Muškarac, 27, oslobođen optužbi za silovanje 13-godišnje devojčice jer je izgledala "dobro razvijeno"

Njemu je tuzeno za silovanje,a sad sto je sud zakljucio da ona deluje starije nego sto jeste,ne daje im pravo da je proglase punoletnom,kada nije.
vidis taj argument bi prosao kod mene, jer osnovna mera zastite nije po izgledu nego po svesti maloletnika i maloletnice, sto znaci moze da izgleda i kao deda sed ako nema dovoljno godina cak i da ima svest, zakon se uspostavlja po vazenju...

vidis taj argument bi prosao kod mene, jer osnovna mera zastite nije po izgledu nego po svesti maloletnika i maloletnice, sto znaci moze da izgleda i kao deda sed ako nema dovoljno godina cak i da ima svest, zakon se uspostavlja po vazenju...
Razuman covek bi to optuzio,ali oni su posebna nacija i imaju nakaradne zakone.U tome je problem.

Optužen je za zakonsko silovanje, ali je proglašen nevinim jer su sudije Apelacionog suda Svea zaključile da tinejdžerka izgleda starije od svojih pravih godina

Žrtva je rekla da je srela svog napadača, čije ime nije poznato, u parku u blizini Stokholma nakon što je prošle godine pobegla iz svog hraniteljskog doma.

Devojka nije imala novca, mobilnog telefona ili smeštaja kada je razgovarala sa 27-godišnjim mladićem i on ju je pozvao u svoju kuću u blizini „na piće“, piše švedski list Aftonbladet.

Kada je uhapšen, optuženi je u početku negirao da je devojka posetila njegov dom, ali je kasnije priznao da su imali seks nakon što je policija pronašla tragove njegovog sperme na njenom donjem vešu.

Optužen je za zakonsko silovanje, što se prema švedskom zakonu odnosi na bilo koju odraslu osobu koja ima seks sa decom mlađom od 15 godina.

Ali i Okružni sud Vastmanland i Apelacioni sud Svea su sada odbacili optužbe jer zakon takođe kaže da optuženi mora „znati“ ili imati „razumne osnove da veruje“ da je dete maloletno.

Nakon što su pogledali video dokaze, uključujući policijske intervjue tinejdžerke, sudije u oba slučaja su odlučile da je imala „dobro razvijeno telo“ i da se držala na način koji nije odraz njenih godina, objavio je list Ekspresen.

Osumnjičeni stoga nije mogao da zna da je maloletna i da je nevina, zaključili su.

Pogledajte prilog 1465949

Dakle... ovi švedjani ne prestaju da me iznenadjuju.
ja ne znam zasto turci i madjari zatezu sa prijemom svedske u NATO kad svedska ispunjava sve uslove za tu sektu.............ko sto vidite.

Obicno kad se desi neka nenormalna odluka sudije kod nas je u pitanju mito i korupcija, ali na zapadu je u pitanju lenjost i neznanje jedne strane...
Tuzilac mora da dokaze ispunjene uslove za tuzbu, svejedno sto je to izrecena samo jedna recenica, ali mora izreci tu recenicu, ako ne izrekne, ne postoji obaveza sudije da u cilju prava bilo koje strane dodaje nesto sto je ispusteno da se kaze kao argument i sudska tvrdnja.
Kod nas u zakonu je ranije bilo da sudija moze da doda ili upozori stranu da su joj narusena prava u odbrani ako se ne izjasni ili ne kaze nesto sto treba....

Nas narod se isto tako nekad pravi prepametan, a ne moze tako..
Moj skolski je imao parnicu u kojoj je bio u istim uslovima kao neka druga parnica iz komsiluka ali bas istim, ali ja mu kazem , svejedno mora advokat da ti postavi parnicu kako treba inace je pipavo , moze svako da nategne na svoju stranu , ja vidim propuste kako mozes da izgubis parnicu...
On jeste inteligentan ali ne shvata i izabere nekog prosecnog advokata koji mu ne postavi parnicu bas dobro nego ono vidi se iz aviona sistem, sto je najgori pristup parnici....

I sudija dosudi na osnovu prilozenog suprotno od one prethodne parnice u komsilukul...
Sto je najgore, sad moj drugar misli da moze da se pozove na tu parnicu u komsiluku kao eto vidite da je tamo za istu situaciju dosudjeno suprotno....
A to je nesto sto ne moze da se radi...moze ponesto u parnici , ali posle parnice kao prigovor , to nikako...

Али права жена и женске ђеце се јако добро поштују у Русији.

Руси, некадашњи и садашњи Совјети, који уопште нису говна, веома воде рачуна о својим рањивим групама.
Ja u ovo ne verujem, kad sam video kako se ponasaju prema vojsci , a u pm...pa nije ti vojska govedja pa da onako ne postujes ljudski zivot...

Zapalo mi za oko ime devojčicinog branioca - Göran Landerdahl
(isto ko naše Goran, samo se drugačije izgovara... hm,)

Govoreći za Aftonbladet, on je tvrdio da svako ko ima seks sa nekim ko izgleda „granično“ legalno, a da ne proveri koliko ima godina, mora biti pozvan na odgovornost.

Slučaj je izazvao bes u Švedskoj i izazvao opsežnu javnu debatu o zakonima o silovanju, zaštiti djece i uzrastu za pristanak.

U Švedskoj je ta starost 15 godina – isto kao Francuska i Danska – dok je u Austriji, Italiji i Nemačkoj 14 godina.

Britanska vlada je 2013. godine rekla da ne planira da promeni zakonski standard od 16, nakon što je vodeći stručnjak za javno zdravlje pozvao da se ono smanji na 15.
G se cita J u ovome slucaju,po svedski ...znaci Joran

Али права жена и женске ђеце се јако добро поштују у Русији.

Руси, некадашњи и садашњи Совјети, који уопште нису говна, веома воде рачуна о својим рањивим групама.
какви год да су Руси, то ништа данашње Швеђане не извлачи из своје категорије :rotf:

какви год да су Руси, то ништа данашње Швеђане не извлачи из своје категорије :rotf:

Што се не пријеселиш у Русију него сједиш у мрској Амер`ци што је издала Крајину? :rotf:

Што се не пријеселиш у Русију него сједиш у мрској Амер`ци што је издала Крајину? :rotf:
можеш ли замислити да неки од нас могу живити брез проблема и у Америци, Русији, Африци, међу Арапима, Кинезима итд.?
мене не занимају ничије "званичне истине", руске или чије друге нити се према томе оријентишем
пут лер је за мене рецимо руски милошевић, изгледа да си ме побркао са неким :think:

разлика између мене и вас је та што ја без проблема примјетим да је цијена љепљиве траке скоро дупла, а да само паковање траке има скоро упола мање траке (већина ретарда то никад неће повезати како их гузе брез масти и још им говоре да гласно уздишу:rotf:)
Тако да та срња и ваше глупости код мене не пролазе
Иако званична истина каже да економија цвјета, да је све незаустављиво боље и боље итд.

Poslednja izmena:
Da bi se ocenjivala odluka veća sudija potrebno je znati koji su interesi društva, a ne predrasude pojedinaca. Ovakvu presudu ni ja ne razumem iz ugla srpskog društva, ali se takve odluke ne donose slučajno. Dakle, iako se radi o švedskom stolu, ne verujem da ne postoje pozitivni razlozi za ovakvu odluku, koju svakako sudija pojedinac ne bi doneo na osnovu zakona.

Back