"Na cekanju" ili - probni rad :D

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Dobih naprasno potrebu da otvorim novu temu :lol:

"probni rad" je izraz moje drugarice Cice :heart: :)

Da li ste vi pre braka imali svoju fazu "probnog rada" ?

To je ono vreme pre stupanja u brak, kada partner zeli jos da vas proveri- da li ste vi ta prava :zelenko3: ,
vas karakter,osobine,navike.... i jos podobnije da upozna iz kakve ste kuce..baba,deda,stricevi itd..

Da li mislite da je ova faza neophodna i pozeljna,
jel ste sami bili u toj situaciji -"da vas proveravaju,samim tim i stavljaju na cekanju" ,
i kako ste se osecali u toj situaciji ? :)

Evo moje misljenje:

Bila sam u takvoj situaciji, i osecala sam se jako nelagodno, povredjeno.

Imala sam osecaj da me dovode u poziciju da treba nesto da se dokazujem itd.
i proradio je neki bunt u meni~~~

a to je jako neprijtno, narocito ako sa nekim vec imas visemesecnu vezu, i ocekujes da to bude osoba koja te - voli ^^

Mislim da neko ko zaista ima ljubav prema svom decku/devojci, nikad nece preterano insistirati na ovoj fazu :aha:

To je ono vreme pre stupanja u brak, kada partner zeli jos da vas proveri- da li ste vi ta prava :zelenko3: ,
vas karakter,osobine,navike.... i jos podobnije da upozna iz kakve ste kuce..baba,deda,stricevi itd..

jel ste sami bili u toj situaciji -"da vas proveravaju,samim tim i stavljaju na cekanju" ,
Spontanost u upoznavanju i vezi je glavni odlučujući faktor. Ako se u nekom određenom vremenu ne uklopite, tj, ako niste iz prve sjedinjeni, đaba forsirati na nekom izgubljenom vremenu :)

Kako u ozbiljnim vezama, tako je isto u kratkim, avanturama... :)

Poslednja izmena:

:heart:
Cica je svima inspiracija.:heart:

Spontanost u upoznavanju i vezi je glavni odlučujući faktor. Ako se u nekom određenom vremenu ne uklopite, tj, ako niste iz prve sjedinjeni, đaba forsirati na nekom izgubljenom vremenu :)

Kkao u ozbiljnim vezama, tako je isto u kratkim, avanturama... :)

Hvala Okrugli.....

Ali neki imaju potrebu i pored toga sto se poklapa,
da kopaju... i proveravaju.... pa da li im neka uznemiravjuca karakterna osobina...
i da je jako vazno da ukljuce "razum" u celu pricu ~~~~~

Hvala Okrugli.....

Ali neki imaju potrebu i pored toga sto se poklapa,
da kopaju... i proveravaju.... pa da li im neka uznemiravjuca karakterna osobina...
i da je jako vazno da ukljuce "razum" u celu pricu ~~~~~
Nema na čemu, i drugi put... :)

To je obična glupost, kopati nešto nasilno, to ne ide... Znam da mnogi su to radili, pa i u brak ušli, i večina završila razvodom...

Ako ti nekog zavoliš, iz prve, prati ga, daj mu do znanja svojim prisustvom, i ako te on ne oseti i neprimi tvoju ljubav, sjedini sa svojim srcem, dušom, preboli dok je vreme. :)

Škorpija si, imaš sve predispozicije da osvojiš voljenog muškarca, ali samo prirodnošću, ljubavlju. :lol:

Poslednja izmena:
Evo jedno iz zivotnog iskustva,koje ja znam...jer je iz moje sire porodice ^^ :)

Moja rodjaka se zabavljala sa deckom 5 godina Cele studije.
I kad su vec trebali da se vencaju....
Njegova porodica je bila toliko nametljiva i proveravali su svaku sitnicu...
bukvalno-da li je prasina obrisana na policama :hahaha:

To je potrajalo... mozda i godinu dana,
rodjaki nije bilo svejedno.... ali kad su se konacno vencali - ona je nastavila u tom duhu,i sve im vratila :mrgreen:

Posto zive u istom dvoristu-rekla je da ne voli da kuva, i nikad nece kuvati.
I sad posle 10 godina nije usla u kuhinju osim caj da skuva.
Takodje i ne sredjuje kucu ~~~~

Vratila im je za to cimalje time sto kad je dobila taj bracni ugovor-nametnula je pravila koja njoj odgovaraju ^^

- - - - - - - - - -

Nema na čemu, i drugi put... :)

To je obična glupost, kopati nešto nasilno, to ne ide... Znam da mnogi su to radili, pa i u brak ušli, i večina završila razvodom...

