Muskarci su vise maltretirana strana u braku od zena!

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
U ogromnom procentu brakova zene su manje obrazovane od muskaraca i imaju manje godina (zivotnog iskustva).

Kada u takvim brakovima, gde je zena slabije obrazovana i mladja od muza, pocne da se PRIMENJUJE RANOPRAVNOST I EMANCIPACIJA ( i ostale moderne bla, bla, bla...) - muskarac u pravilu postaje MALTRETIRANA STRANA jer mora da se SPUSTI NA NIVO nize spreme i manjeg iskustva.

O tom nacinu PSIHOLOSKOG maltretiranja muskaraca se slabo vodi racuna. :evil:.

U ogromnom procentu brakova zene su manje obrazovane od muskaraca i imaju manje godina (zivotnog iskustva).

Kada u takvim brakovima, gde je zena slabije obrazovana i mladja od muza, pocne da se PRIMENJUJE RANOPRAVNOST I EMANCIPACIJA ( i ostale moderne bla, bla, bla...) - muskarac u pravilu postaje MALTRETIRANA STRANA jer mora da se SPUSTI NA NIVO nize spreme i manjeg iskustva.

el to znachi da tamo negde ima gomila potencijalnih pedofila mazohisticnih tendencija bez skrupula koji zene zabludele,usluvno recheno i pod navodnicima,"seljanchice"??:think:

mada...primetih i sam velik broj zena sto pusta...rogove...gaji takoretji :confused:

a ti nadji stariju pa maltretiraj ti nju. misssim...

Istina je da su muskarci psihicki podjednako maltretirani u vezama (braku), i mislim da to nema veze sa obrazovanjem vec sa psihickim sklopom partnera i emotivnom zreloscu onog ko maltretira.
Ali to su muskarci, jaci pol, mogu oni da lupe sakom o astal, tako da ko njih sisa sto su maltretirani, sta ce ti tu ravnopravnost.

A kad proradi Stokholmski sindrom, pa to je tek cudo.

Svaki vid ponizavanja, vredjanja, omalozavanja, ucene, manipulacije jeste psihicko zlostavljanje.

Istina je da su muskarci psihicki podjednako maltretirani u vezama (braku), i mislim da to nema veze sa obrazovanjem vec sa psihickim sklopom partnera i emotivnom zreloscu onog ko maltretira.
Ali to su muskarci, jaci pol, mogu oni da lupe sakom o astal, tako da ko njih sisa sto su maltretirani, sta ce ti tu ravnopravnost.

A kad proradi Stokholmski sindrom, pa to je tek cudo.

Svaki vid ponizavanja, vredjanja, omalozavanja, ucene, manipulacije jeste psihicko zlostavljanje.

Insistirati da se neko ko je mladji i manje obrazovan izjednaci sa nekim starijim i vise obrazovanim je VEC JEDAN VID MALTRETIRANJA.

pa kako mozes da se osetis ugrozenim u ravnopravnosti? mislim, u brak se ne ulazi sa diplomom, to moze da vazi u nekoj kancelariji ali ne u kuci. godine... dzabe ako si nezreo.
a i niko te ne tera da se zenis mladjom i manje obrazovanom zenom, sam si sebe izmeltretirao ulaskom u isti.

Zamisli da radis u nekoj firmi i da je jedan radnik u tu firmu dosao recimo pet godina posle tebe...I da ti imas fakultet, a on srednju skolu...

I DA ON INSITIRA NA TOME DA STE VI U SVEMU U FIRMI RAVNOPRAVNI!?

Da li to ne bi bilo MALTRETIRANJE?

E tako SLICNO se desava i u braku gde zene hoce da budu ravnopravne sa muskarcima ....

U preko 90% slucajeva zene su mladje od muskaraca i 70% slucajeva su i slabije obrazovane.

Poslednja izmena:

:evil:

dakle ti muskarci koji biraju mladje neiskusnije i slabo obrazovanje zene imaju VELIKI problem jer su nesigurni u sebe iskompleksirani nemocni i jos sto sta
i onda im :evil: kriv jel?

Vecinom muskarci zlostavljau zene... U Srbiji je svalka treca zena zlostavljana...
:aha:

Opet si naleteo na konobaricu koja ti je preuredila stan :lol:

Zamisli da radis u nekoj firmi i da je jedan radnik u tu firmu dosao recimo pet godina posle tebe...I da ti imas fakultet, a on srednju skolu...

I DA ON INSITIRA NA TOME DA STE VI U SVEMU U FIRMI RAVNOPRAVNI!?

Da li to ne bi bilo MALTRETIRANJE?

E tako SLICNO se desava i u braku gde zene hoce da budu ravnopravne sa muskarcima ....

U preko 90% slucajeva zene su mladje od muskaraca i 70% slucajeva su i slabije obrazovane.

nista bolje da ne zamisljam, upravo si mi otvorio oci :lol: bila sam maltretirana poslednjih deset godina

sto i nije strasno, cim nisam primetila, al' se pitam sta sad

cekaj, ako smo isto godiste i imamo jednako obrazovanje, onda nema toga?

Insistirati da se neko ko je mladji i manje obrazovan izjednaci sa nekim starijim i vise obrazovanim je VEC JEDAN VID MALTRETIRANJA.

Zavisi kako insistira. Dajem bezveze primer, imas 35 god i devojku od 25 recimo, ti imas zavrsen fax ona srednju, ti volis da sedis kuci i pricas o zivotnoj filozofiji, filmovima, cemu god, ona voli da ide po zurkama, Ceca, Stoja sta vec. Problem nastaje kada ona pocne da proziva kako si ti dosadan, smor, kako ima drugih koji vole te stvari, kako bi je drugi bolje zadovoljili u tom smislu, e to je vec maltretiranje. Kritika je jedno, a manipulacija je i maltetiranje je ili kada dodje ono cuveno "ili cemo kako ja kazem ili idem".

To je jedan primer koji meni pada na pamet, sada ne znam koliko je verodostojan.

Back