Multivitaminski suplementi

Scordisc

Početnik
Poruka
1
Konačno sam ozdravio posle duže bolesti u toku koje sam izgubio nekih 10ak kilograma, pa sam rešio da jedno mesec dana uzimam neki multivitaminski preparat da bi se oporavio i malo ugojio.
Možete li mi preporučiti neki koji je dobar, a da nije previše skup. Drugarica mi je preporučila Oligovit, ali ne mogu nigde da ga nađem po apotekama - izgleda da je nestašica.

Konačno sam ozdravio posle duže bolesti u toku koje sam izgubio nekih 10ak kilograma, pa sam rešio da jedno mesec dana uzimam neki multivitaminski preparat da bi se oporavio i malo ugojio.
Možete li mi preporučiti neki koji je dobar, a da nije previše skup. Drugarica mi je preporučila Oligovit, ali ne mogu nigde da ga nađem po apotekama - izgleda da je nestašica.

Ja preporuchujem da nikako ne uzimash na svoju ruku . Doktor preko analize krvi mozhe da vidi da li ti je neshto potrebno i propisati to shto ti fali. Inace je uredna ishrana sasvim dovoljna mnogi svashta tako piju neznajuchi da mogu da stete Organizmu , prije par godina vazhilo je pravilo da pushachi trebaju da koriste dodatno Vitamin C dok nije otkriveno da bash odvishe Vitamin C mozhe da izazove rak.
Ja jedino Koristim homeopatshko stedstvo Koji regulishe nivo kiseline u krvi ovamo poznato kao Säuren Basen Haushalt . Zbog toga savet porazgovaraj Sa doktorom

neces se ugojiti od suplemenata nego vremenom polako kad se vratis u normalu poces i da vracas kilazu, polako

ja se licno kunem u oligovit
ako ga nema uzmi biofarove sumece 24 (12 vitamina + 12 minerala)
oligovit je oko 400 i ovo je oko 400, a imas isto biofarove poboljsana tehnologija usvajanja al su oko 700, 800
pa kako ti volja

druga stvar moras jesti sad raznovrsno, furaj voce povrce i meso u kombinaciji, nemoj se prejedati na silu neces postici nista, onoliko koliko ti organizam trazi tako se ponasaj, sve organizam sam regulise i salje signale sta fali ;)

Poslednja izmena:
Ja preporuchujem da nikako ne uzimash na svoju ruku . Doktor preko analize krvi mozhe da vidi da li ti je neshto potrebno i propisati to shto ti fali. Inace je uredna ishrana sasvim dovoljna mnogi svashta tako piju neznajuchi da mogu da stete Organizmu , prije par godina vazhilo je pravilo da pushachi trebaju da koriste dodatno Vitamin C dok nije otkriveno da bash odvishe Vitamin C mozhe da izazove rak.
Ja jedino Koristim homeopatshko stedstvo Koji regulishe nivo kiseline u krvi ovamo poznato kao Säuren Basen Haushalt . Zbog toga savet porazgovaraj Sa doktorom

svi oni stavljaju minimalne doze, jer se uzima u obzir i unosenje preko ishrane, tako da nema sanse nista da poremeti ako uzme neke normalne proizvode za svakodnevnu upotrebu, ne one sa povecanim dozama za odredjenu grupu ljudi

zato treba da ih kupi u apoteci uz razgovor sa FARMACEUTOM a ne po nekim tamo radnjama gde radi tetkinog brata stric...

svi oni stavljaju minimalne doze, jer se uzima u obzir i unosenje preko ishrane, tako da nema sanse nista da poremeti ako uzme neke normalne proizvode za svakodnevnu upotrebu, ne one sa povecanim dozama za odredjenu grupu ljudi

zato treba da ih kupi u apoteci uz razgovor sa FARMACEUTOM a ne po nekim tamo radnjama gde radi tetkinog brata stric...

Pa chekaj bre ako preko ishrane dovoljno uzima i ishrana mu je sharena onda njegovom tijelu nije potrebno da to pije

Ako je kanta puna vode netjesh valjda nastavljat da sipash u nju .