Ako ti nekog zavoliš, iz prve, prati ga, daj mu do znanja svojim prisustvom, i ako te on ne oseti i neprimi tvoju ljubav, sjedini sa svojim srcem, dušom, preboli dok je vreme. :)

Škorpija si, imaš sve predispozicije da osvojiš voljenog muškarca, ali samo prirodnošću, ljubavlju. :lol:

:obozavam: :heart2:

Ja volim da upoznam decka i njegovu porodicu, mada mene svi zavole iz prve. Pa i sami znate da sam ja tako nezna, mila, ljupka, iskrena, dusevna, postena itd. Glupo je da ja o sebi govorim ono sto se vec zna. Ja sam trenutno "na probnom radu", posto moj decko nece da kaze datum, odn. on bi sledece godine, ali ja uvek kazem: "Ljubav je kao debela palacinka, cim se ohladi postane nekako gnjecava u ustima."
Licno smatram da to moze biti veoma neprijatna situacija, posto izgleda kao stocni sajam. Ako je neko odlucio da se ozeni ili uda iz ljubavi, to je jednostavno to. Ne moze niko da promeni taj plan, ako je iz srca.:heart:

Evo jedno iz zivotnog iskustva,koje ja znam...jer je iz moje sire porodice ^^ :)

Moja rodjaka se zabavljala sa deckom 5 godina Cele studije.
I kad su vec trebali da se vencaju....
Njegova porodica je bila toliko nametljiva i proveravali su svaku sitnicu...
bukvalno-da li je prasina obrisana na policama :hahaha:

To je potrajalo... mozda i godinu dana,
rodjaki nije bilo svejedno.... ali kad su se konacno vencali - ona je nastavila u tom duhu,i sve im vratila :mrgreen:

Posto zive u istom dvoristu-rekla je da ne voli da kuva, i nikad nece kuvati.
I sad posle 10 godina nije usla u kuhinju osim caj da skuva.
Takodje i ne sredjuje kucu ~~~~

Vratila im je za to cimalje time sto kad je dobila taj bracni ugovor-nametnula je pravila koja njoj odgovaraju ^

Ccccc, koja malograđanština... Primer kako netreba!

Ja volim da upoznam decka i njegovu porodicu, mada mene svi zavole iz prve. Pa i sami znate da sam ja tako nezna, mila, ljupka, iskrena, dusevna, postena itd. Glupo je da ja o sebi govorim ono sto se vec zna. Ja sam trenutno "na probnom radu", posto moj decko nece da kaze datum, odn. on bi sledece godine, ali ja uvek kazem: "Ljubav je kao debela palacinka, cim se ohladi postane nekako gnjecava u ustima."
Licno smatram da to moze biti veoma neprijatna situacija, posto izgleda kao stocni sajam. Ako je neko odlucio da se ozeni ili uda iz ljubavi, to je jednostavno to. Ne moze niko da promeni taj plan, ako je iz srca.

Upravo o tome pricam .....

Mislim da je preterano to sto tvoj verenik radi.....
Zivite u istom stanu.. dobro, to necu da komentarisem ^^ ...mozda ce muskarci imati sta da kazu o tome :mrgreen:

Mislim da zbog toga sto ti on ne poklanja svu svoju ljubav, i stavlja te na taj probni rad,
zato ti i razmisljas o Jevrejinu i nekim tamo slatkim deckima sa ulice :aha:

Dakle, sve pogresno i kontra efekat :(

Evo moje misljenje:

Bila sam u takvoj situaciji, i osecala sam se jako nelagodno, povredjeno.

