Muški šovinizam

:hahaha:

Inace, ovaj govor je najogoljenija sustina te 'macho alfa muzijak filozofije' za koju se Balkanci obicno znaju uhvatiti kada pricaju o tome kako je tuga sto se danas sve izokrenulo. Najsmesnije od svega je sto su oni obicno toliki tupsoni, da ni to vidjenje ne umeju shvatiti do kraja. Poslednji deo govora kaze:

-A muskarac... Muškarac obezbedjuje.
To radi cak i kada nije cenjen.
Ili postovan.
Ili cak voljen.
Jednostavno stisne zube, i nastavi dalje...
Zato sto je muskarac.

To je najogoljenija sustina one prave 'muskarac-alfa filozofije', a to vecina ovih koji se loze na to nemaju pojma, nego ce prvi poceti da kukaju kako nisu postovani, kako ih niko ne voli, i svi ih smatraju za kromanjonce. Ova poenta se inace ne odnosi samo na nepostovanje od strane celog drustva, vec se odnosi i na zenu sa kojom je taj 'Alfa' u vezi. Znaci, ako sebe smatras takvom vrstom muskarca, a kukas na sve strane kako su danas izmenjene vrednosti u odnosu na doba tvog Kurdjela, ti si bre obican patetican klovn, i nista vise od toga. Kakav 'pravi muskarac', kakvi bakraci, smesan si bre brate. Takav muskarac ne deli lekcije o zivotu zenama po forumu. Takav muskarac ne kuka na zene, njihova pogresna shvatanja i izbore, i ne kuka svom najboljem ortaku kako ima lose odnose sa zenom, i kako ga nervira jer mu zena cesto kaze 'Ma ne razumes ti to'.

Meni je taj nacin razmisljana dalek, ali zaista mogu da postujem to, ali samo i iskljucivo formulisano na ovaj nacin. A objektivno, ako postoji ukupno 50 takvih u celoj Srbiji, spreman sam da skocim sa 10-og sprata. Svi ti 'alfa/muzijak, muskarcu je duznost da obezbedjuje' uglavnom traze potvrdu, postovanje, priznanje, ili od drustva, ili od porodice. Slomili bi se kao cackalica kada ih zena ili sin ne bi postovali, a dobijaju teske komplekse kada ih drustvo ne postuje. Picki.ce.

Hahhaha, super :) bas tako :)

Cuti i trpi jeste osnova maco filozofije, samo sto su danas ti muskarci koji se loze na nekakvu kvazi-maco filozofiju, posebno u Srbiji, sve osim toga cuti i trpi. To u stvari, u samoj svojoj sustini jeste jedna tragicna licnost. 'Ala' Bogi u Kazablanci. Kao sto su i prave vodje tragicne licnosti. Ali ovi muskarci koji se danas pozivaju na to nemaju veze sa vezom, i obicno kukaju gde god stignu, i traze postovanje bukvalno na svakom mestu. A gde pa jos i da shvate da su takvi idealni iz takve filozofije u stvari tragicne licnosti, to bi pa tek bio udar na njihovu sujetu, a zna se da na svetu nema nista veceg od muske sujete. Bogi je u Kazablanci luzer, kao sto je Toni Montana u Skarfejsu luzer, kao sto je i Majkl Korleone luzer. Nesrecne osobe. To je cuti i trpi, a ne da mi neki takav kvazi-maco prosipa neke mudrosti o tome kako je zena njegovog kurdjela bila prava zena, jadikujuci nad celim muskim rodom koji mora da trpi ovakve moderne zenske.

Super :) konacno neko ko je malo parazmislio o egzistencijalizmu pa u tome i o muskarcima i zenama :klap:

bas sam juce pricala sa gospodinom na ovu temu
tj srpskih muskaraca i njihove "muzevnosti"
pa sad videh ovaj komentar
mogla bih da ga prilozim ko dokaz onoga o cemu sam pricala, mada mi je i ovako poverovao...
to su kanda neke kulturne razlike, ali izgleda da je prosecnom srpskom (il ae balkanskom) muskarcu potreban neko drugi da bi se osecao muzevno
(pridrzavanje stolice, vrata i slicne uzasno teske i zahtevne aktivnosti)
a da mu je svaka aktivnost koja ukljucuje svakodnevni rad atak na tu istu muzevnost
i na kraju, sa takvim totalno suprotnim shvatanjem toga sta jeste i treba da bude muskarac/zena
nije ni posebno cudno sto se ne mirisemo :))))
meni je ok da platim svoje racune,a i njegov ako iz nekog razloga nema u tom trenutku. i obrnuto mi je ok. i ok mi je drzim svoja vrata, a posebno me nervira kad mi neko potura stolicu pod guzicu ili mi pokazuje kako da se obucem. ok mi je i da zajedno cistimo, peremo, kuvamo pa i cepamo drva i malterisemo...i onako su me od malih nogu koristili ko segrta za sve kucne poslove popravki, uverila sam se da to nije nikakav bauk. a i mocna sam vako, mogu da nosim ormane, krevete, otpad, i obavljam sitne kucne popravke i pomazem pri vecim. znam i da kuvam lepo i to sve....i nekako bas mi je lepo kad i musko zna i hoce sve to isto da radi....a svako za svoju stolicu i kaput mislim da moze i sam da se pobrine :sad2:

Svidja mi se.
Ti si dobra žena.
I taj Tvoj treba da te čuva i pazi.

