Muško-ženska prijateljstva

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.555
https://wannabemagazine.com/musko-zenska-prijateljstva/

1649409223819.png

Muško-ženska prijateljstva, da, da ona stvarno postoje, verovali ili ne.
Nije nemoguće da muško i žensko budu samo prijatelji, pogledajte oko sebe, videćete ih svuda, u gradu, u kraju, na fakultetu.
Da li je toliko teško zamisliti da postoje muško i žensko koji su prijatelji,
a da se pritom ne pomisli da mu je ona devojka ili da su zaljubljeni jedno u drugo,
ali ne smeju to da kažu ili da je on automatski gej pošto, bože moj, on se druži sa ženskom osobom, a ne muva je!

(Bez predrasuda prema LGBT populaciji u ovom tekstu!)

Za neke ljude je potpuno neprihvatljivo da ženska osoba ima muškog prijatelja,
i da je to to, da nema ništa više. Ali ima jedna mala stvar koja sve muti, možda znate za nju, zove se ljubomora.
Da, da, najveći uzrok svađa, prepiranja, rasprava nazovite to kako želite, ona je kriva za sve.
Interesantno je to da su u većini slučajeva muškarci ti koji su ljubomorni dok su devojke manje, ali je ljubomora i dalje prisutna.
Dečku koji je ljubomoran je potpuno nelogično da mu devojka ima prijatelja, što će on njoj kad ima njega?
On je muško i tu je za sve!
Kod devojaka je malo drugačije, ali opet slično.
Njemu, tj. njenom dečku ne treba žensko društvo jer ona ispunjava sve uslove toga,
jedina ženska bića na koje ona nije ljubomorna su baba, majka i sestra.
1649409286483.png

U psihologiji i uopšte, ovo pitanje otvara brojne rasprave, a odgovora ima raznih.
Većina smatra da je to nemoguće zbog fizičke privlačnosti između suprotnih polova,
dok drugi tvrde suprotno i smatraju da ima puno prednosti u muško-ženskim prijateljstvima koje treba ceniti.

Uzajamno pomažu na psihološkom nivou jedni drugima, normalna ponašanja bez flertovanja i koketiranja,
imaju uvid u razmišaljnje i ponašanje suprotnog pola i savetuju jedni druge kako da muvaju nekog.
Šta bi kome pomoglo kako da obore s nogu suprotan pol, a sve to bez međusobnog muvanja.

Muškarac koji ima više drugarica je bolje upoznat sa suprotnim polom nego onaj koji nema i tako je za ženski pol
. Pritom je mnogo lakše ženi da nađe muškog prijatelja nego ženskog
, jer je muškarac neće osuđivati za stvari za koje bi je prijateljica osuđivala,
i takva prijateljstva se teže raskidaju nego ženska, jer su žene međusobno sklone spletkarenju,
što ovde nije slučaj. Potpuno je ludo poricati ova prijateljstva, ona postoje i potpuno je ludo misliti
da se među njima konstantno dešava seksualna napetost,
ima slučajeva ne kazem da nema ali nisu sva prijateljstva takva,
seksualna privlačnost se ne mora uvek pojavljivati izmedju ovakvih prijateljstava.

Prijateljstva su tu i ona nikud ne idu.
1649409321733.png

“Jednog dana pita ljubav prijateljstvo – zašto postojiš ti kad postojim ja?”
A prijateljstvo odgovara: “Ja ostavljam osmeh tamo gde ti ostavljaš tugu.”

Verujete li u muško-ženska prijateljstva?

Имам гомилу френдица.

Чак се и више дружим са френдицама него са френдовима.

