Muškarca napale ose, od straha doživeo infarkt

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.743
MUŠKARAC (47) umro je sinoć na plaži u italijanskom Krotonu nakon što ga je napao roj osa.
Muškarca su u jednom trenutku napale ose, ali nije preminuo zbog njihovih uboda, saopštili su karabinjeri.

Pretpostavlja se da je umro od srčanog udara uzrokovanog strahom od napada osa, s obzirom na to da je znao kako je alergičan na ubod osa, tvrde lokalne vlasti.

Muškarac je pokušao da pobegne od osa u more, ali mu je ubrzo nakon toga pozlilo, nakon čega je preminuo.

Jutros je gradonačelnik Krotonea Vinćenco Voće naredio zabranu ulaska na plažu pa će se daljom istragom utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

(Indeks)
1722357240413.png

Mene su iz dva puta prosle jeseni izujedali strsljenovi.Mislim da je prvi put bilo 7 ujeda,a drugi 9.Niti sam isao kod lekara,niti mi je sta bilo.jeste da malo pece,neko vreme,ali posle prelazi u svrab.Ose su me izujedale ko zna koliko puta ovih desetak godina unazad,pa ne znam ni sam koliko.Svi me teraju kod lekara,a sta ce mi lekar,samo da me posalje u urgentni da bi onde visio u hodniku ko zna koliko vremena,da bi zakljucili da mi nije nista.Ljudi jednom se mre,pa ako bas hoce od ujeda insekata,pa sda da mu radimo.

Mene su iz dva puta prosle jeseni izujedali strsljenovi.Mislim da je prvi put bilo 7 ujeda,a drugi 9.Niti sam isao kod lekara,niti mi je sta bilo.jeste da malo pece,neko vreme,ali posle prelazi u svrab.Ose su me izujedale ko zna koliko puta ovih desetak godina unazad,pa ne znam ni sam koliko.Svi me teraju kod lekara,a sta ce mi lekar,samo da me posalje u urgentni da bi onde visio u hodniku ko zna koliko vremena,da bi zakljucili da mi nije nista.Ljudi jednom se mre,pa ako bas hoce od ujeda insekata,pa sda da mu radimo.
Mora da si ih dirao kad su te izujedali.

Ako nemas problema sa time, apsolutno ne treba da se bakces po srpskim medicinskim ustanovam i sa srpskim lekarima sa tim.

Samo ces jos vise da se iznerviras, i to ne zbog strsljenova, vec zbog debilizma sistema i vecine tih ljudi tamo.

Nazalost, onaj koji je alergican na to, ne moze bez njih, jer su toliko zakomplikovani i dobijanje jbnog epinefrina; to su toliko strucne dijagnoze i terapija da ne moze bez njih.

Mora da si ih dirao kad su te izujedali.
Pa bili se nalegli,sa unutrasnje strane vrata u radionici.Ja usao da trazim nesto od alata,kad napadose kao ludi.Nisam ni uspeo da vidim gde su se nalegli.Tad su me prvi put izujedali.Znaci nisam ih dirao uopste,ali sam isao uvece i upalio svetlo.Dok sam ja uspeo da ugasim svetlo i da izadjem iz radionice,vec sam bio izujedan.Tek kada sam dosao u kucu video sam 7 ujeda.Drugi put sam otisao da vidim gde su da bih mogao da ih se otarasim.Opet sam usao unutra i video sace u obliku kupe na samim vratima.Tada me je izujedalo 9.Isto sam video tek kada sam usao u kucu.Posle sam kupio onaj najjaci Raid i otisao posle 12 sati nocu,a nisam ni palio svetlo,vec sam samo progurao ruku sa malo otvorenim vratima i usmeri smrk sprejaprema njima.Prskoa sam sigurno pola spreja.Zatvorio sam vrata i otisao kuci.Izasao sam posle sat vremena i ispraznio ono sto je ostalo od spreja.Nisam isao do sutradan.kada sam prisao vratima radionice,napolju ih je bilo na zemlji bar 50-ak,a kada sam usao polako unutra bilo ih je na betonu preko stotine.Uzeo sam spaklu skinuo sace sa vrata.Imalo je i mnogo jajasca,da ih nisam pobio tada,ko zna koliko bi se nakotilo.Odneo sam ih i bacio u kontejner.Prethodno sam pocistio i one polumrtve,jer ih je bilo jos dosta koji su se mradali,ali nisu mogli da polete.Tako sam se oslobodio.Uz tu radionicu imam i supu u kojoj se svake godine izlezu i ose,ali one nece da te diraju,ako ti ne diras njih.Opasno je samo jos ako si znojav,jer ne podnose miris znoja.

Ako nemas problema sa time, apsolutno ne treba da se bakces po srpskim medicinskim ustanovam i sa srpskim lekarima sa tim.

Samo ces jos vise da se iznerviras, i to ne zbog strsljenova, vec zbog debilizma sistema i vecine tih ljudi tamo.

Nazalost, onaj koji je alergican na to, ne moze bez njih, jer su toliko zakomplikovani i dobijanje jbnog epinefrina; to su toliko strucne dijagnoze i terapija da ne moze bez njih.
Na zalost,cini mi se da je sve vise ljudi alergicni na njihov ujed,pa i pcela i osa.

Back