Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto ne bi bilo? Uz rad i strpljenje, uz podršku, uz profesionalnu pomoć.Mutizam. Ima li nade, ima li izlečenja?
Hvala Vam. Znam da je potrebno puno strpljenja i rada. Tek poneko pominje pojedine metode, ali bih bila zahvalna da mi neko naglasi koje konkretne još postoje. Dete je bilingualno, školski primer uzroka nastanka poremećaja. Obeshrabruje me i prenerazi činjenica da ljudi završe i visoke škole, a ne "progovore".Sad čitam u fb grupi koja se bavi decom tog i sličnim problemima, baš sam tražila pomoću lupice iskustva sa mutizmom. I tamo nekoliko nijih svedoči da se deci stanje popravilo i to potpuno, uz puno rada, razume se.
Мој покојни отац је говорио :
" Има сине лек за сваку бољку ..."
Vaš otac Vam nije mislio dobro, inače Vam ne bi ostavio takvu glupost u amanet. Da je tako, on ne bi bio pokojni.
Ево, ја те лако испровоцирах да се покажеш.
Сад сама изанализирај своју злобу и крени у лечење !
Ма ствари су просте ...
Ево, ја те лако испровоцирах да се покажеш.
Сад сама изанализирај своју злобу и крени у лечење !
Ма ствари су просте ...
Koliko je staro dete i kojeg je pola? Ako nije tajna, naravno.
Poznajem porodicu ciji sin je imao selektivni mutizam. Pricao je sa roditeljima, sestrom, bakom i dekom, ali ne u situacijama koje su mu izazivale strah, a takvih je bilo puno. Bilo je dovoljno da kasika padne na pod i zazveci i on par dana ne govori. U skoli je gotovo sve vreme cutao. Nije bio zaostao u razvoju. Sve sto je islo pismeno radio je dobro. Isao je u specijalno odeljenje za „integraciju“ u normalnoj skoli. U takve razrede idu deca sa manjim poremecajima. Deca koja nose slusni aparat, ona koja imaju govornu manu, probleme sa citanjem i pisanjem i sl, a pomesana su sa „obicnom“ decom. Ne znam gde zivite i da li tako nesto ima kod nas.
Puno su radili sa njim, jer je imao izrazen ankciozni poremecaj, koji se izrazavao na taj nacin, blokadom, povlacenjem u sebe, a sve se promenilo kada je sa nekih 10-11 godina polako poceo da ulazi u pubertet. Da li je pomogla ta hormonska promena u telu ili sav taj dugogodisnji rad sa njim od strane roditelja i psihologa, to vise niko sa sigurnoscu ne moze da kaze. Bitno je da je to sada „normalan“ mlad decko.
Zelim vam sve najbolje i nadam se da ce se i kod vas sve zavrsiti dobro.![]()
Mutizam. Ima li nade, ima li izlečenja?
Moguće je. Naravno, kao što je neko vec pomenuo, uz stručnu pomoć. Lečenje je dosta uspešnije kod mlađe dece (pomenuli ste da dete ima 10 godina) tako da su dosta velike šanse da sve bude u reduMutizam. Ima li nade, ima li izlečenja?
Селективни мутизам (СМ) је поремећај анксиозности у којем особа која је уобичајено способна за говор не може говорити у одређеним ситуацијама или специфичним људима. Селективни мутизам обично постоји са стидљивошћу или социјалном анксиозношћу. [1]Људи са селективним мутизмом не говоре чак и када последице њихове немости укључују срамоту, друштвено одбацивање или чак казну. [2]Селективни мутизам је присутан код отприлике 0,8% људи у неком тренутку њиховог живота.[3]Mutizam. Ima li nade, ima li izlečenja?
Ovaj post, i Mita Komita, su rekli sve.Kako si opidala simtome,moguce Sindrom Asperger.
P.s.ako ti nije tesko,uzdrzi se od napada i vredjanja diskutanata ovde.
Ako Vam je stalo do kulture diskusije, ne bi trebalo da Vam bude teško da bacite pogled unazad, pa da vidite ko je prvi započeo vređati. No, nema problema.Kako si opidala simtome,moguce Sindrom Asperger.
P.s.ako ti nije tesko,uzdrzi se od napada i vredjanja diskutanata ovde.