MZ

samo jedno treba: iskrenost totalna
govoriti istinu, samo istinu i celu istinu
i onda kad te druga strana ne pita
treba drugoj strani reći svaku misao ili delo ako to imalo tangira tu drugu stranu
ne samo u mž relacijama nego u svim relacijama
i pri tome reći na način da taj drugi ne shvati lično nego jednostavno kao činjenicu
muka je što je mnogima biti iskren teže od bilo čega na svetu
jel se neko slaže s ovim?

- - - - - - - - - -

mislio sam da je tema o mesnim zajednicama

Jesu li musko-zenski odnosi generalno povrsni,zbog nemogucnosti da iskomuniciraju do kraja,iliti da dospeju do razgolicivanja duse?
Znam zvuci retoricki

Verujem da nije moguće ni sa kime biti apsolutno iskren.
Čak i kada mislimo da je to tako, da smo iskreni, veliki je znak pitanja koliko zapravo obmanjujemo sebe tom mislju.
Medjutim, svakako da ima potencijala za jako visok stepen iskrenosti izmedju M i Ž...Negde kapiram da je apsolutna iskrenost utopija.

O matori pa ti pisao na mojoj temi,pocastvovana sam :D za pura mocu

Nego nisam sigurna koliko su ljudi koji zahtevaju potpunu iskrenost,sami spremni da istu pruze

- - - - - - - - - -

Verujem da nije moguće ni sa kime biti apsolutno iskren.
Čak i kada mislimo da je to tako, da smo iskreni, veliki je znak pitanja koliko zapravo obmanjujemo sebe tom mislju.
Medjutim, svakako da ima potencijala za jako visok stepen iskrenosti izmedju M i Ž...Negde kapiram da je apsolutna iskrenost utopija.

Zasto to mislis? Zato sto smo istrenirani da povrsno tretiramo kao normalno?
Ne mislim da je apsolutna iskrenost nemoguca..skakanje sa litice da,ali nije nemoguce

život je lak kao pero kad si iskren
sve što bi nekom rekao a ne kažeš mu tovari se na grbaču tokom života
ne mogu da zamislim da nosim akumulatore, šta će mi to

samo jedno treba: iskrenost totalna
govoriti istinu, samo istinu i celu istinu
i onda kad te druga strana ne pita
treba drugoj strani reći svaku misao ili delo ako to imalo tangira tu drugu stranu
ne samo u mž relacijama nego u svim relacijama
i pri tome reći na način da taj drugi ne shvati lično nego jednostavno kao činjenicu
muka je što je mnogima biti iskren teže od bilo čega na svetu
jel se neko slaže s ovim?

- - - - - - - - - -

mislio sam da je tema o mesnim zajednicama
Jeste, ali je podlozno proveri.

- - - - - - - - - -

Zasto to mislis? Zato sto smo istrenirani da povrsno tretiramo kao normalno?
Ne mislim da je apsolutna iskrenost nemoguca..skakanje sa litice da,ali nije nemoguce

Verujem da postoje odredjene misli koje osoba ne bi podelila ni sa kime. Moguće da se radi o nekom nametnutom filteru . Ne mislim da je uopste površnost suštinski problem, baš naprotiv kompleksnost nekih odnosa može biti veći problem.
Nespretno sam se izrazio, nije nemoguće biti apsolutno iskren, medjutim to je put kojim se redje ide. Pritom uzimam za primer odnose koji se temelje na iskrenosti, površnost sam otpisao u startu, svakako da se površnost tj površan pogled na stvari može prevazići. Ovo je pitanje u rangu onoga da li postoji apsolutna sloboda? Verujem da takav, slobodan čovek može biti i 100% u dubini sebe iskren.Medjutim to je ozbiljno pitanje .

Back