Munjevita inspiracija

Bljesak sećanja
slika trenutka
život u prolazu
ostavlja bore
na čelu duboke brazde
putokaz ka prošlosti
traži objašnjenje
legende u nastajanju
priču prenose usne
oko njih „smejalice“
oko oka iste prkose
suprostavljaju se
svim istinama
mkrlinama i svetlim danima
zbunjuju u susretu
drugog i sebe
odgovorom.

Posmatram iz daljine
drugim pogledom
razumem prošlo
i ovo sada nastalo
uticajem neposrednim
događanjem
neplanirano za budućnost
samo trenutnim sebičlukom
prouzrokovana sadašnjost
u svom trajanju
i svakodnevnom uzimanju.

Ostaju potisnuta
ljutnja
razočaranja
tuge...
Ostaju
dani oni ispred
ostaje želja
jedna po jedna do ispunjenja.

Ostaju
dani oni ispred
ostaje želja
jedna po jedna do ispunjenja.

...do razočarenja ;):D
Da ,tako to izgleda kad se unazad pogleda ,pa vidi sada,a onda i čemu se čovek nada a takva je i igra bora oko očiju i usana,za druge,a one na čelu za sebe ostaju..Postaješ baš ozbilja T.,da nisi počela da stariš...ili se samo igraš dok nekog drugog gledaš;):D

Vaši stihovi izazivaju dubok uzdah kod mene - vremešne... Ne znam šta je lepše: da li reči odabrane, da li njihove strelovite istine koje me pogađaju, da li gromoglasni muk posle: ..."jedna po jedna do ispunjenja"... što sam odmah preinačila u svoje "jedna po jedna - neispunjena"... Oblikovalo nas je vreme, utisnulo svoje prisustvo na naša lica, ostavilo "potisnutu ljutnju, razočaranja i tuge"... Sve više verujem da je vreme ipak plemenito zato što krije od nas čas kada ćemo se saplesti i nestati...
Znam da znate koliko volim Vaše divne, dragocene stihove koji bude moj usnuli svet...
Grlim Vas i zahvaljujem!
:cvet::heart2:

Soradze;bt308329:
Vaši stihovi izazivaju dubok uzdah kod mene - vremešne... Ne znam šta je lepše: da li reči odabrane, da li njihove strelovite istine koje me pogađaju, da li gromoglasni muk posle: ..."jedna po jedna do ispunjenja"... što sam odmah preinačila u svoje "jedna po jedna - neispunjena"... Oblikovalo nas je vreme, utisnulo svoje prisustvo na naša lica, ostavilo "potisnutu ljutnju, razočaranja i tuge"... Sve više verujem da je vreme ipak plemenito zato što krije od nas čas kada ćemo se saplesti i nestati...
Znam da znate koliko volim Vaše divne, dragocene stihove koji bude moj usnuli svet...
Grlim Vas i zahvaljujem!
:cvet::heart2:

Vreme... dobro je dok traje, ima vremena za dorade i za promene. Hvala na lepom komentaru :zag: :hvala:

Back