Imala sam osecaj da me dovode u poziciju da treba nesto da se dokazujem itd.
i proradio je neki bunt u meni~~~

a to je jako neprijtno, narocito ako sa nekim vec imas visemesecnu vezu, i ocekujes da to bude osoba koja te - voli ^^

Mislim da neko ko zaista ima ljubav prema svom decku/devojci, nikad nece preterano insistirati na ovoj fazu :aha:

Eh, Pink secam se da si bas ti negde u novembru pisala o tome kako licno insistiras na svim mogucim proverama.;)

prvo pipanje

Ne, mi smo se spontano, po malo upoznavali godinama :D
Ono, stricevi, babe dede, mame i ostale tricarije, iz kakve si kuce ...neeeee , i hvala Bogu na tome, jer mislim da je to odvratno.

pa nismo, nas su odmah sutradan nakon upoznavanja zenili, kakva provera karaktera i osobina, ko jos stupa u brak kad malo bolje nekoga upozna :roll:

E da :hahaha:

Nije im ona ništa naamerno vratila već je jedna lenština koja uživa u paučini a oni su je odmah provalili.
Da, jedno od negativnih situacija...

Nemogu da razumem te malograđanske interesne sfere... Tu je toliko jakog negativnog naboja, silovanja situcije, da to osetim na hiljade kilometara...

Takve sam u životu osečao iz prve, još dok nisu ni usta otvorili... :)

Upravo o tome pricam .....

Mislim da je preterano to sto tvoj verenik radi.....
Zivite u istom stanu.. dobro, to necu da komentarisem ^^ ...mozda ce muskarci imati sta da kazu o tome :mrgreen:

Mislim da zbog toga sto ti on ne poklanja svu svoju ljubav, i stavlja te na taj probni rad,
zato ti i razmisljas o Jevrejinu i nekim tamo slatkim deckima sa ulice :aha:

Dakle, sve pogresno i kontra efekat :(

Ja mislim da je preterano. Zivimo zajedno, ali smo u odovjenim sobama. Ja ne zelim da imam odnose pre braka, posto sam nevina. I moj svestenik mi je nesto kao drobio o tome, a ja sam njega pitala: "Je l' Vi to meni predlazete da zgresim i ukaljam svoj obraz?" Nista nije rekao, samo je rekao: "Radi kako mislis da je pametno." To je cuveni odgovor, kada neko ima svoj stav.
Iskreno receno, moj kontakt, ponovni, je poceo negde pre ovog decka, ali se desio slucajno. Ja ne razmisljam bas previse o njemu. samo nesto malo. A to sto mi se neko svidi, pa svakom se neko svidi, ali to ne znaci nista. Ja jesam verena i imam prelep prsten, ali ne znaci da bih se ja udala za nekog od njih, osim mozda za bivseg decka, posto je on stvarno sladak, iako mi povremeno deluje kao da se malo ofucao i da je ostrokavio nekako. Ten mu je postao odvratan, prljav, ali ne zelim da zvucim kao antisemitkinja, ali to se desava tamo. Malo mi deluje i da je smrsao. Samo meni je krivo, jer njega njegova zena uopste ne postuje. Vec sam pisala, ali su zibrisali temu, pa ljudi ne mogu da shvate u potpunosti kompletnu situaciju. Njegova zena njega stalno cima kojekuda i kada odu negde on je dosadan, jer ima glupe fore, a meni su slatke, mada ja ih i ne slusam, nego gledam u njega. Mislim to je bilo u proslosti. Ona ga odmah poslaje u kuhinju da pece tamo neke kolace i razvija pite, a ona se izvali i samo se smeje kao luda na brasno.:heart:

- - - - - - - - - -

Ccccc, koja malograđanština... Primer kako netreba!

I ja mislim da je to malo preterano. Ako je brak neko nadmetanje, ko ce kome vratiti sto vise, pa to nije to.:heart:

Hm.... u ovom smislu nisam sigurno pisala^^
Ako si s nekim vise meseci u vezi, i volite se...
a onda ga vracas na to da li je izbrisao prasinu u dnevnoj sobi, ili da li zna da spremi domacu supu ~~~ :hahaha:

Pa to da, ni meni se ne svidja, mada koliko god to neko smatrao malogradjanstinom, ni ja ne bih dozvolio da mi deca rastu u prljavoj kuci i da jedu suvu hranu i sta znam, a starije generacije izgleda nemaju poverenja u nas mlade, realno.

- - - - - - - - - -

Nije im ona ništa naamerno vratila već je jedna lenština koja uživa u paučini a oni su je odmah provalili.

Ljudi nekad posle više godina pokažu pravo lice tako da je to uzaludna priča mislim.
Potrebno je da se i dogode neke stvari da bi video ko je kakav zaista.

Sve si u pravu.

Back