Muzicka akademija...problem!

Nema na čemu.
Kao instrumentalista možda i možeš pa ako prođeš čekaju te da završiš četvrtu godinu i onda ti se važi prijemni od prošle.

Ti kao teoretičar imaš novo gradivo u četvrtoj godini koje je vrlo bitno i dobijaš instrumentalni kontrapunkt. A bez tog gradiva ne možeš da položiš prijemni,jer npr. na prijemnom može da ti bude enharmonska modulacija a to se radi u četvrtoj godini.

Nema na čemu.
Kao instrumentalista možda i možeš pa ako prođeš čekaju te da završiš četvrtu godinu i onda ti se važi prijemni od prošle.

Ti kao teoretičar imaš novo gradivo u četvrtoj godini koje je vrlo bitno i dobijaš instrumentalni kontrapunkt. A bez tog gradiva ne možeš da položiš prijemni,jer npr. na prijemnom može da ti bude enharmonska modulacija a to se radi u četvrtoj godini.

Ok. U svakom slucaju hvala: )

Dobar dan svima, ja bih želeo nešto me zanima a kopka me par godina, skoro 6,7.iako nisam završio srednju/(osnovna ni ne treba MŠ) nešto oko toga baš..Sad pauziram, ne idem na fakultet, zvučaće čudno ,nije to za mene, jer nemmam srednje,ali da li j e moguće za nekog, pošto i to volim, ali nikad nisam posle upisa u osnovnu muzičku kad sam je napustio nažalost da se upišeš sada recimo u FMU u Beogradu ili gde već ako ima i u Novom Sadu ? I neko me je pitao a i mene interesuje, ja već nemam od skora 19.godina al ni to nema veze osim što je zbog drugih stvari,vremenskih bitno da budem mlađi ali nisam imao nikakvih uslova, davno već izašao iz tog sveta nisam mario prosto nisam onako žalio za tim.
Kako je i da li neko zna,evo sad sam bio na pravilniku i nigde ne piše da li se polaže direktno ono što je oduvek skoro bilo,a to je da polažeš razliku,odnosno predmete i test opšti znanja valjda se zove.

Znam da kad sam upisivao pre par godina,4.5.skoro da je na njihovom sajtu i dalje važilo da se možeš upisati i to čak BEZ SREDNJE!! Naravno poolažu neke ispite i pismene i da kažem druge ove,ali valjda imaš samo jedan smer da ideš.Ja dakle nemam srednju muzičku, nzm dal bi išao,sad je već naravno možda i kasno jer prosto godine su a i ne pripremam se ne znam ništa gotovo o tome, sem ovih malo informacija a želeo bih iilli ujedno ako ne nastavim da se prebacim na neki drugi a to je ovaj, možda mada nije to sto posto, ne moguće mi je .Iako možda nije nikad kasno pogotovo što tamo idu uglavnom svi muzičari ali i to je problem jer me odbacuje nekako od toga,strah me je,ali bi iskreno voleo.:confused::cool::)
Dakle znam da se MOŽEŠ upisati i bez srednje ali jako teško, zbg polaganja ali nisam siguran šta i čega i kakvi su uslovi al ajde to mogu videti i preko grupa nekih i sajta itd..Ali ovde mi treba savet i informacija.Ima ovde ljudi koji idu tamo ili znaju više od čak nekih koji su bili pre..A treba mi nova inform.o tome.
Pa ako neko zna, čitam ove vaše por.od pre i piše da može ali sada na sajtu nisam ništa bukvalno video o tome. NIti piše šta i kako,nego samo da se polažu ispiti ako si iz univerziteta umetnosti pa posle i ako nisi ide kao da polažeš neke razlike itd.Ali ne piše pojedinosti a bio sam evo sad na sajtu..Jedino ako mi nije promaklo nešto malo..Pa ako neko može da pomogne oko toga,ne pitam samo za sebe! Ili je to sve kasno,većinom stvari i jeste i meni kasno čak, ali moram pitati,baš me sad zaintrigiralo jako. Jer ne idem na ovaj neššto fakultet, ni sam nzm šta ću.hehe iako imam položene ispite, ali to je drugi tip, nema veze sa muzikom.

Poslednja izmena:
Hteo bih da probam da upisem muzicku akademiju,ali nisam muzicki skolovan...
Veliki sam fanatik,teorija mi ne bi bila problem,mozda instrument,ali solfedjo i naporedni klavir sigurno bi...imam godinu i po dana fore...DA LI JE MOGUCE?
I da li bi neko mozda mogao da mi objasni kako izgleda prijemni tamo?
Takođe i ja imam problem.... Želim upisati muzičku akademiju a pošto se srednja muzička škola ne nalazi u istom gradu u kome ja živim, ne daju mi da je upišem... I zato ću morati gimnaziju.... Zanima me da li se srednja muzička može polagati vanredno, sa koliko godina i da li bi mi odobrili s obzirom na to da želim upisati instrumentalni odsek.

Takođe i ja imam problem.... Želim upisati muzičku akademiju a pošto se srednja muzička škola ne nalazi u istom gradu u kome ja živim, ne daju mi da je upišem... I zato ću morati gimnaziju.... Zanima me da li se srednja muzička može polagati vanredno, sa koliko godina i da li bi mi odobrili s obzirom na to da želim upisati instrumentalni odsek.

Ko ti ne da da je upišeš? Može, ali nema šanse samostalno da spremiš sve.

Back