Muzika koju volite govori o vašoj ličnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Verovao sam i ja sa 16 godina da muzika odredjuje ljude. Iskustvo me je naucilo da ima divnih ljudi koji slusaju narodnu, a takodje i teskih olosa koji slusaju rok, klasicnu itd. Tako da vise ne pravim klasifikaciju medju ljudima prema muzici koju slusaju.
Pa.. svuda ima izuzetaka, ali neke stvari su onako dosta vezane za većinu ljudi koji slušaju taj neki žanr. Ali naravno ne treba osuđivati ljude na konto muzike, ali 'ajmo reći da je veća šansa pronaći inteligentnog slušaoca Mocarta nego Džale/Leksingtona...

Rep i hip hop muziku slušaju ljudi koji takođe imaju visoko samopouzdanje, a koji su prilično otvoreni, uprkos stereotipu da su ljubitelji ove muzike agresivni, takva veza nije pronađena.
Хип хоп музика дефинитивно подиже самопоуздање, али то не значи да они који слушају ту музику су природно самопоуздани и отворени.

Агресивност је и 90их била дизелашка појава, дакле углавном код народњака.

Мислим да су најгресивнији, најотворенији и најсамопоузданији они који слушају турбо-фолк.

Hmm, nisam prijemčiv svakakvim istraźivanjima pa ni sudovima de gustibusa 😎
"Veza između vrste muzike koju volimo i ličnosti još nije dovoljno istražena, ali postoje neki rezultati koji pokazuju da oni ipak jesu povezani bar do neke mere."

Daa do neke mere.... a nisu čuli za tamburaše, može biti ni za Slavoniju nisu...
A, novija istraživanja (više studija i naučnih radova iz psiholohije i neuropsihologije (ne psihijatrije)) ukazuju na vezu intiligencije i muzike kod dece.. da se muzikom može povećati IQ (do sad se mislilo da je nepromenjiv),
neka straživanja ukazuju i da su note jedna od prepoznatljivih simptoma kod intiligentnijih starijih ljudi.
( Volite li Bramsa? 🎶 - aa, tamburaše ? 😎 )

Slušam svašta, ali dominantno volim tamnu, indie, melanholičnu muziku, zatim metal tipa Rammstein i KMFDM, i tvrdi hip-hop sa dobrim tekstovima.

Sad, šta to govori o meni? Znam masu ljudi koji to slušaju ili slično, rep fanova ima raznih, danas su pogotovu rasprostranjeni jer svi slušaju, ali metalci i indie fanovi ako se ne foliraju su često melanholični, turbulentni, skloni destrukciji, samo-destrukciji, samopovredjivanju, opijatima, alkoholu, lekovima.

Tu ima istine jer sam takav i to me uvek prirodno privlačilo. Čak i danas.

Ima i nekih tačnih stereotipa tipa da su fanovi narodnjaka u ranija vremena uglavnom bili ili prosek ili seljačine neke. To i danas prilično važi, ali postoji i ironijski otklon prema narodnjacima, tipa slušaš Lukasa da pokažeš da te boli uvo za sve.

Back