МУП Српске: Угрожена безбједност српског члана Предсједништва и његове породице

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

МУП Српске: Угрожена безбједност српског члана Предсједништва и његове породице​

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбјеђење на највиши ниво, речено је Срни у МУП-у Српске.

МУП Српске - Фото: РТРС

МУП СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а су нагласили да ће наведене мјере остати на снази док се у потпуности не провјере све чињенице у вези са овом информацијом.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=470033

Ovo je ozbiljno! Zele da maknu Baju
Narod da se digne i zastiti Dodaru!!!

Мјере безбједности у Српској на највишем нивоу; САЈ испред Владе (ФОТО/ВИДЕО)​

Мјере безбједности у Републици Српској подигнуте су на највиши ниво, након што је Министарство унутрашњих послова, добило информацију од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације.

Мјере безбједности у Српској на највишем нивоу - Фото: РТРС

Мјере безбједности у Српској на највишем нивоуФото: РТРС
Испред Владе Републике Српске налазе се припадници САЈ-а, као и два возила Деспот уз остале припаднике МУП-а.

Из МУП-а су нагласили да ће наведене мјере остати на снази док се у потпуности не провјере све чињенице у вези са овом информацијом.

Najgore sto Aleksandar Vucic Veliki radi o bajinoj glavi

“Počelo preslagivanje kockica, Vučić više neće moći igrati igru s Dodikom”​

VIJESTI Autor:Maja Beker12. apr. 202220:58 > 21:05
Podijeli:

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić u Beogradu

https://ba.n1info.com/vijesti/avdovic-vucic-nece-vise-moci-igrati-igru-s-dodikom/

Danas ovaj nemacki nametnik Smit ide u Beograd kod AV Velikog
"Da, da sve ce kako vi kazete, mora dodik da slusa...." " ali sta cu kada ne slusa i hoce da vam pobije SASovce, ako se pojave?"

Normalno da treba da se digne drzavna bezbednost jer teroristi prete da ce hapsiti predstavnika srpskog naroda...

одик: Увјерљиве информације МУП-а о угроженој безбједности, не плашим се​

Српски члан Предсједништва Милорад Додик рекао је да је пред зору обавијештен о томе да постоје информације да је његова безбједност угрожена, али је поручио да ће наставити са својим обавезама и да се не плаши.

Милорад Додик - Фото: СРНА

Милорад ДодикФото: СРНА
- Негдје пред зору су ме обавијестили да има неких информација о угроженој ситуацији, информације којима се руководи МУП су увјерљиве и вјерујем им. Ја настављам и даље са својим обавезама. Никад се нисам плашио нити ћу - рекао је Додик за АТВ.
Поновио је да је Кристијан Шмит нелегитиман.
- Нелегитимног нелегалног човјека постављају као високог предствника који је мимо закона и Дејтона, он није по мени високи представник. Они сада покушавају и Русију да дисквалифујују са овим мјерама. Ми не смијемо поклекнути пред овим, не смијемо да попустимо. Дође човјек који нема никакву функцију укида неки закон. БиХ је састављена из два ентитета, Републике Српске и ФБиХ - рекао је Додик.
Поновио је да све што није по Уставу стављено да стоји под БиХ, припада ентитетима.
- Исто тако су одлучили да имовина ФБиХ припада ФБиХ, Брчког Брчком, само Република Српска не може имати своју имовину. Парламентарна скупштина као у свим држава у свијету може да одлучује о својој имовини и онда дође Уставни суд у којем сједе три муслимана. Због мог негодовања сам доведен у овакву ситуацију - додао је Додик.
Додик се осврнуо и на недавне позиве на његово убиство.
- Прије мјесец дана смо имали лика који је нудио милион долара да убије Додика, што се окарактерисало као шала, а видимо како је то. Сценарио је давно направљен, Педи Ешдаун још давно је замислио како ће ово да иде. А ми нећемо одустати, ја се не борим за илузију, српска није илузија и ја цћу се увијек борити. Као мене охрабрио Путин, што је глупост, будалаштине. ЕУ није навикла на кризу, па они траже које крив - рекао је српски члан Предсједништва.
Поновио је да неће одустати од своје политике без обзира шта други покушали да причају и без обзира на санкције.
- Шта нас обавезује британска забрана и њихов став. Шта да ми један дан ставимо на свој ред ситуацију у Великој Британији. Одједном Срби нису проблем пушака и оружја, већ само помињање Срба као Срба. Они очекују да ми радимо оно што они одреде. Не вјерујем да ће ово икад престати и они ће се увијек мијешати - рекао је Додик.
Нагласио је да санкције које уводу ЕУ, тјерају и Српску да уведе санкције Русији која је наша братска земља.
- Ми не желимо да одбацимо Русију као нашег партнера. Никад нису тражили неку резолуцију ни за Нијемце, ни за Американце нити било које друге. Лјуди из ПДП-а мјесецима ходају за њима и представљају нас као неке дикаторе а ови их слушају. Они су дошли до њих и без икаквог критеријума доносе одлуке и неће никад престати. То не значи да ми треба да станемо и одустајемо и ми то никад нећемо урадити. Сад ће бити проблем и са овим обезбјеђењем - поручио је Додик.

