Muzika vs. Tekst

Muzika vs. Tekst ?

• Muzika

• Tekst

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tekst je najvazniji i to pokazuje talenat izvodjaca..muzika moze lagano da se sklopi
A ipak ima mnogih koji se loze na muziku..
npr tekst je toliko ocajan,a muzika je dobra,ili prosek i izvodjac vec ima multi platinum album -.-
Lil Wayne npr a on nije ni za racq

Pored odlicnog teksta muzika se zanemari
To je dokazao Rakim jos pre 30 godina..muzika je dosadna,bitovi prosecni ali kako je znao da isprati svaki bit to nije normalno..

Honey, odričem te se preko novina! :rida:
:cmok2:
Ali i to pod uslovom da su u pitanju strane pjesme...nekako je, u tom slucaju ,
lakse istolerisati skaradnost od teksta... :mrgreen:
E da, sad kad razmislim ovo je skroz tačno. Obično napravimo paljbu oko domaće muzike, narodnjaka itd.
ali kad pogledam strane pesme, nisu ni ti textovi tako bajni. Ali čim su na engleskom (ili nekom drugom) zvuče neuporedivo bolje. :think:
Što bi ovo:
Seka Aleksić - Da sam muško
Hej da sam musko samo jedan dan,samo jedan dan
Samo jedan dan
A da znam sve sto zena zna,sve sto zena zna
Sve sto zena zna

Ref
Lutala bi sve do zore rane
Zbog mene bi radile kafane
Zene bi mi dolazile same
Da sam musko bila bi bez mane
...
bilo gore od ovog:
Beyonce - If I were a boy
If I were a boy
even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
and throw on what I wanted and go

Drink beer with the guys
and chase after girls
I'd kick it with who I wanted
and I'd never get confronted for it
cause they stick up for me
...
:zcepanje:
Ista priča, zar ne? ;)
Ali druga "verzija" je neuporedivo bolja, bar meni. :lol:

Muzika vuče pesmu ka odredjenom žanru, a tekst je, ako je dobar, oplemenjuje a ako je loš unazadjuje. E sad, da bi ta pesma bila trenutni hit potrebna joj je pre svega prepoznatljiva i pevljiva melodija, a da bi ostala hit za sva vremena :D mora da ima pored dobre muzike :whistling:i dobar tekst :cistinaocare:. I naravno dobrog aranžera ;) :maramica:.

atmosfera
muzika
tekst

prvo slušam pesmu u celini, gledam koje osećanje budi u meni
tek onda se koncentrišem na tekst da vidim koliko se slaže s mojim doživljajem pesme...
instrumentali su ponekad apsolutno dovoljni, ambient/folk npr.
a sa druge strane, ako neko ima savršen glas i ume da prenese emociju, muzika i nije neophodna, može da ide tek nešto tiho u pozadini.
sve u svemu, atmosfera number one :heart:

Tekst, ma koliko dobar/lep bio, ne čini pesmu muzičkom bez melodije.
Instrumentali, pak, postoje.

Kada je u pitanju pesma na stranom jeziku koji razumem, uglavnom se isključim i moram posebno da se skoncentrišem da bih čula o čemu se peva. Bez problema uživam i u pesmama koje su na jezicima koje ne razumem uopšte. Reči uvek konstatujem samo ako je reč o domaćoj muzici.

Back