Muskarac>novac>zena ili Zena>muskarac>novac?

Haha, super post al je ukras na kraju nenadwebiv :lol:
Nije svaki deda Hefner :malav:
:cmok:
O, hvala nebesima sto nije! Neke "dede" su retroseksualci, samo ih tako, iz pakosti, zovu ovi metroseksualci koji su (konacno) ispali iz mode jer su se pokazali kao obicne femke i seka perse. z:mrgreen:
I konacno, pravi muskarci se vracaju, zene su krive za to ( a ko bi drugi bio), ove tamnokose cenim (:zelenko2:). Uz njihov snazni duh, idu jedino maco muskarci, sada je svet spasen: inteligentni, duhoviti, ljubazni, odlucni, senzitivni, samouvereni, uverljivi,....vole samo zene (i sebe pomalo), dobri ocevi... ...ma pravi muskarci, nek su sto puta retro. :zaljubljena:

Ljudi se ne menjaju, uvek su bili isti. Danas su samo vece slobode pa se neke stvari vise vide a neke druge otvoreno i bez tolika srama pokazuju. A sve sto postoji danas je postojalo i u generaciji nasih roditelja.

Sta je surova istina? Da su ljudi materijalisti? Da se prodaju za pare i muski i zenski, da su spremni na svasta? Da...ko to porice...ali ljudi boziji "svi","sve"?

Pa sta i ako se druzis sa bogatim i gledas na sta su pojedine devojke spremne, zasto dozvoljavas da to do te mere utice na tvoje vidjenje sveta da toliko generalizujes? I nije istina da postoji samo "jedna surova istina"...svako od nas polazi od sebe i boji vidjenje sveta. I da, u tome znamo da budemo pomalo subjektivni a nekada smo i realni. Nekada mracis, nekada vedris. Ne mozes stalno videti crno a da ne postoji neki problem u tebi. Uglavnom, svi ljudi koji su bili "surovo realni", i dezurni pljuvaci, iz mog iskustva su bile osobe koje imaju ozbiljne probleme. I njih najvise nervira kad kazes nesto pozitivno, u oci ti skacu.

Kao u ovom slucaju. Cvetna sigurno isto kao i ti cita novine i zna sta se desava, ali to je ne sprecava da u odredjenoj situaciji vidi nesto lepo u tim ljudima. Nikada nisu ni svi, ni sve, a nekada nije ni vecina...jer mozda si okruzen takvim ljudima pa ti se cini vecina.

Opet koristis relativizaciju i tvrdis sve je isto, ne menja se. To su obicne floskule, fraze. Nista nije isto, velike su razlike medju razlicitim drustvima a i u okviru istog drustva menjaju se vrednosti, sistem vrednosti, negde se vise ceni cast, ponos, dostojanstvo, negde se ljudi ne prodaju tako lako.
Zato i postoje narodi razlicitog mentaliteta, imaju razlicite obicaje, kulturu i ono sto je kod nekih normalno kod drugih je nenormalno.
Ne mozes u isti kos svrstati potpuno razlicite kulture npr Japance, Arape, Brazilce ili Senegalce jer svi pripadaju potpuno razlicitim drustvima .
Naravno da neke pojave su kod nekih naroda masovne, negde su izuzetak. Razlike su negde vece negde manje ali reci da je sve to manje vise isto je povrsno.
Japanci su iz krsa, bez prirodnih resursa stvorili mocnu drzavu, preziveli nuklearno razaranje i obnovili istu. Hirosima je obnovljena nakon 10 godina. Svake godine ga pogadja veliki broj zemljotresa pa je opet druga ekonomija sveta. Kasnjenje vozova na godisnjem nivou iznosi 7 sekundi.
Ni Srbi nisu bili isti pre sto godina i danas. Za neke stvari koje su danas normalne, pa do pre samo koju deceniju bi padale glave jer bi ljudi smatrali da su osramoceni i oni i njihova porodica.
Kod nas je uobicajeno a pogotovo na forumu da ukoliko zelis osporiti neciji stav prebaci sve na licni teren, prisi par epiteta toj osobi i onda ces diskvalifikacijom sagovornika postici cilj.

