Muskarac>novac>zena ili Zena>muskarac>novac?

Poruka
22.458
Koji sled iz naslova je ispravan?
Muškarci sve dozivljavaju kao takmičenje, čiji je duži, ko je više riba opalio, ko vozi bolji auto, motor, brod, ko ima veću kuću, bolji posao, više novca... Stalna yebena trka. Pa oprostite nekima koji žene gledaju kao hladnokrvne i proracunate automate. Jeste, sve su to istine, ko je dovoljno jak da odoli moći i bogatstvu, ostane normalan..već sam pisao na onoj temi - svako je kovač svoje sreće, nije pomenuta takmičarska crta smisao života. I siromašan i bogat mogu biti srećni, radi se o razumevanju konstrukta u kojem živimo.
Elem, tema i pitanja, ispravci krivog navoda i replike:
Zašto su muškarci ubedjeni kako su moralno ispravniji od žena kada zatvorska statistika govori kako su zbog novca spremni ići mnogo niže od sponzorusa?
Muškarac bez novca je mnogo gori od žene bez novca, zavidan, zajedljiv, sklon sovinizmu, mrznji.. Da li je nametnuti dominantni, liderski položaj oca, lovca, kreatora sigurnosti porodice i doma, kroz istoriju kriv za ovaj takmičarski poriv, koji zna biti prilično destruktivan, jelte?
Konačno, da li je sex oružje koje pobuđuje i pozitivno i negativno u tom takmičarskom smislu? Evo, ako ne date lako odmah ste kurawe i sponzoruse? :malav:
Da ponovimo, koji sled iz naslova bi bio ispravan u kontekstu pokretacke energije muško ženskih odnosa?

Svi koji su bez novca, neispunjeni i jadni u svakom pogledu su skloni zavisti, mržnji, šovinizmu ili feminizmu, u skladu sa polom... To nema veze sa polom bukvalno. Ko je spreman uraditi gore stvari, to je već subjektivno mišljenje jer je za svakoga to "gore" druga stvar. Meni je bolje i ukrasti nego se kresati za pare ili ceo život živeti sa nekim ko te ne zanima samo da bi se osigurao/la... Ali ono... Kad bi popadale sve koje se bave najstarijim zanatom, kada bi popadale sve one koje su uvalile tuđe dete, zatvori bi bili podjednako puni, samo što se za krivično delo smatraju neke druge stvari.

Svi koji su bez novca, neispunjeni i jadni u svakom pogledu su skloni zavisti, mržnji, šovinizmu ili feminizmu, u skladu sa polom... To nema veze sa polom bukvalno. Ko je spreman uraditi gore stvari, to je već subjektivno mišljenje jer je za svakoga to "gore" druga stvar. Meni je bolje i ukrasti nego se kresati za pare ili ceo život živeti sa nekim ko te ne zanima samo da bi se osigurao/la... Ali ono... Kad bi popadale sve koje se bave najstarijim zanatom, kada bi popadale sve one koje su uvalile tuđe dete, zatvori bi bili podjednako puni, samo što se za krivično delo smatraju neke druge stvari.
Ok, ali mislim da si i sam povukao paralelu - ukrasti i sponzorstvo, to je po tebi moralni ekvivalent? Evo sam razmisli o steti ta dva poteza iz tvog ugla i reci da li ostajes kod navoda :)

Ok, ali mislim da si i sam povukao paralelu - ukrasti i sponzorstvo, to je po tebi moralni ekvivalent? Evo sam razmisli o steti ta dva poteza iz tvog ugla i reci da li ostajes kod navoda :)

Uvek mi je bolje kada neko iskoristi svoj mozak za nešto nego kada iskoristi polni organ, samo što je nažalost mozak danas manje plaćen, trebao bi biti više plaćen s' obzirom na deficit takvih ljudi. Ni ukrasti nije lako, kod nas i jeste, ali treba i za to imati mozak, dok dizati noge može svako. Veća mi je šteta sponzorisanje, jer će takva možda sutra, na nesreću svih oko sebe i društva, roditi neko dete koje će pokupiti tako neke gene i od nje kao nje ništa produktivno. Mislim da se ljudi kriju iza tih polova, priroda i tome slično, kao što rekoh, zavidni i jadni su ljudi koji su neostvareni i nesrećni, nevezano za pol, a znam i takmičarski nastrojene obe strane, da, mi možda gledamo kao klinci čiji je veći, ali nije baš i da se one ne hvale grudima, svaka koja ih ima i pokazala ih je svima... Ne treba imati baš plastične poglede na sve. :)