To ponashanje samo mozhe da iritira organizam gde sa vishkom ?

Ma nema potrebe za bilo kakvim razgovorom. Pogledas malo po netu, a uostalom, sve pise na pakovanju (koliko je preporucena doza itd...)

nema
ali ko zeli onda kod farmaceuta a ne po nekim marketima i kvazi zdravim radnjama
cim on pita po forumu ocigledno mu treba neki razgovor oko toga

- - - - - - - - - -

Pa chekaj bre ako preko ishrane dovoljno uzima i ishrana mu je sharena onda njegovom tijelu nije potrebno da to pije

pa ishrana + tableta = dovoljno

a preko ishrane ne mozes da nadoknadis deficit, vec samo da odrzis zdrav nivo
on je u deficitu i tu treba dodatak jedan period

nema u vocu i povrcu vitamina u danasnje vreme koliko bi trebalo zbog nacina gajenja i cuvanja....

- - - - - - - - - -

Ukucaj u Google Hypervitaminose i citaj

nema potrebe da dramis, lepo ti kazem u tim tabletama je mnogo manja doza od preporucene dnevne
ako ne znas prouci to, uostalom vrlo je prosto i nikakva mudrost, pise u uputstvu koliko ima u jednoj tableti a kolika je dnevna preporucena doza
ne vidim cemu tupljenje i dizanje panike za nista

Poslednja izmena:
nema
ali ko zeli onda kod farmaceuta a ne po nekim marketima i kvazi zdravim radnjama
cim on pita po forumu ocigledno mu treba neki razgovor oko toga

- - - - - - - - - -

zato sto preko ishrane ne mozes da nadoknadis deficit, vec samo da odrzis zdrav nivo
on je u deficitu i tu treba dodatak jedan period

nema u vocu i povrcu vitamina u danasnje vreme koliko bi trebalo zbog nacina gajenja i cuvanja....

Ako je u deficitu njemu Doktor treba da kazhe shta i kolko dugo da uzima a ne forum

Visak se izlucuje preko urina.

Skoro svaciji organizam,pogotovo ako se osoba bavi nekim sportom je u deficitu sa vitaminima i mineralima,jednostavno je nemoguce unijeti preko voca dovoljnu kolicinu vitamina.

Do hipervitaminoze je izuzetno tesko doci sve i da neko to namjerno radi,treba unositi ogromne doze vise od 5-10 puta od preporucenih doza

Evo ti preporuka od mene: Multivitamin kompanije Herbalife. Skroz je izbalansiran, uzima se jedna briketa pre svakog obroka, a nije ni nešto skup. Ono što je najbitnije, potpuno je prirodan.
Herbalife-ov multivitamin je prilicno los izbor tacnije ocajan kvalitet. Ne uvidjam sta je kod njega *skroz izbalansirano* osim da je moguce da to oni tvrde u nekom svom reklamnom pamfletu ali to sto oni tvrde tako nesto NE ZNACI da je to i istina ali oni vole da se *frljaju* slicnim bombasticnim a zapravo besmislenim izjavama kao sto im je bilo i ono nekadasnje o *celijskoj ishrani* uz koriscenje njihovih preparata. A zapravo sve to sluzi za opsenjivanje laika i stvaranje utiska o vrhunskom kvalitetu njihovih proizvoda.A ovo o *prirodnosti* njihovog multivitamina bi bilo smesno da nije tuzno

Poslednja izmena:
Inace, najkvalitetniji multivitamin-multimineral kod nas ( mislim na Srbiju ) je proizvod koji se zove * Super Complete Formula * - *SCF* od firme *Ultimate Nutrition* i, uz malo truda, mislim da jos uvek moze da se pronadje.Naravno ko ima mogucnosti iz inostranstva moze da nabavi jos bolje stvari - neki od vrhunskih multivitamina koje proizvode firme poput *Douglas Laboratories* , *Source Naturals* ili *USANA Health Sciences*. Pozdrav

Back