Ne, mislim da nije u pitanju toliko nekakvo na činjenicama zasnovano zastrašivanje.
Sudovi redovno dodeljuju decu majkama sem ukoliko se ne radi o najekstremnijim situacijama poput teške narkomanije ili jednostavno odricanja starateljstva od strane majke.
To su uzaludni pokušaji muškaraca da pokolebaju ženu u nameri da ih napusti.
Jer srpski mužjak je tako setovan, odrastao je u sredini gde se majka podrazumeva u svakoj verziji, pa i onoj sa svakodnevnim premlaćivanjem.
Žene su pak setovane da trpe svakojaka sranja jer su negde svesne da u Srbiji međ šljivama imaju sve izglede da totalno nahebu nakon razvoda jer da se ne zaebavamo, nemaju jednaku šansu.
U svim firmama u kojima sam radio bate su držale banku a seke su kuvale kafu bez obzira na njihove ambicije i sposobnosti. Bilo je i drugačijih slučajeva ali opet je tu po sredi bio neki žešći nepotizam ili seksualnim veštinama i vaginalnom manipulacijom izvojevan visok položaj što je dugoročno stvorilo poprilično iščašenu sliku o ženama na vlasti jer moćne baje ne biraju sposobne već voljne žene.
Bela kuga u Srbiji jeste posledica ugroženog majčinstva i tu nema dileme.
Sistem je potpuno poremećen i uzurpiran od strane najprimitivnijih morončina koje žive na teritoriji ovog kontinenta.
Osim toga, beda nije zanemarljiv faktor u celoj fabuli ali opet, predosećam da ni mnogo para u kombinaciji sa ovdašnjim mentalitetom ne bi dalo bolje rezultate.
Treba dakle raditi na iskorenjivanju sveopšteg primitivizma, nevezano za pol.
To je spor proces sa neizvesnim ishodom ali jedino moguće rešenje.
Prvi koraci bi bili recimo efikasno ili bolje rečeno munjevito pravosuđe u ovakvim slučajevima a drugi permanentna i pažljivo uobličena kampanja drugog talasa emancipacije žena sa naglaskom na poštovanje njihovih sloboda dok odgovornost prema potomstvu nekako urođeno imaju samo je treba dodatno kultivisati.
Ali ono što je je stvarnost jeste da živimo u kurton-republici i da sve ovo što ja pišem nije izvodljivo što ne znači da ne treba negovati otvoreni prezir prema patologiji iz uvodnog posta.