Muškarac, izvor prihoda

reingess

Primećen član
Poruka
553
Jednom davno sam išao da se psihološki savetujem na temu dal je pametno da se ženim i psihjatar mi je na prvom mestu znači valjda kao najvažniju stvar na temu koliko smo ona i ja kompatibilni rekao: vi (tj. ja) nemate mnogo prijatelja ali su vaša prijateljstva duboka; vaša verenica ima dosta prijatelja ali su ta poznanstva površnija, to je dobra kombinacija.
Drugo, vaša verenica je odrasla u porodici u kojoj je naučila da je otac taj koji donosi novac u kuću.
To je bilo kao neka vrsta upozorenja.
Da li je to baš toliko važno? Da li je sklonost (odn.nesklonost) žene da na mušakrca gleda kao na izvor prihoda glavni faktor za uspešnost veze?

Не верујем да раде архтетипови баш при компатибилности (неко ко има необразоване родитеље може сам да постигне много или обрнуто, деца интелектуалаца да подбаце), али очигледно да ти је рекао да ти је жена лења, дружељубива и да то тешко може да се промени...
Више ти је помогао као финансијски саветник, у праву си са насловом.
У преводу, пошто је склона томе да је други издржава, постоји шанса да изабере и бољи извор прихода него што је тренутно.

..uvodni post ima toliko za mene neobichnih detalja u svega nekoliko rechenica,
da mi je nemoguce da globalizujem odgovor na SVE mushkarce i SVE zene kako je zahtevano.. :)

..volela bih da zazivi tema, zbog samog postavljacha prvenstveno, a i zbog razbijanja predrasuda, generalno.. :)

Jednom davno sam išao da se psihološki savetujem na temu dal je pametno da se ženim i psihjatar mi je na prvom mestu znači valjda kao najvažniju stvar na temu koliko smo ona i ja kompatibilni rekao: vi (tj. ja) nemate mnogo prijatelja ali su vaša prijateljstva duboka; vaša verenica ima dosta prijatelja ali su ta poznanstva površnija, to je dobra kombinacija.
Drugo, vaša verenica je odrasla u porodici u kojoj je naučila da je otac taj koji donosi novac u kuću.
Da li je to baš toliko važno? Da li je sklonost (odn.nesklonost) žene da na mušakrca gleda kao na izvor prihoda glavni faktor za uspešnost veze?

uuu bogte

ti si isho da se posavetujesh dal da se zhenish ili ne

u pm

Добро, то је нешто из неке књиге преписао, није важан извор података за компатибилност. Нема потребе да се увек пецате на паре, паре, паре...
ево неких питања:
- ако неко има многобројна пријатељства, односи са људима су површни?
- ако таква особа негује површност, да ли је таква и у партнерским односима?
-жена која очекује да муж приходује за целу породицу, значи да она не ради, чему човек ту може да се нада?
-ако у браку шкрипи новац, а она негује површне односе, како ће се ствари даље одвијати?

Bar dan :)
Videh naslov teme, pa me zainteresovala da gvirnem
Moje pitanjce bi bilo u vezi sa boldovanim u postu (obratiti pažnju na jednom davno) i glasi.......I šta bi?

Ovo se mora odgovoriti uz malo generalizacije. Nekada su zene zavisile od muskaraca finansijski i stambeno, tako da je novac koji muskarac donosio u kucu jacao tu zavisnost jer bez njega, tj. njegovog novca ona nema nista, ni kucu, a u to vreme razvod je bio bruka i sramota za porodicu.

U danasnje vreme ne vidim zasto je izvor novca muskarca presudan faktor, osim ako neko ne prati taj stari nacin razmisljanja "on je bogat, uspesan, obezbedice mi sve, sigurnu boducnost za nas i nasu decu". Ako se uzmu ove dve stavke, zajednicka buducnost i buducnost dece, onda je izvor prihoda relativno bitan. Prosta racunica, mada naravno to nije presudni faktor.

Verovatno danas ima i zenskih osoba koje muskarce sa manjim izvorom prihoda gledaju kao neuspesne i slabe. Ne misim ovde na onaj mentalitet "da se ja samo bogato udam i da meni bude lepo, vazno da je bogat" ne, vec na to da je ona uspesna i ima svoju platu, i da nece da vuce nekog probisveta na grbaci koji ne moze da nadje solidan posao i izvor prihoda.

..niko ne moze da prigovori tezi da zene traze sigurnost, makar u potencijalu..
..ne toliko u smislu pochetne pozicije koliko u smislu voljnosti..

..evo josh nekih pitanja:
- koliko brace i sestara ima tvoja (verovatno bivsha) verenica..?
- koliko je bila voljna da sa (bash) tobom ima veliku porodicu..?

..promil zena koje imaju decu su iznele finansijski aspekt cele priche na sopstvenim plecima,
mozda je upozorenje bilo vezano za sumnju da si spreman/voljan/sposoban za to..?

