Muškarac oslobođen optužbi za silovanje jer "'ne' ne znači uvek 'ne'"

Odmah paljba u nedostatku argumentacije.Kaži da tebe neko pokuša da siluje el ga ne bi šutnula u mooda?Kopala oči?Žabice bi onist pliz...:lol:

mogu ja ovde da kazem sta god hocu da bih uradila u, daleko bilo, takvom slucaju...ali mnoge zrtve silovanja se ukopaju od straha i ne pruze nikakav otpor...hajde sad, to bi bilo kao da je sudija odbacio sve optuzbe za serijsko silovanje onog idiota od pre neku godinu kod Mostarske petlje, samo da im je postavio pitanje zasto mu nijedna nije odgrizla djoku kad ih je naterao na oralni seks...boolshit

.hajde sad, to bi bilo kao da je sudija odbacio sve optuzbe za serijsko silovanje onog idiota od pre neku godinu kod Mostarske petlje, samo da im je postavio pitanje zasto mu nijedna nije odgrizla djoku kad ih je naterao na oralni seks...boolshit
Jednom ili možda ni jednom i višestruka optužba nikako nije ista stvar.Zatvor nije zezanje, pogotovo za lažno optužene.

Jednom ili možda ni jednom i višestruka optužba nikako nije ista stvar.Zatvor nije zezanje, pogotovo za lažno optužene.

daleko od toga, ali zar nije u ovom slucaju utvrdjeno da se ona opirala i nije dala pristanak? htedoh reci da njihova seksualna proslost ne sme imati uticaj na odluku suda, da je nekad ne znacilo da, a da sadasnje ne je zaista ne...to sto je ona sebe uopste dovela u tu poziciju je neka sasvim druga prica i njena glupost...ili mozda samo poverenje u nekoga sa kime je bila bliska

mogu ja ovde da kazem sta god hocu da bih uradila u, daleko bilo, takvom slucaju...ali mnoge zrtve silovanja se ukopaju od straha i ne pruze nikakav otpor...hajde sad, to bi bilo kao da je sudija odbacio sve optuzbe za serijsko silovanje onog idiota od pre neku godinu kod Mostarske petlje, samo da im je postavio pitanje zasto mu nijedna nije odgrizla djoku kad ih je naterao na oralni seks...boolshit

Pa čekaj sad el se ukopala od straha i automtski raširilila noge iz te paralisanosti ili je pružila otpor?
Pa realno ne mora da odgrize al može da ugrize uvati za jajca.To je pružanje otpora ovo je sve palamuđenje i kajanje nakon ebanja.

a sto se tice odbrane od silovatelja...poznato je da na zene strah uglavnom deluje paralisuce, i izaziva totalnu nesposobnost zdravorazumskog razmisljanja...kao dokaz tome su i cinjenice da u slucaju nekog napada, pozara i sl. uvek je otac taj koji prvi hvata decu, ne zato sto je super junak vec zato sto zena iz straha blokira

- - - - - - - - - -

Pa čekaj sad el se ukopala od straha i automtski raširilila noge iz te paralisanosti ili je pružila otpor?
Pa realno ne mora da odgrize al može da ugrize uvati za jajca.To je pružanje otpora ovo je sve palamuđenje i kajanje nakon ebanja.

nastavi da pljuckas po zrtvama, bez mene :cao:

Prvo moraš da dokažeš da je žrtva.Ja pričam objektivno a ti samo pokušavaš da napabirčiš alibi za nepružanje bilo kakvog otpora a s druge strane tvrdiš da su žene nesposobne da otpor pruže jer ih u tome sprečava strah:lol:

nije pruzala otpor?
Navodno su tamo pušili kanabis pre nego što ju je muškarac prisilio na seks uprkos njenom otporu i protestima da prestane.

