Prolece..........
Malo mi je neverovatno pricati o prolecu kada ovako pada sneg , ali - potrudicu se.
Pre nesto manje od cetiri godine sam se sa svojom porodicom preselila iz Novog Sada na Palic. Eto, tako, svidelo nam se kada smo jedan vikend dosli tu u setnju. Palic preporucujem svakako, u svako godisnje doba.
U stvari, zavisi sta zelite da dozivite. U prolece ovde bas nema mnogo ljudi, mirno je i nema bas mnogo gde da se izadje. Ali zato ima mnogo dobar vazduh, lep pogled na jezero, decija igralista, zooloski vrt, mogucnost da idete na jahanje ( sat je 300 dinara a tu je ukljucen i trener), mogucnost da iznajmite bicikl, ako je lepo vreme i pedaline... Smestaj u luksuznim apartmanima se krece oko 10 evra po osobi a moze se pronaci i jeftinije ukoliko zelite samo sobu sa lezajima bez kuhinje. Hoteli su skupi i vile su skupe. Hrana po lokalnim restoranima je 150-200 dinara za meni rucak koji je izuzetno kvalitetan, svaki dan drugaciji , a kolicine su poprilicne i za muskarce. Vikendom je nesto skuplje- oko 250 dinara.
Vredi obici i stambeni deo gde zive mestani. Kuce su uglavnom radjene u stilu Secesije i zasticene su zakonom da takve moraju i ostati, pa se vecina vila preuredjuje za turizam.
Subotica je na desetak km i do nje ide gradski bus na pola sata. Tu su mogucnosti za izlazak vece, ali mene to mnogo ne zanima pa se informisite kod nekog drugog.
Sve u svemu, ako je za vas prolece april onda i nije bas nesto doci ovde, ali, ako je to maj, prica je vec drugacija jer tada na neki nacin pocinje sezona turizma.