850e9c405ae9f822caa3cc3b542e3ef1.jpg

FOTO: DEJAN RAKITA/PIXSELL

Pogledajte kako MUP RS-a čuva imanje Milorada Dodika​

13.04.2022. / 12:46

Oklopna vozila Despot i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a nalaze se na imanju Milorada Dodika u Bakincima, općina Laktaši, nadomak Banje Luke.

Mjere sigurnosti podignute su na najviši nivo jer je policija, kako je izvijestio MUP RS-a, dobila informacije o mogućnosti ugrožavanja sigurnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice.
Kako je ranije saopćeno iz MUP-a RS-a, sigurnost mu je navodno ugrožena od određene grupacije.

35cbaba7deecd16862391ea027d76cd4.jpg
FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Osim što mu MUP RS-a čuva imanje, od jutros su oklopna vozila i pred zgradom Vlade RS-a, gdje Dodik ima kabinet.

7fc6934c1885b63360b63027c9d61357.jpg
FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

- Navedene mjere će ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi s ovom informacijom - saopćeno je jutros iz MUP-a RS-a.
Faktor

Народ да се дигне и заштити Додару!!!
Narod će da zaštiti predsednika Republike Srpske ma ko to bio.
A ne Dodaru.
To što ti nazivaš Dodarom je predsednik Republike Srpske.
Muslimani i MZ se igraju vatrom.
Posle će se opet bule valjati po blatu plačući i narikajući.
Nije im bilo dosta.

Narod će da zaštiti predsednika Republike Srpske ma ko to bio.
A ne Dodaru.
To što ti nazivaš Dodarom je predsednik Republike Srpske.
Muslimani i MZ se igraju vatrom.
Posle će se opet bule valjati po blatu plačući i narikajući.
Nije im bilo dosta.

Предсједник Републике Српске је Жељка Цвијановић.

Dobro, ona je kao i ova naša Brnabićka.

Vučič je i premijer a Dodara je i predsednik RS. :per:

А..то...

Мислио сам..и Брнабић је Господин Брнабић,

а и Жељка је Господин Жељка.

Poslednja izmena od moderatora:
Народ да се дигне и заштити Додару!!!

HELIKOPTER NADLIJEĆE DODIKOVU VILU? Akcija MUP-a RS i u Laktašima​

N. B. - M. G.13.04.22 u 10:22
HELIKOPTER MUP-a nadlijeće iznad imanja u Bakincima koje je u vlasništvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nezvanično saznaju "Novosti".
helikopter.png

Foto: Printskrin RTRS
Prema našim informacijama, helikopter nadlijeće Dodikovu vilu u Laktašima, a još uvijek nije poznato da li se on nalazi na imanju.
MUP Srpske jutros je saopštio da je na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbjeđenje na najviši nivo.

Šef banjolučkog SDP-a Vuković: RS bi pala za nekoliko sekundi​

- Advertisement -

Kada bi netko danas napao Bosnu i Hercegovinu, dio koji obuhvaća entitet Republika Srpska bi kapitulirao za par sekundi, kaže Aleksandar Vuković, predsjednik GO SDP-a Banja Luka te dodaje: “Sva “vojna sila” je stala na makadamski seoski put u selu Bakinci!”
- Advertisement -
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vuković se, naime, na svom Facebooku osvrnuo na pojačane mjere sigurnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove obitelji, a nakon informacije MUP-a RS-a da im je ugrožena sigurnost.
Jučer su, podsjećamo, ispred zgrade Vlada RS-a u Banjoj Luci bili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot, a danas se ispostavilo da Despot čuva i obiteljsko imanje Dodika u Bakincima kod Laktaša.

Руска амбасада у БиХ: Шмит није именован као његови претходници​

Амбасада Руске Федерације у БиХ реаговала је на нове изјаве Кристијана Шмита. У свом саопштењу кажу да углавном избјегавају да коментаришу изјаве обичних грађана, али да је, како истичу, понекад тешко игнорисати изјаве држављанина Њемачке Кристијана Шмита.