Poslednja izmena:
Koji sled iz naslova je ispravan?
Muškarci sve dozivljavaju kao takmičenje, čiji je duži, ko je više riba opalio, ko vozi bolji auto, motor, brod, ko ima veću kuću, bolji posao, više novca... Stalna yebena trka. Pa oprostite nekima koji žene gledaju kao hladnokrvne i proracunate automate. Jeste, sve su to istine, ko je dovoljno jak da odoli moći i bogatstvu, ostane normalan..već sam pisao na onoj temi - svako je kovač svoje sreće, nije pomenuta takmičarska crta smisao života. I siromašan i bogat mogu biti srećni, radi se o razumevanju konstrukta u kojem živimo.
Elem, tema i pitanja, ispravci krivog navoda i replike:
Zašto su muškarci ubedjeni kako su moralno ispravniji od žena kada zatvorska statistika govori kako su zbog novca spremni ići mnogo niže od sponzorusa?
Muškarac bez novca je mnogo gori od žene bez novca, zavidan, zajedljiv, sklon sovinizmu, mrznji.. Da li je nametnuti dominantni, liderski položaj oca, lovca, kreatora sigurnosti porodice i doma, kroz istoriju kriv za ovaj takmičarski poriv, koji zna biti prilično destruktivan, jelte?
Konačno, da li je sex oružje koje pobuđuje i pozitivno i negativno u tom takmičarskom smislu? Evo, ako ne date lako odmah ste kurawe i sponzoruse? :malav:
Da ponovimo, koji sled iz naslova bi bio ispravan u kontekstu pokretacke energije muško ženskih odnosa?

Ta stalna trka važi i za žene.
A što se sponzoruša tiče nije mi baš jasno šta si hteo da pitaš ovde?
I ovaj sled nije ispravn nijedan . Treba Žena +Muškarac=Novac, ako tako nije nema ničega.

interesantna tema i interesantni sagovornici
citam bez kometara 4 strane i to je rekord za mene :lol:

ja ipak smatram, mozda sam ja stao na nekom mestu, gde je spomenuto da mi uopste nismo dalje od pecine no sto smo bili
tako da i kad citam araona sta pise sta dozvoljavaju zene da se radi sa sobom od mocnih muskaraca tako se oma setim kako li je bilo u pecini kad je cekala da joj mocan lovac donese jelo
mislim da je ipak slicna situacija bila pa makar im tad neku inteligenciju osporavali

- - - - - - - - - -

Kod nas je uobicajeno a pogotovo na forumu da ukoliko zelis osporiti neciji stav prebaci sve na licni teren, prisi par epiteta toj osobi i onda ces diskvalifikacijom sagovornika postici cilj.

upalo mi je u oko, vecina, vecina se sluzi time na netu a i u reali al se tamo malo vise boje mocnijih od sebe pa i precute ili pricaju iza ledja

Нормални људи се узимају па се онда заједно боре да нешто створе. Чекање да падне плафон никоме ништа донети неће.

Konačno neko ispravno razmišljanje. :klap:
Problem je što danas svi hoće nešto na gotovo,bez imalo truda. Važi i za muske i ženske.
Samo što nekako više mislim da je više to NA GOTOVO karakteristično za ženski pol u današnje vreme. Polaze od takvog razmišljanja i vaspitanja da ljubav i ostalo nisu bitni, već je bitno samo da ima neko para, kuću, kola itd. i odma se dobro udaj i rešila si sve.

Pa otuda to sponzoruše i ostale gluposti. Otuda problemi i kod muškaraca i kod žena pa nastaju frustracije,zavist, bolesno takmičenje itd.

