municija za mk pusku

mpavlovic

Početnik
Poruka
2
pozdrav svima

voleo bih da mi kazete sta mislite o sledecim vrstama municije za mk pusku:

.22 sr (short)
.22 lr

gde nabavljate istu i za koje pare

takodje

shta mislite o

.22 wmr
.17 hm2 (mach2) ako je neko pucao sa ovim
.17 hmr

i da li moze negde da se nabavi ovakva municija - mislim da nije prob nabaviti .22 wmr ali ove .17 neznam gde ima, a chuo sam da je zastava vec napravila .17 pusku i da je prodaje, ali samo u inostranstvu

(po onome shto sam video izgleda da je .17 !dosta! bolja varijanta od .22, ima brdo texta da se prochita po netu a i na www.youtube.com ima uporednih testova)
hvala

pozdrav svima

voleo bih da mi kazete sta mislite o sledecim vrstama municije za mk pusku:

.22 sr (short)
.22 lr

gde nabavljate istu i za koje pare

takodje

shta mislite o

.22 wmr
.17 hm2 (mach2) ako je neko pucao sa ovim
.17 hmr

i da li moze negde da se nabavi ovakva municija - mislim da nije prob nabaviti .22 wmr ali ove .17 neznam gde ima, a chuo sam da je zastava vec napravila .17 pusku i da je prodaje, ali samo u inostranstvu

(po onome shto sam video izgleda da je .17 !dosta! bolja varijanta od .22, ima brdo texta da se prochita po netu a i na www.youtube.com ima uporednih testova)
hvala

Kalibar .17HMR je bolji od .22LR ali ne i od .22WMR. U pitanju je chaura od .22WMR kojoj je suzen vrat na 4.5mm (.17). Nishta spektakularno. Ako se i odluchish za .17 kalibar uzmi .17 HMR. Jachi je od .17 Mach2. Pushka u kalibru .17 HMR nije dizajnirana da ubija lisice, kojote, vukove itd. Mnogi se nece sloziti samnom ali shta da se radi. Jednostavno nema snage za to. Zrno je jako malo i prilichno lagano (1.1 i 1.3g chini mi se). Naravno, necu da tvrdim da ne mozesh da ubijesh lisicu do 100-tinak metara (na mishice) koristeci .17HMR jer zavisi od pogotka ali sigurno cesh je lakshe ubiti sa .22WMR. Imao sam prilike da pucam iz sva tri navedena kalibra (posedujem .22LR) i mogu ti reci da bih uvek izabrao .22WMR pre nego .17HMR. Josh ako je poluautomat... Sedamaestica ima odlichnu buzinu i putanju ali jednostavno nema dovoljno snage da obori nishta vece od recimo zeca.

Poslednja izmena:

Back