MUNDIJAL 2018 i 2022 (DOMAĆINI) ?!

Ti da ga 'ebem....Ja pa neznam da li cu sutra da osvanem a vi uveliko diskutujete o Mundijalu 2022. godine....i sta kazete Brazil osvaja :per:

Sve je ovo Hipoteticki...naravno da sve pada u vodu, ako nas 21.12.2012 spuca smak svijeta :rotf:

Ali gledao sam i malo detaljnije se uputio u one perverzije od stadiona u Kataru... ono su stadioni sa neke druge planete - GOLA AVANGARDA!!!

Tipican arogantni Englez. Pazi, cela generacija fudbalskih navijaca nece videti kako oni organizuju SP. A fudbalski navijaci u Rusiji i Kataru i u susednim im zemljama nisu fudbalski navijaci? Njihove zemlje ne moraju nikad da organizuju Svetsko a Englezi moraju bar dvaput? A za trazenje po karti sveta nije kriva ni FIFA ni Katar vec njihovo neznanje. Mada ne znam ni zasto se nerviram. Mislim, izvor je The Sun; ko zna da li je sve on bas tako rekao ili su ga oni malko "zacinili".

Mislim da je Rusija stvarno zasluzila Mondijal, kao drzava ostvarili su zaista veliki napredak u poslednjih 10-ak godina (od kako je Jeljcinj otisao i od kako su da tako kazem patriotske snage preuzele vlast) , pre svega ostvarili su veliki ekonomski napredak i trenutno su 4-ta ekonomska sila u svetu cini mi se.
Takodje i kao najveca drzava na svetu mislim da su zasluzili tu cast da budu domacini najveceg sportskog dogadjaja na svetu (pogotovo ako uzmemo u obzir da nikada pre nisu bili domacini)

Takodje i ruski fudbal je ostvario ogroman progres u ovih poslednjih 10-ak godina, recimo CSKA i Zenit su osvojili titule u Kupe UEFA (a pre 15-ak godina recimo bilo je gotovo nezamislivo da neki ruski tim uzme titulu u Evropi ali eto danas je to realnost)
Pre svega uspeli su da naprave jaku ligu, ruska liga je po snazi i kvalitetu svakako tu negde medju 4-5 najjacih u Evropi a timovi poput Zenita, CSKA, Rubina, Lokomotive, Spartaka, Dinama...... postali su dostojan rival timovima iz najjacih evropskih liga.

Sad jedino mozda mali problem je to sto nema bas mnogo velikih i modernih stadiona tamo ali dobro to je tek za 8 godina i imaju sasvim dovoljno vremena da poprave i nadograde neke stvari kako bi sve bilo savrseno dotad.

Sto se tice Katara radujem se i zbog njih iako nisam verovao da ih FIFA moze shvatiti dovoljno ozbiljno da bi im poverila organizaciju ali eto pogresno sam mislio.
Katar je svakako interesantan izbor.
Iako se radi o poprilicno maloj zemlji (od oko nesto manje od 2 miliona stanovnika) , Katar je vrlo lepa i bogata zemlja, recimo njihova prestonica Doha je jedan od najlepsih i najmodernijih gradova na svetu (nesto poput Dubaija)
Inace nakon Juzno-amerikanaca, Amerikanaca, Afrikanaca, Azijata, Evropljana stvarno je bilo vreme da konacno i jedna arapska zemlja dobije Svetsko prvenstvo.

Takodje treba reci da imaju odlicnu infrastrukturu i velike i moderne stadione kakvi se cak retko i u Evropi vidjaju (recimo zbog velike vrucine tamo svi stadioni ce imati klima uredjaje), stvarno dosta ulazu u fudbal i recimo neka najveca imena svetskog fudbala su igrala u Katarskoj ligi za njihove klubove kao sto su : Jay Jay Okocha, Gabriel Batistuta, Claudio Caniggia, Juninho, Marcel Desailly, Christophe Dugarry, Taribo West, Stefan Effenberg, de Boer brothers, Mario Basler, Titi Camara..........itd i zaista nije mala stvar dovesti takva imena u tako jednu malu i bez ikakve fudbalske tradicije zemlju.

Iako je sve to još daleko, drago mi je što je Rusija konačno dobila šansu da organizuje neko veliko takmičenje, jer je njihova liga uvek bila kvalitetna, a posebno zadnjih godina, više nisu ˘boranija˘ velikim ekipama, već pravi takmac, Zenit, CSKA, Rubin, Spartak, a plus imaju infrakstaturu i volju... :)

A Katar me je oduševio ovim...