Baš sam, izgleda zatalasao stvar ovde.
Samo da dodam.
Ja i supruga imamo 24 godine braka iza sebe,
A šta smo sve loše preturuli preko glave
ne bih poželeo ni neprijatelju.

Dve stvari su bitne (osim ljubavi)
- Opritimizam
- Ne predavanja, bez obzira kakav je problem

muški šovinizam? to ne postoji. to su izmislile dokone žene umesto da rade u kuhinji ili rađaju decu, za šta ih je Bog stvorio :rtfm:
Ćuti tamo i moli Boga, da ti je žena zaposlena, pa u sličaju da ostaneš bez svog dinara ima ko da te izdržava....nemoj mi samo reći da si toliko materijalno obezbeđen, da tebi ne može tako nešto da se desi....naravno niko ti to ne želi...

Kad sam zatalasao stvari, da i remiziram.
Najviše sam se samo zezao, a mnogi se baš primili.
Kao saučešće.
Ja sam, inače u skladnom braku već 24. godine.
Žena je već prestala da se nada da ću da se stvarno "uozbiljim"
Kao i mnogima, život nije baš lagodan.
U stvari, ponekad mi se čini da me još samo čekićem nisu tukli po glavi.

Čovek može da dozvoli sebi da izgubi mnoge stvari.
Materijalne su najmanje bitne. Sve što može da se kupi nije skupo.
Pitajte neke koji imaju mnogo bolničkog staža. Kao ja.
Da je bilo po doktorskim prognozama, davno bi bio rahmetli.
Šta je najbitnije?
Nesmete nikada izgubiti optimizam
Nastavite da verujete u ljude.
Ako su vas neki povredili, neznači da će svi.
Ako ste imali nesrećnu ljubav, neplašite se da probate ponovo,
Ko je trenutno bez ljubavi, neka je traži.
Ako netraži, neće naći.

Meni je žao što znam neke devojke i momke
sjajne u svakom pogledu, a ne nalaze para.

Ili, možda, nemaju ono najbitnije za vezu
toleranciju i razumevanje partnera

Kao saučešće.

Šta je najbitnije?
Ako netraži, neće naći.

Uvek me inspirises, ili inspirisete da napisem koji red :)
Apsolutno nikada ne bi trebalo izgubiti optimizam :)
Na zalost prava je umetnost odbraniti taj isti optimizam danas...
A verovati u ljude - zaista umetnost za sebe :)
Slazem se da ne znaci da ako vas je neko povredio da ce vas obavezno jos neko povrediti...
Ali vidite evo ovde u virtuelnom svetu koliko straha i nepoverenja provejava?
Koliko samo ljudi teze da izvuku jedni iz drugih stav i misljenje koje im se ne bi dopalo?
Koliko su samo istrajni u toj potrazi da obavezno nadju losiju i goru stranu :) ?
Na zalost iako je virtuelni svet ipak su i ovi ljudi ovde stvarni i to jejdan uzorak koji je ipak realan.

A kada je rec o momcima i devojkama, mislim da je to...tek prica za sebe - tu se tek trazi ono lose i potragom za tim losim na kraju taj i u uspe da ga probudi u vama - da probudi ono lose a ne dobro.
Onda kada pocnete da se ponasate onako kao da ne licite sami na sebe, a sta vam drugo ostaje do da se povucete iz tog odnosa - neko budi lose u vama i morate se povuci u ime sebe samog.
Ubediti nekoga da vidi dobro - to je nemoguca misija :) mozete samo otici iz takvog odnosa, bilo da je rec o rpijateljstvu, vezi ili bilo kakvom odnosu...

Tolerancija i razumevanje polako padaju u drugi plan kao kakve arhaicne reci...

Optimizam stoji :) ali se mora sebicno, vrlo sebicno cuvati i moraju se odgurnuti svi cinicni ljudi koji bude ono lose u vama...
Njihovo prisustvo se mora ignorisati u ime cuvanje optimizma :)
Pa ko zna :) mozda svi dobri na kraju i nadju dobro :)
Verujmo u to :)

Poslednja izmena:
Uvek me inspirises, ili inspirisete da napisem koji red :)

Pa ko zna :) mozda svi dobri na kraju i nadju dobro :)
Verujmo u to :)

Dobri će sigurno naći dobro.
Dobro i nizvodno bačeno uzvodno se vraća.
Samo što Bog nije poštar da to bude odmah.
Treba se paziti na nekome ne učinimo zlo.
Zlo se vraća.
Srećnima njima lično, ostalima deci i unucima

Kao saučešće.

Šta je najbitnije?
Ako netraži, neće naći.

:heart:

Back