Muke srpskih turista - u inostranstvu ne može da se očita QR kod na sertifikatu?

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.426
https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2021&mm=12&dd=18&nav_id=2075638

Putovanje u inostranstvo tokom predstojećih praznika doneće, po svemu sudeći, našim građanima puno stresa i glavobolje pošto države širom sveta gotovo iz dana u dan menjaju pravila ulaska u zemlju što zbog narastajućeg četvrtog talasa korone što zbog nadolazećeg novog soja - omikrona. Nažalost, čak i kada mislite da ste prikupili svu potrebnu dokumentaciju za ulazak u zemlje EU može se dogoditi da se na samoj granici "zacrveni" uređaj carinika na proveru vašeg QR koda.

.............

"U koji god restoran ili kafić da sam ušla u Rumuniji nisu mogli da mi očitaju moj digitalni zeleni sertifikat. Morala sam u svakom lokalu da pokazujem datume kada sam primila prvu, a kada drugu dozu vakcine. To je prilično frustrirajuće da svaki put objašnjavate da ste iz Srbije i da imate problema sa QR kodom, ali da ste se uredno vakcinisali", naglašava devojka.

---------------------------------------------------

Sličan problem imao je i čitalac "Blica" koji je nedavno putovao u Francusku pošto, kako kaže, ni u jednom lokalu u Parizu nije mogao da mu se očita QR kod na digitalnom zelenom sertifikatu, a isti problem imali su mnogi Srbi u Mađarskoj.

..........

Ја сам тек недавно прибавио тај Кју Ар Код, већ сам приказивао свој Вакцинални Пасош.

impfpass-papier.jpg

Prvi komentar na vest je moj pa da pojasnim....

eUprava je izbacila aplikaciju za EU sertifikate koja čuva QR kodove a koja se zove "Moj EU DZS"
Pošto za razliku od našeg sertifikata ovaj eu se sastoji iz po jednog za svaki događaj(vakcina ili preležana bolest) a pošto su naši usvojili da posle 7 meseci sertifikat ističe počeli su problemi. kako je dosta ljudi vakcinisano u tom prvom talasu februar-jun praktično svi koji su hteli su tada uzeli...prva dva su većini istekla. Očigledno je nastao problem u povezivanju tih događaja kao što neko reče klasik naprednjačka sposobnost na nameštenim poslovima :lol: i sada dosta čitača prepoznaje (ovo je moja pretpostavka) samo 3-ću vakcinu a jedna vakcina nije dovoljna za zeleni pass u DE gde je na snazi 2G pravilo.

Bez problema sam ušao u Nemačku i prvi dan je sve funkcionisalo. Drugi dan se dešava da mi je druga vakcinacija istekla i pokazuje crveno.
Ja sam prebacio treći sertifikat tj qr kod sa trećeg u nemačku aplikacijuCovPass i tu pokazuje validnost, ali opet mi se desilo na Weicnachtmakt-u da mi nisu očitali. Srećom "brat" turčin iz obezbeđenja nije mnogo trebalo da se ubedi da me pusti ali na drugom švabu baš i nisam ubedio.
U prodavnicama tj tržnim centrimqa slično...pola-pola.
Očigledan je problem u qr kodu tj da isti nije dorađen i 100% kompatibilan sa EU. A neko je bez sumnje uzeo pare da to uradi

Ја сам тек недавно прибавио тај Кју Ар Код, већ сам приказивао свој Вакцинални Пасош.

impfpass-papier.jpg
Zbog vas se i desavaju takva sranja ,sve ste prihvatili sto vam servirali …sto se nama zalite…

Ne znam kako ovi misle da nas prime u EU a ne mogu jedan qr kod da odrade ...
Mogu da odrade qaru moju.

Digitalizacija by SNS.
letos mi je istekla lk i ovaj put odlučila sam se za čipovanu verziju.
onda mi je posle izvesnog vremena trebala kopija.
idem u kopirnicu da je očitaju, ne može. odem u još nekoliko-ne može.
devojka u jednoj radnji mi je rekla da imaju isti problem sa svim novim čipovanim lk. jer stari program ne može da ih očita.

letos mi je istekla lk i ovaj put odlučila sam se za čipovanu verziju.
onda mi je posle izvesnog vremena trebala kopija.
idem u kopirnicu da je očitaju, ne može. odem u još nekoliko-ne može.
devojka u jednoj radnji mi je rekla da imaju isti problem sa svim novim čipovanim lk. jer stari program ne može da ih očita.
Ja to sam radim kuci , imam citac licnih karti i skinem sa sajta program i posaljem file na stampu

ČELIK+​

http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr...Skovd0RNQUprQUVnQSEhLzROVkUvc3JfUlNfI0xhdG4!/

Back