У неким од тих случајева постоји и сексуална привлачност, једнострана или обострана, а у неким не постоји, већ је чисто френдовски однос. Не видим зашто би евентуална сексуална привлачност угрозила пријатељство.

drugovi da, poznanici da...prijatelji ili jako bliska osoba koju pozovemo prvo ako imamo problema pored zivog momka/devojke ne...ne verujem vise i ne u nekim godinama...mozda u mladjim godinama...

sve i da postoji emotivno/intelektualni toliko blizak odnos sa osobom suprotnog pola a usput imamo partnera...tu nesto ne stima...
da li taj odnos odgovara tako pa ne zeli da se kvari musko zenskim odnosima ali postoji emotivna veza, bliskost...

volela bih da verujem da postoji...ali nesto mi tu nekako nije ok...
barem iz mojeg ugla...ako volim nekoga toliko kao osobu...volecu ga i kao muskarca...

ponavljam ne drugari, druzenja, popijemo kafu, ispricamo se, pomazemo ako treba...vec prijatelj...osoba na koju prvo pomislimo ako nam je tesko, zelimo da delimo srecu, tugu...

jedini izuzetak su mi drugovi iz detinjastva, drugovi bivseg momka...koje nikada ne bih gledala kao muskarce...

i da se ne lazemo...ukoliko bi mi momak imao takvu osobu u zivotu, kojoj ce pre nesto reci nego meni, raspravljati ili bilo sta, ne bih bila sa njim...
posesivnost ili ne...tako je...

Moja prijateljica je imala takvo iskustvo.
Bili su drugari od prvog razreda osnovne skole. Bili su u komšiluku. Zajedno su se igrali,isli u skolu, kasnije izlazili.
Kaže da su se u srednjoskolskom uzrastu jedno drugom jadali o problemima i tinejdzerskim mukama. Studirali su u istom gradu. Kaze da su baš bili bliski i ok. Pričali su bukvalno o svemu i svačemu.
Na moje pitanje da li je u nekom periodu bilo privlačnosti (posto su oboje ok sa izgledom) kaže da su to prevazisli u srednjoj školi. Nešto na kratko su osetili jedno prema drugom. To je kaže bilo više kao neka klinačka radoznalost i trajalo je dve tri nedelje.
Sada žive u drugim gradovima ok su čuju se viđaju. Svako ima svoje veze. Kaze da su super prijatelji.

Mojih godina gore - dole da ostalo nesto iz skole, sa faksa, sa nekog posla ma kakvi. Nema tu nista ni od drugara za pivo.

Ovako slucajno neke devojke da upoznam, pa da budemo prijatelji to nema. Bar do sad nije.
Uvek upoznam, pre toga prepoznam, neki vajb prema meni. Ispostavi se da ostane na tome zbog njihovih trenutnih veza. To je ona situacija kad sa nekim ne možete biti u vezi zbog licnih razloga, a ne mozete da budete uopšte prijatelji, drugari zato što od starta tu osobu tj mene ne gledati tako. Onda bude jedno veliko nista, šalili smo se.

https://wannabemagazine.com/musko-zenska-prijateljstva/

Pogledajte prilog 1133126

Muško-ženska prijateljstva, da, da ona stvarno postoje, verovali ili ne.
Nije nemoguće da muško i žensko budu samo prijatelji, pogledajte oko sebe, videćete ih svuda, u gradu, u kraju, na fakultetu.
Da li je toliko teško zamisliti da postoje muško i žensko koji su prijatelji,
a da se pritom ne pomisli da mu je ona devojka ili da su zaljubljeni jedno u drugo,
ali ne smeju to da kažu ili da je on automatski gej pošto, bože moj, on se druži sa ženskom osobom, a ne muva je!

(Bez predrasuda prema LGBT populaciji u ovom tekstu!)

