Muzika i droge

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja rijetkost .Sve je to donjeo zapad i njihova muzika .Recimo onaj Manson ,covjeka apsolutno ne podnosim ,on prakticno ispira mozak omladini ,okrece ih protiv Boga ,navraca na drogu ,mrznju tako svaki dan vidjam takve osobe po skoli kako crtaju kukaste krstove i slicne simbole .
Za takve ljude kazem da su zalutali u zivotu ,jer
neraznisljaju ni o cemu ,ponose se onim sto je bilo uzrok pogibije miliona ljudi sirom svijeta i jos im je to smijesno .Najcesce takvi zapocnu sa cigarama ,pa polako prelaze na droge i takve osobe
treba da sutra odgajaju djecu .
Tako da smatram da je muzika itekako bitan faktor u
razvoju ,ali samo u pubertetu ,kada covjek pocne da
misli svojom glavom i ako tada zaluta negdje tesko
da se ikada vraca .
Licno slusam "Juzni vetar " (za one koji neznaju to
je bio jedan od najjacih bendova na prostorima bivse
Jugoslavije gdje su pjevali Sinan ,Dragana,Semsa,Mile,Kemal,Serif,Srecko,Jasar itd ),u cijim cete tekstovima pronaci teme ljubavi ,zivota ,otpjevano sa mnogo emocija ,a ne
mrznje ,droge ...

Ma ne moze mene da natera neko na nesto, ako ja to necu!!! Sto bi smo bilo kog muzicara kritikovali zbog toga: kao prvo, to je njegova odluka, a kao drugo niko od nas nema veze sa tim! Ko je labilna licnost, njega moze i Vitez Koja da natera da se drogira ili bilo sta drugo. A sta je sa onima koji slusaju Grand i kompaniju...tu kao nema droge??? A i to...da, bas sad svi muzicari koji nisu narodnjaci, iliti rokeri, metalci i slicno, njima je svima u cilju da od nas naprave male, poslusne sataniste...i bukvalno svi do jednog samo o tome pevaju!!! Kad bi ste malo bolje slusali textove, videli bi ste da se bas i ne radi o tome. Uostalom, sta reci za narodnjake, kod kojih se svaka pesma svodi na "ostavila me je, ne znam sta cu sa sobom, sad placem i tuzan sam, prekraticu svoj zivot"!!! A da nije to malo umobolno???

Ja slusam narodnu muziku ,ali da se razumijemo staru narodnu muziku "Juzni vetar" ,Saban ,Toma Zdravkokvic itd .Zato nevolim kada ljudi stavljaju u istu korpu tu muziku i
novokompanovanu muziku ,za koju se moze reci daje sve osim narodne muzike .Jer
smijesno je i pomisliti da se porede stare (prijeratne ) i ove sad "narodne" pjesme.
Poslusajmo tekstove danasnjih pjesama "ko avion ,izgledas mi mala " ili "Bice uragan ,ako udjem u tvoj stan " ,pa ljudi ja bi te ljude streljao ,petogodisnje dijete bi napisalo bolji tekst ,a i muziku ,to je nista drugo nego sramota za narodnu muziku i zato podhitno treba mjenjati ime ovog danasnjeg "narodnog" zanra .Kako ove tekstove porediti sa tekstovima "Rekla si mi da nevolis zimu ,da na tugu tebe zima seca " ili "Nek puknu dusmani ,ja i dalje volim ceo svet ,volim rujno vino ,volim plave oci ,volim kad od lipe zamirise cvet " .Ova zadnja dva teksta su iz "Juznog vetra " ,1.Kemal Malovcic ,2.Sinan,Semsa,Dragana,Mile .
A tekst koji je spomenula Ana_0802 neznam odakle je ,ali nebi me iznenadilo daje iz Granda ili neke druge danasnje izdavacke kuce ,jer u "Juznom vetru" takav tekst nikada necete naci.

Khm, ti "stari narodnjaci" su odreda alkoholicari sto nije manje zlo od droge. Plus sto sam ja neke od njih video da vuku lajne. Dakle ja tvrdim da vise ima gudre u folku nego u roku.

Sucur:
Ja slusam narodnu muziku ,ali da se razumijemo staru narodnu muziku "Juzni vetar" ,Saban ,Toma Zdravkokvic itd .Zato nevolim kada ljudi stavljaju u istu korpu tu muziku i
novokompanovanu muziku ,za koju se moze reci daje sve osim narodne muzike .Jer
smijesno je i pomisliti da se porede stare (prijeratne ) i ove sad "narodne" pjesme.
Poslusajmo tekstove danasnjih pjesama "ko avion ,izgledas mi mala " ili "Bice uragan ,ako udjem u tvoj stan " ,pa ljudi ja bi te ljude streljao ,petogodisnje dijete bi napisalo bolji tekst ,a i muziku ,to je nista drugo nego sramota za narodnu muziku i zato podhitno treba mjenjati ime ovog danasnjeg "narodnog" zanra .Kako ove tekstove porediti sa tekstovima "Rekla si mi da nevolis zimu ,da na tugu tebe zima seca " ili "Nek puknu dusmani ,ja i dalje volim ceo svet ,volim rujno vino ,volim plave oci ,volim kad od lipe zamirise cvet " .Ova zadnja dva teksta su iz "Juznog vetra " ,1.Kemal Malovcic ,2.Sinan,Semsa,Dragana,Mile .
A tekst koji je spomenula Ana_0802 neznam odakle je ,ali nebi me iznenadilo daje iz Granda ili neke druge danasnje izdavacke kuce ,jer u "Juznom vetru" takav tekst nikada necete naci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back