Ova godina mi je tradicionalno zapocela na trgu sa Zeljkom Joksimovicem kao izborom ljudi u skupstini grada NS-a. Uzas od kojeg se jos uvek oporavljam. . . Posle toga na repertoar dolazi
May Result sa svojim prvim koncertom u NS-u, nista posebno. . . Mada koncert je bio dobar. Nekoliko dana kasnije u SKC-u dolazi
Carpathian Forest. . . Stvarno dobar koncert, vredan svake pare. A i onog smrzavanja na -15 sto je bilo. . . Samo mi je zao sto nisu svirali "Journey through the cold moors of Svarttjern" tome sam se bas nadao. . . Kasnije ce se ispostaviti da je to bio i poslednji metal koncert na kojem sa bio do danas. Zbog svih onih nacista koji su se kao pecurke posle kise pojavili izgubio sam svaku zelju da idem na metal koncerte. Mislim da cu sad samo da cekam da dodju meni omiljeni i da je to to.
Negde u drugoj polovini februara do druga sam dobio
The Bayonets sa recenicom "Najbolji street PUNK" i stvarno je tako. Odlican PUNK iz NS-a. Nekoliko puta sam ih gledao live i super zvuce. Posle njih u toku jednog krstarenja po web-u nailazim na skinse iz Skotske zvane
On File. Prva pesma koju sam cuo do njih je bila "You Offend Me". Stvarno dobar bend. . . Slobodno mogu reci da su mi bili otkrice godine! Voleo bih da ih vidim uzivo kako zvuce. Koliko znam sada spremaju novi album. I zbog njih sam se najvise i vratio svojim korenima, opet krecem u slusanje PUNK-a i OI!
The 4 Skins,
The Exploited,
The Partisans. . . Krajem marta u Dom Omladine dolazi
Agnostic Front i greota propustiti. Fenomenalan HC, neki tvrde da je to od AF-a bila najobicnija tezga ali meni je bilo dobro. Tu negde sam opet dobio zelju da cujem stari dobri
Grave Digger i krece slusanje "King Of Cross". Album koji definitivno moram kupiti na originalu. Kasnije u junu idem kod druga i uzimam nekoliko Gb muzike koja se najverovatnije nikad nece ni preslusati ali hocu da je imam i izmedju ostalog nalazim i
Amon Amarth i njihova dva albuma "The Avenger" i "Versus The World". Meni jedan jako drag bend koji sam do tad imao prilike samo da slusam sa albuma "The Crusher". Preko leta se slusao pomalo PUNK i metal. U julu
Colonija objavljuje svoj 7 album. Nisam se nesto pretrgao slusajuci ga, ali nasao sam par lepih pesama. Opet krstareci web-om nailazim na jos jedan bend. Bend svira Ska/Regge,likovi su iz Nemacke i zovu se
Yellow Umbrella. Moram priznati da su fenomenalni! Pocetkom septembra saznajem za koncert The Exploited-a koji je trebao da se odrzi 08.11.2005. u SKC-u. Koncert koji je sam po sebi trebao da bude koncert decenije je postao KONCERT SVIH VREMENA!!! Bar kad je PUNK u pitanju. Ono je bilo nevidjeno u svakom pogledu. . . I ako su odsvirali samo 4 pesme to su uradili fenomenalno! A onda i onaj glupi suzavac. . . Ako nista drugo bar nam je pruzio naj pravi Exploited i naterao da iz sveg glasa pevam "Police *", "Boys In Blue". . . Na taj spisak mogla dodati i pesma "ACAB" od The 4 Skins. . . I sad pred kraj godine mi ostade da vidim jos i
GBH koji sam propustio u maju '98. jer sam bio suvise mali da odem na njih. Nadam se da se na njima nece naci opet neki kreten koji ce da medju ljude baci suzavac ili nesto drugo. Valjda ce sad obezbedjenje biti bolje. . . A za koji dan i
Falkenbach treba da izda novi album tako da ce biti da se cuje i novih stvari.
Sve u svemu kada pravim racun za kraj godine nimalo nijelose. Otkrivena dva dobra benda, odgledano nekoliko dobrih koncerata, odgledano nekoliko velikih koncerata, odgledan Exploited. . . Sada mi ostaje da vidim jos
King Diamond-a, MF, Amon Amarth, Partisans i jos neke. . .
Sve u svemu dobra godna!