Par je praktikovao seksi igre s dominacijom i pokoravanjem i često su u njima pružali otpor kao deo seksualnog iskustva.
Muškarac je oslobođen optužbi da je silovao svoju bivšu devojku jer je par imao istoriju sado-mazo seksa u kojem „NE nije značilo NE“ zaključio je sud u Alicanteu u jugoistočnoj Španiji prenosi portal Mirror.

Par je raskinuo 2014. godine nakon šestomesečne veze, ali se opet spojio na Fejsbuku dva meseca kasnije kad je 21-godišnjak pozvao bivšu devojku (18) u svoj dom.

Navodno su tamo pušili kanabis pre nego što ju je muškarac prisilio na seks uprkos njenom otporu i protestima da prestane.

"Zadobila je ogrebotine i modrice, a od napada je u velikoj depresiji“ rekao je tužilac sudu.

"Njihova seksualna veza uključivala je uvrede, maltretiranje, silu i nasilje koje je bilo prihvaćeno s obe strane. Ovaj čin ne predstavlja silovanje jer je takav seks bio česta pojava kod para pa je muškarac mislio da ovaj puta nije ništa drugačije“ rekao je sudija u svojoj presudi.

Ranije ove godine sudija Maria del Carmen Molina Mansilla je sankcionisana jer je ženu koja je došla da prijavi silovanje upitala: “Da li ste zatvorili svoje noge i ostale ženske organe?“

Žena se pojavila na sudu u Vitorii u severnoj Španiji kako bi prijavila zločin,a sudija joj je odgovorila da je mogla da se spasi od silovanja da je "noge držala zatvorenim“. Žrtva se kasnije žalila Advokatskoj komori i tražila da izbace sudiju iz svog udruženja.

"Sudija je pokazala očigledno nepoverenje u žrtvin iskaz. Njena pitanja ne samo da su bila nepotrebna za istragu već su i bila uvredljiva i ugrožavala dostojanstvo žrtve. Druge žene su takođe imale primedbe na ovaj sud i pitaju se šta im se još može dogoditi kao žrtvama silovanja i osećaju se kao da ovaj sud ne želi da se optužbe za silovanje prijavljuju ovde“, rekla je predsednica Udruženja Blanka Estrela Ruiz piše Mirror.

http://superzena.b92.net/sudbine.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1128170

Kako se ponašate prema ženama koje nisu eksplicitne kad je u pitanju seks?Većina je takva, da li trpite takvo ponašanje?

Koliko god se oni igrali, zna se kad jedna strana misli ozbiljno ... ono sto je tesko dokazivo u ovom slucaju da li je silovanje uopste bilo, jer rane ne dokazuju nista, a ostaje njegova rijec protiv njene.

Kako god, u nejasnim slucajevima osoba treba da bude oslobodjena, jer neuporedivo je gore da nevin bude zatvoren, nego da krivac bude na slobodi.

Tanka je granica i sudijama često nije lako.
Setih se slučaja od pre par godina.
Engleskonja u Splitu pokupila 3 frajera
poveka ih u sobu, tako se nafiksali,
pa kad su je istesli - silovanje.

Ili, onaj tužan slučaj iz Čačka, kad je sekretarica
optužila direktora da joj je napravio dete.
Ono, sa su se igrali, sigurno jesu,
ali analiza sperme pokazala da je on
nikada nije mogao da ima decu.
A kuću troje dece.

Sličan slučaj i u Kraljevu pre desetak godina

Čim je to došlo do suda znači da je postojala policijska istraga i da je tužilaštvo našlo da je dovoljno dokaza da podigne optužnicu. Koliko vidim ni u samoj presudi se ne negira delo silovanja nego se oslobađanje pravda pretpostavljenom činjenicom da optuženi nije znao da čini krivično delo silovanja zbog čega ni samo delo nije silovanje. Pošto ne znam španske zakone ne znam ni šta da mislim o takvom stavu.

