Muk Jong " VoDoo" Drvena Lutka Konstrukcija

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mord

Aktivan član
Poruka
1.098
http://www.dodaj.rs/?j/GJ/4jsz26KB/mukjong.jpg
Slikano uz pomoć Androida.
Konačno posle više vremena čekanja i par prototipova konačno je moja vodoo lutka za wing chin, hung gar itd.... gotova.:per: Postavljalo se pitanje da li kupiti gotovu ili praviti svoju. Kod kupovne dobra stvar je da odma' dobijaš gotovu koju samo postaviš i "udri". Loša stvar je cena može biti veoma skupa i još gore njena konstitucija neće odgovarati vašoj fizičkoj konstituciji. Može biti niska tako da su joj ruke ispod nivoa vaših ramena što meni ne odgovara zato su moja u nivou ramena. Ja se bijem samo sa visokima. :per: Zatim razmak između ruku može biti kako previše širok tako i previše uzak. Što sam ja primentio pretraživajući Internet....:think: i praveći prototipove.
Zatim razmak između gornjih ruku i donje takođe može biti previše kratak tako da ti dvostruki blok bude zgrčen nedostaje mesta da ga pravilno izvedeš, zato sam ja malo modifikovao originalne planove da odgovaraju mojoj fizičkoj konstituciji i na osnovu iskustva prototipova koje sam pravio pa sam razmak sa originalnih 30cm stavio na 35cm. Originalne mere su u inčima tako da nemojte da me držite za reč.
Najteže je naći odgovarajući trupac deblo. Dajem carstvo za lep debeo uspravan Hrast :lol:. Original treba da je debeo oko 22 cm ali ja više volim da je od 25cm. Debljina je korisna ponekad, doprinosi stabilnosti i osećaš masu kada ga drmneš golom šakom. I težina mu je oko 70 kg tako da ga nemo'š nositi pod mišku kao u filmi Yip Man II. Treba da si bilder da ga podigneš.
Ruke su razmaknute oko 33cm i duge 30 cm što je neki standard za dužinu. Primetio sam da je bolje kada četvrtke nisu baš odmah jedna do druge kada se buše u deblo već da ima jedno 2cm razdaljine između njih jer tada direkt lepo legne jer ima mesta da prođe. Najopasnije je napraviti dobar ugao da ti nije ni previše široko ni previše usko već taman. Što je deblo valjkastog oblika lakše je potrefiti dobar ugao. Kako slika pokazuje deblo nije baš idealno malo je krivo ja sam ga ispravio koliko sam mogao i malo je bilo više čvornovato pa je malo teško za obradu ali ja sam uradio najbolje što se dalo tako da je upotrebljiva za mene. Najkomplikovanije je napraviti nogu od drveta. Ja ne poznajem tajnu drveta već tajnu čelika tako mi Kroma pa sam je napravio od metalnih cevi. Nemoš je slomiti ma koliko si jak. Ruke su od tvrdog Bagrema prirodno sušenog. I nakraju treba napraviti postolje. Klasično postolje mi ne odgovara kako zbog težine debla tako i da treba previše učvršćivanja da bi izdržalo "drljanje" zato sam napravi ovakvo i iskoristio tegove pa je sada vibrantna i stabilna.
Srećno sa pravljenjem vaših drvenjaka. :ok:

Back