Moguce je da se ta kompetencija izmedju zena, gledajuci iz muskog ugla, slabije primeti. Medjutim, ipak mislim da je ono materijalno, materijalni status..ipak vaznije muskarcima

Nije tu bitan ugao već mogućnost da se sagleda šira slika. Hvale se svim praktično, od izgleda dupeta, grudi, nekog tipa kog su maznule na žurci, pijenjem skupih pića, kako im izgleda kuća unutra, kolima, itd, itd... Mi se hvalimo kolima, trbušnjacima, itd, itd, Retko ko inteligencijom ali to je danas univerzalno, nevezano za pol.

Da, to je važnije muškarcima, mora da su muškarci izmislili "da se dobro udam"... :)

Nije tu bitan ugao već mogućnost da se sagleda šira slika. Hvale se svim praktično, od izgleda dupeta, grudi, nekog tipa kog su maznule na žurci, pijenjem skupih pića, kako im izgleda kuća unutra, kolima, itd, itd... Mi se hvalimo kolima, trbušnjacima, itd, itd, Retko ko inteligencijom ali to je danas univerzalno, nevezano za pol.

Da, to je važnije muškarcima, mora da su muškarci izmislili "da se dobro udam"... :)

Nr, ne, karikiras, ako pogledas sta dominira u potrosackom drustvu, videces da su velike stvari, proizvodi, igracke...uglavnom namenjene "dechacima". Missim, mozemo karikirati statistiku i smejati se generalizaciji vadeci pojedinacne primere, ali to nije to :)

- - - - - - - - - -

Muškarac - novac - auto - kafana - kur'va.....

Jedan od poznatih nacina promatranja polozaja zene u drustvu. Posteno, tvoj stav.

Nr, ne, karikiras, ako pogledas sta dominira u potrosackom drustvu, videces da su velike stvari, proizvodi, igracke...uglavnom namenjene "dechacima". Missim, mozemo karikirati statistiku i smejati se generalizaciji vadeci pojedinacne primere, ali to nije to :)

Ja samo kažem da ništa nije pravilo i ne karikiram ništa... Imamo više takmičarskog u prirodi delom i to je tačno, ali to ne znači da su 100% muškaraca takvi, isto tako znam i tunjave...

Velike stvari, proizvodi i igračke su namenjene dečacima iz prostog razloga što je kapital još uvek kod muškaraca uglavnom i ozbiljan kapital nikad neće ni napustiti te krugove, to se ne predaje i ne prodaje lako... Ali to ne znači da smo mi veći materijalisti, svima se sviđaju pare kao i moć, kao što rekoh - nisam ja smislio krilaticu "da se dobro udam"... A svi znamo šta znači "dobra udaja"... :)

I jedno i drugo iz naslova je ispravno....

Nema to veze sa polom. Sa polom ima veze nacin ispoljavanja te osobine, jer ne moze musko na isti nacin da ispolji to kao zena. Uslovljeno je bioloskim razlikama ali sustina je ista.

Ma naslonio sam se na onu temu o sponzorusama. Mislio sam sa moralnog aspekta i silnih osuda tamo, da muškarci koje pokreće novac ženski svet gledaju isto tako - osnova je materijalna potrošnja, pa su za neke te žene i sponzoruse. Znači, bez obzira o kojoj količini novca se radi, oni traže opravdanje u tome što su odbijeni da su te ženke takve i takve. Muškarci koje pokreće žena, emocija, ljubav..bez obzira koliko novaca imali i koliko žena promenili, nikada žene neće gledati kao sponzoruse, već kroz svoj užitak.
Malo sam možda zbrljo, nosa me neko vince :malav:

