart: :)

Da li ste vi pre braka imali svoju fazu "probnog rada" ?

To je ono vreme pre stupanja u brak, kada partner zeli jos da vas proveri- da li ste vi ta prava :zelenko3: ,
vas karakter,osobine,navike.... i jos podobnije da upozna iz kakve ste kuce..baba,deda,stricevi itd..

Da li mislite da je ova faza neophodna i pozeljna,
jel ste sami bili u toj situaciji -"da vas proveravaju,samim tim i stavljaju na cekanju" ,
i kako ste se osecali u toj situaciji ? :)

Ovakvoga teras u 3 p materine i to smesta.

Svako ima pravo da razmisli da li mu odredjena osoba odgovara. Ne samo pravo nego i duznost i to i prema sebi i prema buducem partneru. U brak se ulazi otvorenih ociju i sve sto buduci mladozenja (ili mlada) zeli da proveri i misli da treba da proveri - neka proveri.

Medjutim, "stavljanje na probu" je nesto drugo.

"Provera" je ispitivanje da li ja i on odgovaramo jedno drugom. Da li se slazemo u kuci, na poslu, krevetu, zivotnim strmljenjima, interesovanjima. Da li su nam familije kompatibilne, itd itd, sta je vec kome kriterijum da odluci da li je osoba ta ili nije.

"Stavljanje na probu" zvuci kao da je on Bogom dan, a ja treba da se potrudim da dokazem da sam dovoljno dobra, da prodjem testove da kao nagradu dobijem zajednicki zivot sa Njim. More... Nogu u doope i mars u pm.

Sa mojim covekom sam inace zivela mozda godinu dana pre nego sto smo se ozvanicili (splet okolnosti je bio takav). Buduci da smo se dugo zabavljali pre nego sto smo poceli da zivimo zajedno, vec smo skoro sve znali jedno o drugom. Ja sam bila van sebe od srece kada samo poceli da zivimo zajedno. Nikada mi u zivotu nije bilo lepse.

moja drugarica je bila na "probnom radu".ne zna ni sama kako se nasla u tome jer nije ni pomisljala da se uda za tog lika.jesu bili u vezi ali je njoj bilo prerano cak i za takvu pricu.cak ga je jedanput zatekla kako ceprka po njenoj kanti za smece.covek je hteo i to da vidi :zcepanje: izbacila ga je napolje i raskinuli su.

preturao joj je i po korpi za prljav ves,tada kada je i po kanti :zcepanje:
sta li je mislio da tamo nadje,pa naravno da je sve bilo prljavo :zcepanje:
o tom "probnom radu" bih mogla svasta da napisem,ali bi mi bilo krivo da se ona pronadje u prici.
ljudima svasta pada na pamet.ne treba ni u cemu preterivati,vreme ce pokazati ko je za koga,svi sto hoce nesto na silu i na precac izvise.

preturao joj je i po korpi za prljav ves,tada kada je i po kanti :zcepanje:
sta li je mislio da tamo nadje,pa naravno da je sve bilo prljavo :zcepanje:
o tom "probnom radu" bih mogla svasta da napisem,ali bi mi bilo krivo da se ona pronadje u prici.
ljudima svasta pada na pamet.ne treba ni u cemu preterivati,vreme ce pokazati ko je za koga,svi sto hoce nesto na silu i na precac izvise.

Ne mogu da verujem sta citam.....

nema kraja ljudskoj gluposti , zaista :ljutka:

Back