Muževnost

Kad žena izbaci muža vani, onda postaneš muže - van. Ili ako muzeš krave napolju, pa je muža vani, haha.
Šalim se. Haha
Biti muževan ne znači imati bradu, mišiće ili dubok glas. To su samo sporedni simboli koji nekad prate muževnost, ali nisu njen koren.
Prava muževnost je unutrašnja snaga koja ne traži odobrenje — sposobnost da budeš miran, pribran i čvrst kada se sve oko tebe ruši.

Muževan čovek:

• preuzima odgovornost — ne krivi druge, ne beži, ne kuka;
  • zna da štiti, ali ne zato da bi pokazao moć, već da bi sačuvao smisao, red i one koji mu znače;
  • kontroliše strasti — nije rob želja, već njihov gospodar;
  • ume da ćuti kad treba, ali i da ustane kad svi ćute;
  • ima moralni kompas — ne prodaje se za sitne koristi, ne gazi slabije da bi delovao snažnije;
  • poštuje ženu, ali ne kao božanstvo ni kao sluškinju, već kao saveznika koji nosi polovinu sveta.

U psihološkom smislu, muževnost je sposobnost da se suočiš sa haosom i da ga pretvoriš u red, bez nasilja, ali s odlučnošću.
To nije agresija, već smirena sila.

U filozofskom smislu — muževnost je kad znaš ko si i šta si dužan da budeš, čak i kad to niko ne vidi i ne hvali.

ODNOSNO: MUŽEVAN ZNAČI BITI EMOTIVNO ZREO.

Može se reći da je emotivna zrelost – srž muževnosti.

Mnogi mešaju muževnost s fizičkom snagom ili dominacijom, ali to je samo spoljašnji teatar. Prava muževnost je unutrašnja disciplina emocija — sposobnost da osećaš duboko, ali da ne reaguješ impulsivno.

Emotivno zreo muškarac:

• zna kako da oseća, a ne da potiskuje;
  • ne beži od bola, već ga pretvara u mudrost;
  • ne dokazuje se kroz bes, već kroz smirenost pod pritiskom;
  • ume da voli bez posesivnosti i da pusti bez mržnje;
  • razume da ranjivost nije slabost, već dokaz snage karaktera.

Zato da — biti muževan znači biti emotivno zreo, odgovoran i postojan.
Sve ostalo su samo oblici – a ovo je suština.

Poslednja izmena:
U kojoj meri brkovi čine muškarca muževnim?

34255c5ef2ce5b32a139a3902be26b5c.jpg

Neka od osobina koja mi prva pada na pamet jeste da je takav muškarac ima jak karakteran i odgovoran je.

Tačno, muževnost se ogleda i u karakteru i u odgovornosti, dodala bih i ozbiljnosti.

U kojoj meri brkovi čine muškarca muževnim?

Pogledajte prilog 1812406

Ne znam. Ne privlače me muškarci koji nose brkove. Možda su i muževni. Svi smo različiti i različito razmišljamo.

unutrašnja snaga koja ne traži odobrenje
Ovo zvuči dobro
Mislim da je muževnost ovo navedeno i neka energija kojom neko zrači
A pre svega da ne maltretira druge
Kada bih mogao da biram izabrao bih da budem muževan na taj način, sveukupno
Nisam muževan pa mogu samo da maštam kakav bih bio :D

Desetak žena i ja u jednom stanu. Gde će ko da spava? I tako - njih 14 tamo u spavaćoj sobi kao sardine, ja ovamo sam u onoj dnevnoj. Dnevna još i bila baš mnogo veća. Ništa ja nisam tražio, same one tako, spontano, sramota je valjda, uglavnom mogla je baš jedna da dođe ovamo kod mene ta smanji taj pritisak tamo, da upotrebim terminologiju ekspres lonca. E, onda se sutradan jedna od njih, Francuskinja, opasno interesovala za mene. Valjda sam delovao muževno. Eto, nekad se polomiš i nijednu da šarmiraš, a nekad ovako, da i ništa ne pokušavaš, ispadneš muževan.

Desetak žena i ja u jednom stanu. Gde će ko da spava? I tako - njih 14 tamo u spavaćoj sobi kao sardine, ja ovamo sam u onoj dnevnoj. Dnevna još i bila baš mnogo veća. Ništa ja nisam tražio, same one tako, spontano, sramota je valjda, uglavnom mogla je baš jedna da dođe ovamo kod mene ta smanji taj pritisak tamo, da upotrebim terminologiju ekspres lonca. E, onda se sutradan jedna od njih, Francuskinja, opasno interesovala za mene. Valjda sam delovao muževno. Eto, nekad se polomiš i nijednu da šarmiraš, a nekad ovako, da i ništa ne pokušavaš, ispadneš muževan.
Lepo
Imam i ja takvih iskustava
Prošle jeseni u pabu u Camdenu bila opasno dobra žurka
Jedna likuša prilično mlađa me savatavala kad joj dečko nije tu, i još dve devojke su me onako... ispoštovale te večeri 😂😂😂😂

Back