Амбасада Русије у БиХ
- Ево шта он каже. "Именован сам на исти начин као и моји претходници". Да ли је господин Шмит озбиљан? Сви његови претходници, укључујући и такозвани преседан Кристијана Шварц Шилинга, су добили одобрење Савјета безбједности УН-а. Осим Кристијана Шмита. Сви његови претходници именовани су за високог представника консензусом чланова Управног одбора. Осим Кристијана Шмита - наводе у саопштењу.

Истовремено, кажу, сматрати да је приступ Русије неоправдан значи, по њиховом мишљењу, бити под опојним утицајем атмосфере у БиХ.
- Још једна ствар. Обратили смо пажњу на фудбалску терминологију у вокабулару Шмита. Али уосталом, сви разумију да за суђење у Премијер лиги, што по нивоу сложености БиХ, треба имати ФИФА сертификат. Што на политичком језику значи – имати сагласност Савјета безбједности УН-а. Без тога можете звиждати и показивати картоне само у 10. Бундеслиги - истичу у саопштењу.

Moskva osuđuje sankcije Dodiku​

Moskva osuđuje sankcije Dodiku

BEOGRAD - Moskva osuđuje američke i britanske sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i drugim zvaničnicima, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, te istakla da Zapad pod izmišljenim izgovorima nastoji da eliminiše sve neistomišljenike i one koji nisu saglasni sa zapadnom neokolonijalnom politikom.

"Odlučno osuđujemo unilateralna personalna ograničenja uvedena Dodiku i brojnim zvaničnicima", navodi se u saopštenju Zaharove, objavljenom na sajtu MIP-a.
Ona je ocijenila da takva praksa nezakonitih sankcija najmanje može da osigura realizaciju pozitivne agende, jača povjerenje, međunacionalnu slogu, mir i stabilnost u BiH i regionu u cjelini.
Zaharova je ukazala da Zapad nastoji da reformatira Balkan po sopstvenim mjerilima.
"Očigledno je da Zapad, sprovodeći takvu zlonamjernu i destruktivnu politiku, teži samo jednoj stvari, a to je da preoblikuje Balkan po sopstvenim šablonima, nanoseći štetu nacionalnim interesima zemalja regiona, da pod izmišljenim izgovorima eliminiše sve neistomišljenike i one koji se ne slažu sa zapadnom neokolonijalnom politikom", ocijenila je Zaharova.
Prema njenim riječima, Moskva je uvjerena da je Balkan teritorija ravnopravne saradnje, a ne konfrontacije i svođenja računa.
"S tim u vezi, Rusija apeluje na sve spoljne učesnika da odustanu od egoističnih pristupa i da se vrate konstruktivnoj saradnji", poručila je Zaharova.
Velika Britanija je u ponedjeljak, 11. aprila, saopštila da je uvela sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović zbog "pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine“.
Ranije je kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri američkom Ministarstvu finansija uvela sankcije Dodiku i banjalučkoj Alternativnoj televiziji zbog, kako se navodi, aktivnosti i pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

1649985887289.png

CVIJANOVIĆ GOVORILA O NAVODNIM PRIJETNJAMA MILORADU DODIKU, PA SE IZLANULA: "Generalno, mi stalno primamo neke prijetnje, dobijamo mejlove"

Pitate se u kakvoj to državi živimo? Naravno, niko nije naivan i zna da svugdje u svijetu, pa tako sigurno i u ovom okruženju, postoje oni koji su spremni svašta da urade. Ali, ovdje su u pitanju i neke organizovane stvari, sa strane, izvan ovog prostora. Moramo biti oprezni u svemu – rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

1649985899923.png

Prije 4h

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, povodom informacija o ugroženoj bezbjednosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da je veoma loše što je danas nekome u svijetu ugrožena bezbjednost jer ima politički stav.

Pitate se u kakvoj to državi živimo? Naravno, niko nije naivan i zna da svugdje u svijetu, pa tako sigurno i u ovom okruženju, postoje oni koji su spremni svašta da urade. Ali, ovdje su u pitanju i neke organizovane stvari, sa strane, izvan ovog prostora. Moramo biti oprezni u svemu – rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona je istakla da podržava aktivnosti predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, koji rade svoj posao i koji su podigli stepen zaštite na potrebni nivo.

– Generalno, mi stalno primamo neke prijetnje, dobijamo mejlove, razne druge informacije koje prosljeđujemo MUP-u. Ovdje informacije dolaze iz više izvora, od partnerskih agencija i službi i na to se mora obratiti dodatna pažnja – dodala je Cvijanovićeva.

Back