Muzika

Slažem se sa @Honduras da je skroz mistično iskustvo
Muzika je moj sinonim za slobodu, slobodu uma, tela, duše
Sa muzikom si bilo gde i možeš bilo šta
Lekari su mi jednom ukazali na njeno terapeutsko dejstvo, kad sam na sistematskom rekla da redovno slušam muziku i da često igram uz nju, lekar je bio u fazonu ti ćeš da živiš 120 godina :heart:

Muzika na mene deluje kao antistres terapija
Potpuno opustim živce uz muziku, i totalno relaksiram dušu
Nekad maštam uz muziku, nekad samo slušam melodiju i tekst, nekad sumiram događaje i smišljam razna rešenja i planove, nekada čak i dremam uz muziku ili čak zaspim sa slušalicama u ušima
Od svega što spada u domen neživog, muzika je definitivno moj najveći prijatelj

Znam da tema nije za ovaj pdf ali iskoristiću priliku kao i ostali da vas pitam baš ovde
Koliko volite muziku?
Šta vam ona znači u životu?
Da li je redovno slušate?
Kako utiče na vas?
Umem da se pogubim slusajuci ono sto mi se dopada, tako da je najbezbednije da to cinim u kucnim uslovima. Nije bas da otimam mikrofone pevaljkama kao Zabica, komsija Rodja i neki drugi, ali u kafani i na slavljima, priredbama, koncertima me ponese. Kao klinac sam se zanimao klasicnom muzikom, u horovima, a kao matorac sam se zanimao jednom profesorkom muzike, moze se dakle reci da je muzika obelezila moj dosadasnji zivot, tu sam u izvesnoj meri slican cuvenim kompozitorima, instrumentalistima, pevacima, Karleusi itd.

Znam da tema nije za ovaj pdf ali iskoristiću priliku kao i ostali da vas pitam baš ovde
Koliko volite muziku?
Kako utiče na vas?
ima dana kad utihne muzika.
kad ne čujem nijednu pesmu u svojoj glavi ili čujem onu koju sam uvatila u letu u prodavnici
to je obično pesma od magazina ili neka od koje mi se kaki
znam da je vreme da se resteujem.
onda idu gansi na najače ili acdc ili cult ili tako neka romantična ekipa
uvek upali.

ima dana kad utihne muzika.
kad ne čujem nijednu pesmu u svojoj glavi ili čujem onu koju sam uvatila u letu u prodavnici
to je obično pesma od magazina ili neka od koje mi se kaki
znam da je vreme da se resteujem.
onda idu gansi na najače ili acdc ili cult ili tako neka romantična ekipa
uvek upali.

Kad nisam raspoložena da stavim sluške, znam da je vreme za odmor, jer je to znak da mi stvarno treba odmor, kad ja slobodna ne slušam muziku :lol:

Ali kad mi neko kaže da sluša dobru muziku, znači, kako da kažem osim da si mnogo glup
Ako je nekome bitno ko kakvu muziku sluša, onda je on ozbiljno zaostao u razvoju
Čuveno pitanje šta slušaš?
Slušam mitra i šemsu, svi smo jednom u životu išli u srednju školu i slušali nirvanu, ali daj jbt odrasti i slušaj šta ti srce ište, nema potrebe da mi pričaš da slušaš dobru muziku, jer je taj pojam sam po sebi pleonazam
Naravno ova tema se pretvorila u moj blog, ali ne smeta mi, baš neka je i sa temom koja mene opisuje u jednoj reči
To je doduše teško objasniti zašto je to pleonazam, naročito u vreme kad postoji i urlikanje i iživljavanje i šund i kič, i sasvim je ok da je nešto lepo i ružno i u slikarstvu i u muzici i da ti se sviđa ili ne, kao i neka knjiga uostalom, ali je muzika umetnost, i kao takva može biti populistička ili ne, i svaka muzika ima svog slušaoca, a priori reći da neko sluša lošu muziku je maloumno, što je nekom lepo nekom je ružno, a muzika povezuje ljude i može biti samo dobra, nikako loša

Definitivno je muzika moj najbolji prijatelj u životu
Ne da potcenjujem značaj prijatelja, da me ne shvatite pogrešno, ali iz nekog neverovatnog razloga kada sam i umorna i bezvoljna i sve mi je teško i kada sam sasvim iznurena, samo pustim, legnem, slušam, ne mislim ni o čemu, samo me relaksira i opusti, više nego topla kupka ili neki aromatični čaj
To umirujuće dejstvo na moje biće mi je savršenstvo, taj efekat da ti potpuno obuzme dušu dobrom svežom zdravom energijom i odnese ti sve negativno iz tebe kao da je mahnuo rukom...

Koliko volite muziku?
Kako utiče na vas?
Zavisi od zivotne faze.
Nekad sam slusala muziku svaki dan,po mogucnosti glasno...bila mi je bitna,kupovala kasete,snimala pjesme sa radija,znala sve pjesme napamet.
Sada...ne pamtim kad sam slusala muziku,da bas slusam.Od kako imaju sva ova cuda tehnologije i otkako svaku pjesmu mozes da nadjes bez muke,sad mi nije interesantno.
Sad bas treba da sam dobro raspolozena da bih slusala muziku.A ove nove pjesmičice i hitovi,niti znam,niti me zanimaju.

Slušam U2 i ovaj jak zvuk ko da mi vraća energiju posle svega što me iscedilo danas
Volim brz ritam, da odigram, da me pesma ponese, a stvarno me kičma prolazi dok ležim i slušam muziku

od malena sam upucen na zabavnu i rock muziku..ranije je to bio Adamo, Celentano zatim Stounsi, Manfred man.. do Tom Waitsa i U2,davno u studentskim danima bio sam i sam ucesnik u muzici , no tad je bilo puno ucesnika a malo para..jedva da platis zakup sale...prestao sam jer sam izgubio godinu na faxu zatim je sve palo u zaborav..sad ne mogu da pogodim akord koliko mi okostali prsti zbog reume..

Otkrila sam da lakše radim kućne poslove uz muziku.
Stavim slušalice i operem sudove za čas, oribam šporet, očistim prašinu...
Sad za Novu godinu opet pravimo žurku, i biće veselo ko i uvek, baš se radujem :aha2:

Back