Koji sled iz naslova je ispravan?
Muškarci sve dozivljavaju kao takmičenje, čiji je duži, ko je više riba opalio, ko vozi bolji auto, motor, brod, ko ima veću kuću, bolji posao, više novca... Stalna yebena trka. Pa oprostite nekima koji žene gledaju kao hladnokrvne i proracunate automate. Jeste, sve su to istine, ko je dovoljno jak da odoli moći i bogatstvu, ostane normalan..već sam pisao na onoj temi - svako je kovač svoje sreće, nije pomenuta takmičarska crta smisao života. I siromašan i bogat mogu biti srećni, radi se o razumevanju konstrukta u kojem živimo.
Elem, tema i pitanja, ispravci krivog navoda i replike:
Zašto su muškarci ubedjeni kako su moralno ispravniji od žena kada zatvorska statistika govori kako su zbog novca spremni ići mnogo niže od sponzorusa?
Muškarac bez novca je mnogo gori od žene bez novca, zavidan, zajedljiv, sklon sovinizmu, mrznji.. Da li je nametnuti dominantni, liderski položaj oca, lovca, kreatora sigurnosti porodice i doma, kroz istoriju kriv za ovaj takmičarski poriv, koji zna biti prilično destruktivan, jelte?
Konačno, da li je sex oružje koje pobuđuje i pozitivno i negativno u tom takmičarskom smislu? Evo, ako ne date lako odmah ste kurawe i sponzoruse? :malav:
Da ponovimo, koji sled iz naslova bi bio ispravan u kontekstu pokretacke energije muško ženskih odnosa?

A što si ovu temu stavio na pdf žene? :)

Nijedan. - Muškarac > žena > novac.

Postoje muškarci kao ja, neznam u kom procentu, nikad se ne takmiče, i smatram to bolešću. Uživao sam i uživam u životu sa onim stvarima koje mi dostupne, uzimam šta ja hoću i kad hoću. Neinteresuje me da li je neko u nečemu bolji, i da li ima prednost u bilo čemu. To neznači da nemam granicu, već sam veoma skroman u svojim prohtevima, kao i to da poštujem druge... :)
Da, ima žena hladnih i sračunatih, česta pojava zadnje vreme. :)

- U svakom slučaju muškarci su moralniji, i nikakva statistika koja govori drugačije nije tačna. Ispada da ti ne živiš na zemlji. :)

- Netačno, muškarac bez novca može, tj, razumnom je to zadnja stavka u životu. Očigledno neznaš da ženski mozak je 70% pod materijalnom okupacijom, 25% ljubavlju, i 5% muškarcem. Naučno dokazano. :)

- Muškarac>žena>novac i žena>novac>muškarac. :)

Moral je izmisljena kategorija, muskarci su mozda moralniji drustveno u smislu da su iskreniji, u skladu sa bioloskim potrebama.
Muskarac bira nagonski, zena kalkulantski pa je zato on iskreniji i time posteniji/moralniji pa bio golja ili ulichar ili milioner.
Pricice o zeni kojoj treba zastitnik s toljagom ne prolaze u 21.v uz emancipaciju.
A nisi ni svi muskarci pacovi u lavirintu koji se takmice ko pre do sira (*****) i medjusobno odmeravaju u tome kroz kola karijeru i sl.
Nemaju svi usadjenu ambiciju i kompetitivnost.

Normalno.
Jer ljudi su zivotinje.
I svako ko se ne rukovodi nagonom na prvom mestu u odabiru partnera ulazi u odabir kalkulanski i to je u nekoj meri vid prostitucije.
Mushko ili zensko.
I tu je odnos obrnuto proporcionalan kod polova-koliko muskaraca (apsolutno vecinski) stavlja nagon na prvo mesto toliko zena ga ne stavlja.

Normalno.
Jer ljudi su zivotinje.
I svako ko se ne rukovodi nagonom na prvom mestu u odabiru partnera ulazi u odabir kalkulanski i to je u nekoj meri vid prostitucije.
Mushko ili zensko.
I tu je odnos obrnuto proporcionalan kod polova-koliko muskaraca (apsolutno vecinski) stavlja nagon na prvo mesto toliko zena ga ne stavlja.