Šta je loše u tome da se malo zasuču rukavi i stvori nešto zajednički i ići tako kroz život?

Opet koristis relativizaciju i tvrdis sve je isto, ne menja se. To su obicne floskule, fraze. Nista nije isto, velike su razlike medju razlicitim drustvima a i u okviru istog drustva menjaju se vrednosti, sistem vrednosti, negde se vise ceni cast, ponos, dostojanstvo, negde se ljudi ne prodaju tako lako.
Zato i postoje narodi razlicitog mentaliteta, imaju razlicite obicaje, kulturu i ono sto je kod nekih normalno kod drugih je nenormalno.
Ne mozes u isti kos svrstati potpuno razlicite kulture npr Japance, Arape, Brazilce ili Senegalce jer svi pripadaju potpuno razlicitim drustvima .
Naravno da neke pojave su kod nekih naroda masovne, negde su izuzetak. Razlike su negde vece negde manje ali reci da je sve to manje vise isto je povrsno.
Japanci su iz krsa, bez prirodnih resursa stvorili mocnu drzavu, preziveli nuklearno razaranje i obnovili istu. Hirosima je obnovljena nakon 10 godina. Svake godine ga pogadja veliki broj zemljotresa pa je opet druga ekonomija sveta. Kasnjenje vozova na godisnjem nivou iznosi 7 sekundi.
Ni Srbi nisu bili isti pre sto godina i danas. Za neke stvari koje su danas normalne, pa do pre samo koju deceniju bi padale glave jer bi ljudi smatrali da su osramoceni i oni i njihova porodica.

Stvarno nisam imala nameru da tebe diksreditujem niti da ti pripisujem epitete. To je moj stav. Ne postoji jedna surova istina jer kad god pomislis da izuzetak ne postoji, nesto te demantuje. Svi smo vrlo subjektivni polazimo od sebe u proceni drugih. Ono sto nosimo u sebi pripisujemo drugima. Isto tako, ne mozes mi reci da to kako se ti sam osecas ne utice u velikoj meri na to kako gledas svet. Ako si recimo tuzan zbog ljubavi, ostavljen si, gledas zaljubljene parove kako se drze za ruke, ti u sebi mislis "glupaca, sta se lozi, ionako ce je ostaviti na kraju" ili "glupan, uradice ga ko vola","nista nije vecno","nema prave ljubavi"...posle kad se saberes sa mozgom, vidis i nesto lepo.

Sta mene briga za sponzoruse i sponzore? Ne relativizujem, kada neko ima para to je plus i za musko i za zensko. Ajde da budem subjektivna, naravno da nisam imuna na pare. Lepo je biti voljen i zaljubljen i setati pored Save, ali jos je lepse biti voljen i zaljubljen i setati pored Sene. Ali samo setati pored Sene i biti nevoljen ili ne biti zaljubljen, jednostavno nije dovoljno vredno. Uostalom, Cvetna je lepo objasnila, da cesto odredjeni tip muskarca bude taj koji ima novac. Cesto su to dominantni tipovi, koji su vodje, izdvajaju se i kao takvi su privlacni. Takodje, meni nikada nece biti jasno kako se neka zena svidja muskarcima i kako ne vide ono sto ja vidim, i onda shvatim da sam ja zensko i da ne mogu mozda da osetim to sto ona emituje. Isto je tako i sa vama muskarcima, nekada ne mozete da osetite sta je to sto privuce zenu i odmah krecu epiteti.

Na kraju krajeva, neka svako bira za sebe sta god hoce i zeli. Ako si ti ok lik i mislis za sebe da nisi materijalista, da znas da volis i da cenis, pomalo je arogantno misliti da si jedini na svetu takav. Mozda je bolje poci od prepostavke da ako ima jedan takav ima ih sigurno jos mnogo...a to sto je neko zenskog roda, tek ne znaci da ne poseduje iste osobine. Toliko od mene na ovoj temi.

Back