Za neke ljude je potpuno neprihvatljivo da ženska osoba ima muškog prijatelja,
i da je to to, da nema ništa više. Ali ima jedna mala stvar koja sve muti, možda znate za nju, zove se ljubomora.
Da, da, najveći uzrok svađa, prepiranja, rasprava nazovite to kako želite, ona je kriva za sve.
Interesantno je to da su u većini slučajeva muškarci ti koji su ljubomorni dok su devojke manje, ali je ljubomora i dalje prisutna.
Dečku koji je ljubomoran je potpuno nelogično da mu devojka ima prijatelja, što će on njoj kad ima njega?
On je muško i tu je za sve!
Kod devojaka je malo drugačije, ali opet slično.
Njemu, tj. njenom dečku ne treba žensko društvo jer ona ispunjava sve uslove toga,
jedina ženska bića na koje ona nije ljubomorna su baba, majka i sestra.
Pogledajte prilog 1133127
U psihologiji i uopšte, ovo pitanje otvara brojne rasprave, a odgovora ima raznih.
Većina smatra da je to nemoguće zbog fizičke privlačnosti između suprotnih polova,
dok drugi tvrde suprotno i smatraju da ima puno prednosti u muško-ženskim prijateljstvima koje treba ceniti.

Uzajamno pomažu na psihološkom nivou jedni drugima, normalna ponašanja bez flertovanja i koketiranja,
imaju uvid u razmišaljnje i ponašanje suprotnog pola i savetuju jedni druge kako da muvaju nekog.
Šta bi kome pomoglo kako da obore s nogu suprotan pol, a sve to bez međusobnog muvanja.

Muškarac koji ima više drugarica je bolje upoznat sa suprotnim polom nego onaj koji nema i tako je za ženski pol
. Pritom je mnogo lakše ženi da nađe muškog prijatelja nego ženskog
, jer je muškarac neće osuđivati za stvari za koje bi je prijateljica osuđivala,
i takva prijateljstva se teže raskidaju nego ženska, jer su žene međusobno sklone spletkarenju,
što ovde nije slučaj. Potpuno je ludo poricati ova prijateljstva, ona postoje i potpuno je ludo misliti
da se među njima konstantno dešava seksualna napetost,
ima slučajeva ne kazem da nema ali nisu sva prijateljstva takva,
seksualna privlačnost se ne mora uvek pojavljivati izmedju ovakvih prijateljstava.

Prijateljstva su tu i ona nikud ne idu.
Pogledajte prilog 1133128
“Jednog dana pita ljubav prijateljstvo – zašto postojiš ti kad postojim ja?”
A prijateljstvo odgovara: “Ja ostavljam osmeh tamo gde ti ostavljaš tugu.”

Verujete li u muško-ženska prijateljstva?
Ne verujem u takva prijateljstva ,dok se s drugim krese ja treba da joj budem rame za plakanje i jadikovanje,neka hvala.
Ako sam sa zenom ,onda to neka bude kako treba a ne polovicno.

ne mislim tako...drugarica k'o drugarica ali nema sanse da tu nema i neke musko zenske
privlacnosti koja,sve u zavisnosti od okolnosti,moze da preraste ocas posla u neki makar
bezosecaja
sex...nema drugarstva sa devojkom bez iole malo privlacnosti, na kraju krajeva
zato smo je i izabrali za "druga"...tako da je moje misljenje:

imas drugaricu - imas potencijanu devojku, sex, talk and drinking buddy-ja i sve te price...:hahaha:

ne mislim tako...drugarica k'o drugarica ali nema sanse da tu nema i neke musko zenske
privlacnosti koja,sve u zavisnosti od okolnosti,moze da preraste ocas posla u neki makar
bezosecaja
sex...nema drugarstva sa devojkom bez iole malo privlacnosti, na kraju krajeva
zato smo je i izabrali za "druga"...tako da je moje misljenje:

imas drugaricu - imas potencijanu devojku, sex, talk and drinking buddy-ja i sve te price...:hahaha:
ako od te priče nemaš devojku, trošiš svoje i njeno vreme.
drugarice samo posla radi.
ako drugaricu unaprediš u devojku, ona će ti oterati druge drugarice koje držiš u orbiti.

Back