Da nisi malo kontradiktoran u prvoj rečenici? :)

Prvi deo rečenice ti govori o moralu, a drugi o nemoralu. :)

mozda tebi ako prostituciju smatras nemoralnom
to je zanimanje ko i svako drugo ako je javno

Naravno, od kad je prostitucija moralna? :lol:

Ti si stopio i moral i nemoral u jedno, što nemože. Čovek se mora odlučiti, nema - oču kakim, neču kakim...:lol:

PS

Mora se razumeti, apsolutizam nikad nije bio izvodiv, pa ni danas. :)

I osobe od morala nekad zapadnu u nemoral. :)

Poslednja izmena:
Naravno, od kad je prostitucija moralna? :lol:

Ti si stopio i moral i nemoral u jedno, što nemože. Čovek se mora odlučiti, nema - oču kakim, neču kakim...

zasto je prostitucija nemoralna?

moral je skup vrednosti koje poticu iz glave, iskrenost je vrednost, muskarci se rukovode u odabiru primarno nagonom pa onda sve ostalo, nagon je prirodni mehanizam odabira kod zivotinja, sledi muskarci su iskreniji i samim tim moralniji

prostitutka je isto tako iskrena jer stupa u sexualne odnose sa muskarcem na bazi javne i otvorene tarife za razliku od ostalih zena i od toga zivi, znaci to joj je zanimanje, ne parazitski metod postojanja

Kako bre moralniji kada ovde Aron kaže da je bolje ukrasti (i oštetiti druge porodice, ljude, zajednicu) nego dati svoje telo za adekvatnu nadoknadu?

I bolje je... Znam neke primere gde su na te žene za adekvatnu nadoknadu pišali, bukvalno izvade falus i pišaju po njima. Ti to gledaš kroz prizmu "ovde ti oštetiš nekoga a ona ne ošteti nikoga", ošteti, ošteti dosta kasnije i svoje dete, što je gore nego da neko nema, šta ta osoba može da prenese svom detetu? Misliš da deca takvih majki ne znaju ko su im majke i šta su radile? I šta misliš, hoće li više biti sramota Severininog sina kad vidi na čemu mu je mama izgradila karijeru i kako je pokušala da se uvali bogatašu pa se povlačila po sudovima ili nekom Miškoviću kome je tata tajkun zna se kako? Šta bi ti birao od to dvoje?

Uostalom, ja bih pre krao, pa čak i bio u zatvoru nego da neko piša na mene... Ljudi neće da trpe psihička "izdrkavanja" po njima, a one trpe fizička ona bukvalna i to za neki novac, gde postoje hiljade načina da se do istog dođe ali bez toga svega... Tako da..

- - - - - - - - - -

mozda tebi ako prostituciju smatras nemoralnom
to je zanimanje ko i svako drugo ako je javno

Da li bi podržao ćerku ili ženu da se time bavi? Pošto imaš te teorije, jako me zanima.

zasto je prostitucija nemoralna?

moral je skup vrednosti koje poticu iz glave, iskrenost je vrednost, muskarci se rukovode u odabiru primarno nagonom pa onda sve ostalo, nagon je prirodni mehanizam odabira kod zivotinja, sledi muskarci su iskreniji i samim tim moralniji

prostitutka je isto tako iskrena jer stupa u sexualne odnose sa muskarcem na bazi javne i otvorene tarife za razliku od ostalih zena i od toga zivi, znaci to joj je zanimanje, ne parazitski metod postojanja

Pa to što sam napisao gore je to - to. A ti to ignorišeš. Baviš se demagogijom. :)

Ali ajde, još jednom ču napisati na ovaj način:

MORAL podrazumeva sve pozitivne vrednosti, skup karaktera koji nisu u kontradikciji jedna drugoj. :)

Prostitutka može biti, a ima ih takvih, veoma poštena i iskrena osoba, da bude prijatelj i drug kao niko drugi, ali samo zanimanje, prostitucija, koliko sama po sebi, a još više iz drugih nemoralnih razloga biva iskorištena i navedena na sve ono što čovek u normalnim okolnostima ne bi bio, niti bi činio... :)

Back