I naravno, ko gubi, ima pravo da se ljuti... :D

Poslednja izmena:
Mislim da je Rusija stvarno zasluzila Mondijal, kao drzava ostvarili su zaista veliki napredak u poslednjih 10-ak godina (od kako je Jeljcinj otisao i od kako su da tako kazem patriotske snage preuzele vlast) , pre svega ostvarili su veliki ekonomski napredak i trenutno su 4-ta ekonomska sila u svetu cini mi se.
Takodje i kao najveca drzava na svetu mislim da su zasluzili tu cast da budu domacini najveceg sportskog dogadjaja na svetu (pogotovo ako uzmemo u obzir da nikada pre nisu bili domacini)

Takodje i ruski fudbal je ostvario ogroman progres u ovih poslednjih 10-ak godina, recimo CSKA i Zenit su osvojili titule u Kupe UEFA (a pre 15-ak godina recimo bilo je gotovo nezamislivo da neki ruski tim uzme titulu u Evropi ali eto danas je to realnost)
Pre svega uspeli su da naprave jaku ligu, ruska liga je po snazi i kvalitetu svakako tu negde medju 4-5 najjacih u Evropi a timovi poput Zenita, CSKA, Rubina, Lokomotive, Spartaka, Dinama...... postali su dostojan rival timovima iz najjacih evropskih liga.

Sad jedino mozda mali problem je to sto nema bas mnogo velikih i modernih stadiona tamo ali dobro to je tek za 8 godina i imaju sasvim dovoljno vremena da poprave i nadograde neke stvari kako bi sve bilo savrseno dotad.

Sto se tice Katara radujem se i zbog njih iako nisam verovao da ih FIFA moze shvatiti dovoljno ozbiljno da bi im poverila organizaciju ali eto pogresno sam mislio.
Katar je svakako interesantan izbor.
Iako se radi o poprilicno maloj zemlji (od oko nesto manje od 2 miliona stanovnika) , Katar je vrlo lepa i bogata zemlja, recimo njihova prestonica Doha je jedan od najlepsih i najmodernijih gradova na svetu (nesto poput Dubaija)
Inace nakon Juzno-amerikanaca, Amerikanaca, Afrikanaca, Azijata, Evropljana stvarno je bilo vreme da konacno i jedna arapska zemlja dobije Svetsko prvenstvo.

Takodje treba reci da imaju odlicnu infrastrukturu i velike i moderne stadione kakvi se cak retko i u Evropi vidjaju (recimo zbog velike vrucine tamo svi stadioni ce imati klima uredjaje), stvarno dosta ulazu u fudbal i recimo neka najveca imena svetskog fudbala su igrala u Katarskoj ligi za njihove klubove kao sto su : Jay Jay Okocha, Gabriel Batistuta, Claudio Caniggia, Juninho, Marcel Desailly, Christophe Dugarry, Taribo West, Stefan Effenberg, de Boer brothers, Mario Basler, Titi Camara..........itd i zaista nije mala stvar dovesti takva imena u tako jednu malu i bez ikakve fudbalske tradicije zemlju.

Rusija je jaka u spoljasnjoj politici,i kao drzava imaju dosta prihoda pre svega od prirodnih bogatstava. Ali u unutrasnjoj politici slabi su,narod siromasan pogotovu onaj koji zivi u azijskom delu ili u unutrasnjosti. Policija korumpirana,sudstvo i zdravstvo takodje,mada to je vise za politiku...

apsolutno zasluzeno za Rusiju....nije bitna korpucija (mada je sve manje) bitno je da su oni kolektivno SILA....ekonomski napredak je vidljiv zoi 2014 ovo 2018 SAMO NAPRED BRACO.....Katar je veoma bogata zemlja ko ne zna glavni izvor im je ofc nafta.....tako da vi anglofili zalite sto vasi mrgudi nece smarati,vec ce se pokazati kao u JAR istinska rdost zbog organizacije.....tim vasim englezima je sve doslo do qrca,ne raduju se vise ni cemu,ni novcu,prsli su.....a to da li je engleska finansijski jaca od Rusije i Katra i koliko pokazace vreme......stagniraju i padaju a ove 2 zemlje se penju.....kad se kaze katar vi svi pomislite na pustinju u kojoj nema leba da se jede,ali pogledajmo UAE Dubai svetski turisticki centar......jos jednom cestitke za ove 2 zemlje samo napred......za 20-ak godina ce Rusi ako ovako nastave biti ispred Amera.....joj sto mi je posebno drago sto "plasticni" nisu dobili organizaciju,a Obama kao i svaka kukavica nije u stanju da podnese poraz na bilo kom nivou.....ne moze se sve kupiti,i resiti tako sto imas ljude u svakoj medjunardonoj instiuciji

На страну пристрасности према Русији али она објективно заслужује да организује Мондијал самим тим што је највећа земља на свету а никад није била домаћин. Посебно што не само да Русија није организовала него није ниједна земља из Источне Европе. На крају њен је фудбал у успону, посебно клупски. Следећи пут кад буде Европа организовала Мундијал требала би домаћин бити Турска па тек онда Енглеска.

Што се тиче Катара, он заслужује као прва блискоисточна земља да организује првенство, мада је можда ипак требала да организује Аустралија или рецимо Кина или Индија да су се кандидовале.

Radujem se zbog Rusije. Iako je jos daleko 2018. planiram da idem (ne samo zbog Ruskinja :per: ) ako bude posla i para i svega ostalog kad se zavrsi sa fakultetom :D

Pogotovo me fascinirao deo od 12:10 do 16:00, ako stvarno sve organizuju kako su najavili bice bruka dobro.

Back