MUNDIJAL 2018 i 2022 (DOMAĆINI) ?!

pancev91

Zainteresovan član
Poruka
195
Za organizaciju završnih turnira šampionata svijeta u fudbalu 2018. i 2022. godine, zvanične prijave podnijelo je devet kandidata.

Pojedinačne kandidature podnijeli su:
Engleska, Rusija, Katar, Australija, SAD, Japan i Južna Koreja.

a zajedničke:
Španija i Portugal, odnosno Belgija i Holandija.

Očekuje se da će šampionat planete u fudbalu 2018. godine održati u Evropi, a kao favoriti za organizaciju tog takmičenja važe Engleska i Rusija.

Za domaćinstvo Mundijala 2022. godine, najveći favorit je Australija, koja nikada nije ugostila najbolje svjetske reprezentacije. Odluku o tome ko će dobiti organizaciju Mundijala 2018. i 2002. godine, Izvršni odbor FIFA donijeće 2. decembra na sjednici u Cirihu.

Kakave su vaše prognoze?
Gledao sam recimo, stadione koji se planiraju izgraditi u Kataru, ukoliko ova arapska zemlja dobije organizaciju Mundijala, zaista izgledaju NESTVARNO i FANTASTICNO! Jedino me interesuje, odakle Kataru (koji je teriotorijalno malena država) infrastruktura da ugosti toliki broj turista (navijača) za vrijeme Mundijala?

A sta je za EP 2020. Srbija , BIH i Hrvatska?

Kako Evropa zna za nasu cuvenu infrakstruturu i finansijsku moc,kao i nase gostoprimstvo prema strancima sigurno ce nam poveriti Evropsko prvenstvo ,a pogotovo da zajedno organizujemo sa nasim bratskim narodima hrvatima i bosancima sa kojima smo uvek bili u dobrim bratskim odnosima...Nema od toga nista,ludost je sto smo i konkurisali za tako nesto...

Не слажем се, фудбал је у Енглеској измишљен, тамо се за фудбал живи, а како је ствар постала политичка, мислим да једино Енглези имају снаге да помрсе Русији рачуне.

Нема ништа од тога, слажем се са Спарсом, највероватније ће то првенство доделити Русима као утеху за то што неће организовати Мундијал.

Него зна ли неко кад се одлучује о томе?

Ја се све нешто надам да ће Амери добити организацију једног од ова два Мундијала, јер по мени, још увијек нико није превазишао организацију САД-а са Мундијала 1994. године!

П.С - Још када би се (у фудбалском смислу) поновио онакав Мундијал... е то би било спектакуларно!!!

Dobro je da se neće igrati na krajnjem istoku zbog vremenske razlike,koliko je tužno bilo SP u Japanu i J.Koreji,ili u SAD 94-te(ne znam koje mi je prvenstvo odvratnije bilo od ta dva...)
Što se tiče Katara msm SP bez piva...:think: zanimljivo...biće poseta u p...materinu :hahaha:

Poslednja izmena:
Dobro je da se neće igrati na krajnjem istoku zbog vremenske razlike,koliko je tužno bilo SP u Japanu i J.Koreji,ili u SAD 94-te(ne znam koje mi je prvenstvo odvratnije bilo od ta dva...)
Što se tiče Katara msm SP bez piva...:think: zanimljivo...biće poseta u p...materinu :hahaha:

Za Japan i Koreju 2002. se potpuno slazem da je bilo ocajno, ali ne diraj SAD 94 - ubjedljivo NAJJACI MUNDIJAL SVIH VREMENA!!!

Za Japan i Koreju 2002. se potpuno slazem da je bilo ocajno, ali ne diraj SAD 94 - ubjedljivo NAJJACI MUNDIJAL SVIH VREMENA!!!

Po meni nije, a i ostalo mi je u lošem sećanju,zbog mnogo stvari,vremenska razlika koju sam pomenuo,retardirana bejzbol atmosvera na USA stadionima (ne fudbalska bez navijanja) i td,drugo je sada sa ove distance kada se pogleda highlights sa nekih utakmica gde je stvarno bilo vrhunskih poteza i golova,ali trebalo je to tada preživeti...
Meni je Francuska 98 jedno od jačih prvenstava,i kad smo već kod tog mundijala,tvrdim da smo imali najjaču selekciju verovatno ikada,po meni,e sad zašto,kako...to je već za drugu temu...

Back