MZ

Jesu li musko-zenski odnosi generalno povrsni,zbog nemogucnosti da iskomuniciraju do kraja,iliti da dospeju do razgolicivanja duse?
Znam zvuci retoricki

Odnosi generalno, ne samo MŽ, su površni najpre zbog toga što većina ljudi ne dospeva daleko u spoznaji samog sebe. Da bi mogao da razgolitiš dušu pred nekim, moraš je prvo razgolititi pred sobom, što je verovatno jedna od najtežih stvari koje čovek može da uradi, i pritom, to je neprestani proces.
Tako da ukratko, verujem da je moguće imati odnos koji podrazumeva poptunu iskrenost, povezivanje itd, ali je preduslov da osobe u tom odnosu budu izuzetno samosvesne, i naravno, svesne toga da to nije nešto što se desi jednom (otvorili smo dušu, sve rekli, i sad se znamo do kraja) već je to svakodnevno otkrivanje i sebe, i te druge osobe. Dakle, konstantna otvorenost koja zahteva konstantnu odgovornost i pažnju...a to je dragi moji, zajebano toliko da velika većina digne ruke i kaže da je to nemoguće.

Odnosi generalno, ne samo MŽ, su površni najpre zbog toga što većina ljudi ne dospeva daleko u spoznaji samog sebe. Da bi mogao da razgolitiš dušu pred nekim, moraš je prvo razgolititi pred sobom, što je verovatno jedna od najtežih stvari koje čovek može da uradi, i pritom, to je neprestani proces.
Tako da ukratko, verujem da je moguće imati odnos koji podrazumeva poptunu iskrenost, povezivanje itd, ali je preduslov da osobe u tom odnosu budu izuzetno samosvesne, i naravno, svesne toga da to nije nešto što se desi jednom (otvorili smo dušu, sve rekli, i sad se znamo do kraja) već je to svakodnevno otkrivanje i sebe, i te druge osobe. Dakle, konstantna otvorenost koja zahteva konstantnu odgovornost i pažnju...a to je dragi moji, zajebano toliko da velika većina digne ruke i kaže da je to nemoguće.

Svidja mi se odgovor

samo jedno treba: iskrenost totalna
govoriti istinu, samo istinu i celu istinu
i onda kad te druga strana ne pita
treba drugoj strani reći svaku misao ili delo ako to imalo tangira tu drugu stranu
ne samo u mž relacijama nego u svim relacijama
i pri tome reći na način da taj drugi ne shvati lično nego jednostavno kao činjenicu
muka je što je mnogima biti iskren teže od bilo čega na svetu
jel se neko slaže s ovim?

- - - - - - - - - -

mislio sam da je tema o mesnim zajednicama

ja se slažem:worth:
čak sam isto pomislila mesna zajednica

samo jedno treba: iskrenost totalna
govoriti istinu, samo istinu i celu istinu
i onda kad te druga strana ne pita
treba drugoj strani reći svaku misao ili delo ako to imalo tangira tu drugu stranu
ne samo u mž relacijama nego u svim relacijama
i pri tome reći na način da taj drugi ne shvati lično nego jednostavno kao činjenicu
muka je što je mnogima biti iskren teže od bilo čega na svetu
jel se neko slaže s ovim?

- - - - - - - - - -

mislio sam da je tema o mesnim zajednicama

Slažem se brate, ja sam tako iskren prema mojoj ženi. :ok:
Uskoro ću morati da tražim novu. :neutral:

- - - - - - - - - -

Ja mislio da je rec o MZ motorima, dobri stari cehoslovacki motocikli:zaljubljena:
Aj necu da spamujem lepu temu, a nemam nista pametno da kazem:p

MZ je istočnonemački. Jawa je bila češka. :deda2:

- - - - - - - - - -

Kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes
Ajde Lanselot priznaj sebi lepo ko ja sto sam sebi,da sam p.cka :mrgreen:

Evo ja ću: UA čkopi!

Jesu li musko-zenski odnosi generalno povrsni,zbog nemogucnosti da iskomuniciraju do kraja,iliti da dospeju do razgolicivanja duse?
Znam zvuci retoricki

Sve zavisi šta podrazumevaš pod odnosima. Ako je neka kres šema u pitanju, onda je površnost taman mera za emocionalno sudelovanje u odnosu. Ako se radi o nečemu ozbiljnijem, da ne spominjem ljubav i slična stanja, onda je red da uđeš u odnos bez zadrške i da razgolitiš dušu. ;)

Znam zvuci retoricki
Svi odnosi su generalno površni, osuđeni na nemogućnost komuniciranja do kraja. Jer, reči nisu jezik duše, već pokušaj uma da prenese naše trenutne misli. Teško je 'razgolititi dušu' njima. Sve i da uspemo, pitanje je: na koji je način drugi čuju? Da li svaka reč ima isto značenje za svakoga? Da li nam se veruje?
Znam, zvuči retorički... Ali, ni ne može zvučati drugačije. :)

Znam zvuci retoricki

preterana bliskost moze na kraju da udalji dushice
parafraziram neshto lepshe i davno napisano

inache, ne bih znala kasti generalno
meni nije problem da se razgolitim :mrgreen: pa na shta izidje

Back