Bar dan ;)
Videh naslov teme, pa me zainteresovala da gvirnem
Moje pitanjce bi bilo u vezi sa boldovanim u postu i glasi.......I šta bi?

to je ono sto je dobro u ovoj temi:)
posto je prezivela probu vremena
verenica iz price se udala za dobro situiranog i ima neki posao mada ne znam da li je to bas pravi posao
za prijatelje ne znam ne druzim se

ali ono sto mene impresionira to je da je psihijatar kao prakticno glavnu stvar naveo mada ne tim recima: da je finansiranje osnov veze, barem u ovom slucaju

ne bih ovo da bude tema da zene od muskaraca oce samo pare

ali ispada da je to nesto kao naucna cinjenica

to je ono sto je dobro u ovoj temi:)
posto je prezivela probu vremena
verenica iz price se udala za dobro situiranog i ima neki posao mada ne znam da li je to bas pravi posao
za prijatelje ne znam ne druzim se

ali ono sto mene impresionira to je da je psihijatar kao prakticno glavnu stvar naveo mada ne tim recima: da je finansiranje osnov veze, barem u ovom slucaju

ne bih ovo da bude tema da zene od muskaraca oce samo pare

ali ispada da je to nesto kao naucna cinjenica

..i shta ti je rekLA psihijatar na takav razvoj dogadjaja..?

Ovo se mora odgovoriti uz malo generalizacije. Nekada su zene zavisile od muskaraca finansijski i stambeno, tako da je novac koji muskarac donosio u kucu jacao tu zavisnost jer bez njega, tj. njegovog novca ona nema nista, ni kucu, a u to vreme razvod je bio bruka i sramota za porodicu.

U danasnje vreme ne vidim zasto je izvor novca muskarca presudan faktor, osim ako neko ne prati taj stari nacin razmisljanja "on je bogat, uspesan, obezbedice mi sve, sigurnu boducnost za nas i nasu decu". Ako se uzmu ove dve stavke, zajednicka buducnost i buducnost dece, onda je izvor prihoda relativno bitan. Prosta racunica, mada naravno to nije presudni faktor.

Verovatno danas ima i zenskih osoba koje muskarce sa manjim izvorom prihoda gledaju kao neuspesne i slabe. Ne misim ovde na onaj mentalitet "da se ja samo bogato udam i da meni bude lepo, vazno da je bogat" ne, vec na to da je ona uspesna i ima svoju platu, i da nece da vuce nekog probisveta na grbaci koji ne moze da nadje solidan posao i izvor prihoda.

pazi, ono sto je ovde bitno nije toliko realna egzistencijalna zavisnost...
vise je u pitanju to sto je u kuci pokupila takav model ponasanja i sad taj model uslovljava tako ponasanje cak i kad novac nije toliki problem

a kasnije sam ja upoznavao i drugacije zene. koje nemaju to u glavi da ocekuju da muskarac finasira bilo sta od njihovih potreba
ili je to mozda bilo samo manje vidljivo

pazi, ono sto je ovde bitno nije toliko realna egzistencijalna zavisnost...
vise je u pitanju to sto je u kuci pokupila takav model ponasanja i sad taj model uslovljava tako ponasanje cak i kad novac nije toliki problem

a kasnije sam ja upoznavao i drugacije zene. koje nemaju to u glavi da ocekuju da muskarac finasira bilo sta od njihovih potreba
ili je to mozda bilo samo manje vidljivo

Углавном, сви се поженише, а ти и даље размишљаш?

Ja sam vaspitavana da treba prvo završiti čkole, osamostaliti se, imati svoj dinar pa tek onda razmišljati o braku
no to mi nije smetalo da napustim fakultet, udam se i pustim muža da me izdržava (trenutna situacija, sigurno ne planiram da zabodem u kuhinji ceo život, sve se može kad se hoće, a ja hoću i pare svojim rukama da stvorim)

Ja sam vaspitavana da treba prvo završiti čkole, osamostaliti se, imati svoj dinar pa tek onda razmišljati o braku
no to mi nije smetalo da napustim fakultet, udam se i pustim muža da me izdržava (trenutna situacija, sigurno ne planiram da zabodem u kuhinji ceo život, sve se može kad se hoće, a ja hoću i pare svojim rukama da stvorim)

..zashto si napustila fakultet..? :)
..ja sam rodila prvo dete na pola druge godine fakulteta, uzela sam status mirovanja godinu dana
zato shto mi je fakultet takav da podrazumeva laboratoriju, inache ne bih..
..drugo sam rodila kad sam apsolvirala..
..trece pa chetvrto kad sam dobila ugovor na neodredjeno.. :lol:
..da naplatim od drzave prvo dvoje.. :zper:..

..i naravno da je otac moje dece izdrzavao mene i decu do trenutka kada sam dobila prvu platu..
..i naravno da je to SPOSOBNOST i VOLJA o kojoj je spec.prim.dr prichaLA.. :)

Back