Po meni ako se delo već konstatuje tokom istrage i sudskog procesa onda treba i doneti osuđujuću presudu a posle uzeti u obzir i olakšavajuće okolnosti koje postoje i dati kaznu u skladu sa tim, u krajnjem slučaju postoje i uslovne kazne.

Ovaj drugi slučaj neću ni da komentarišem, žena je verski fanatik verovatno...

Klasicna situacija gde su zene nepoverljivije prema zenama, ako same treba nesto da odluce.

Apsolutno postoji razlika izmedju silovanja i sexualnih igara, medjutim, kako stoje stvari sa

mentalnim igrama? Zasto bi bivsa devojka dosla kod bivseg decka sa kojim je imala sexualne odnose?

Na malo dizanja? Cesto je problem shvatiti sta se izmedju dvoje desavalo, ali koliko muskarac treba da ima

osecaja sta je sta, toliko i zena treba da zna zasto nesto radi. Sudija je sasvim ispravno postupio, narocito, ako je

osetio da bivsa ima razloga da odglumi silovanje iz losih pobuda.

Medjutim, tvoje pitanje sa u odnosu na primer nije bas odgovarajuce, tacnije, primer nije dobar za pitanje koje si postavio.

http://superzena.b92.net/sudbine.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1128170

Kako se ponašate prema ženama koje nisu eksplicitne kad je u pitanju seks?Većina je takva, da li trpite takvo ponašanje?

Bez onog primera pitanje drugacije izgleda i sa pretpostavkom da vecina zena nece reci kada zeli sex.

Otkad znam za sebe, zena koja je htela sex je to pokazala, koja nije htela isto je pokazala,
da li se posle kajala je njena stvar, mada i to kaze kasnije.

Druga je stvar kada pitas, a druga ako pokazes sta zelis.

Najbolje da muskarci dogovore unapred, pa da nemaju dilemu,

kada bi to bio partnerski dogovor, ali nije, cak i kada jeste.

postoje seksualne igre a postoji silovanje...msm da mu se nije desavalo da mu svaki put riba irecitira celu recenicu zasto ne zeli seks..tako da je po meni ova presuda sramota..osim ako ona nije bila totalno mutava al i tad sumnjam da ne umeju da naprave razliku u sado mazo tuci me i bij seksu i hocu da idem kuci pusti me na miru ba bla bla seksu..plus sto vecina ima valjda neku sigurnu rec...

Cicos,baš nam je drago što se ne razumeš u te stvari:per:
A ovo "valjda" ti je koma,kao ne znam ja ništa o tome,ja samo mislim da kada se to radi,ne bi možda bilo loše da se uvede sigurna reč,to sam ja sad izmislila,ja sam inovator:D

- - - - - - - - - -

Jaoooo,Cico Cico,jako si nezgodna:)

Nisam bas skapirao, sta je tema ovde? Je l' svako "silovanje" zlocin? Ili je sudija budala pa kaze "ti nemo' da siris noge".
Ima ljudi praktikuju taj rape fantasy, citao sam par puta o tome, sve je to ok ko voli. Ovi ako su raskinuli pa ovaj nasrnuo "da se podseti kako je to bilo" to je vec druga prica, jer nije bilo usmenog dogovora koji kaze "siluj me".

Obicno osobe koje vole tu fantaziju takodje vole da ne traze to verbalno.. poenta je u tome. Tako da obicno dodje do razumevanja na pocetku, a zatim su, kroz vezu, u ptanju odredjeni neverbalni signali. Cisto sumljam da mozes zamisliti vezu, gde dvoje to praktikuje, i ona svaki put kada joj je do toga dodje njemu i kaze: Mogao bi da me silujes danas.. onako, znas kako ja to volim. Na zalost to takodje i ostavlja veliku pravnu moc i mogucnost manipulacije jednoj od strana.
Ipak zakon to ne mze da formulise kroz: Jel ti ona jasno to rekla verbalno? Nije? Uhapsen si.

Back