Мучнина

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
Кад се наједем слатког имам неке горушице, неке мучнине, не знам да л' је од тога што једем много слатког или је нешто друго у питању?

To ti je verovatno od previse slatkog, a mozda si malo prehladio zeludac, preopteretio ga jakom hranom oko praznika, imas blazi gastritis i sl.
Uzmes neki klometol, i caj od nane /ali one iz biljne apoteke, rezane pa da cedis/ i to bi trebalo da prodje ubrzo

jel odavno nisi jeo slatko?

Ма где нисам, убијам сваки дан

To ti je verovatno od previse slatkog, a mozda si malo prehladio zeludac, preopteretio ga jakom hranom oko praznika, imas blazi gastritis i sl.
Uzmes neki klometol, i caj od nane /ali one iz biljne apoteke, rezane pa da cedis/ i to bi trebalo da prodje ubrzo

Једем доста слатког, а за желудац не знам, мсм ја сам стално нешто прехлађен јер ме мрзи да се облачим, па кад дође зима се увек смрзнем што на тренингу што напољу.

Такође храним се увек јаком храном, без обзира на празник или не..

Не бих неку хемију, а чајеве пијем сваки дан и ништа.. Нпр провалио сам да узмем кикирики или кокице кад ми дође тако и прође одма.. Е, сад, која је фора?

И шта да радим са тим?

Зна исто да ме усере кад увече пијем јогурт нпр, ал пијем га некад кад устанем ал' ме тад не цима.. Само касније ако га пијем..

Protiv mucnine caj od nane, protiv gorusice badem je konza...slatkisi pospesuju gorusicu, a mucninu neredovna ishrana i jako zacinjena hrana...poslusaj teta zmajcicu...z:) za pocetak, ako ne - onda kod cika doce....

Poslednja izmena:
И шта да радим са тим?

Зна исто да ме усере кад увече пијем јогурт нпр, ал пијем га некад кад устанем ал' ме тад не цима.. Само касније ако га пијем..

Ranisan za kiselinu i klometol da zeludac pocne da radi i da prodje mucnina.....par dana i bices kao nov
Mislim, to je stvarno nikakva hemija, uobicajeni lekovi koje uzmes, resis problem i teras dalje
Jedino ako od toga ne bi proslo ili se pogorsavalo, onda bi valjalo uraditi test na helicobacter pilory

Protiv mucnine caj od nane protiv gorusice badem je konza...slatkisi pospesuju gorusicu, a mucninu neredovna ishrana i jako zacinjena hrana...poslusaj teta zmajcicu...z:) za pocetak, ako ne - onda kod cika doce....

Ма горушица нека огавна.. Али немам проблем са тим иначе овако, само тако кад поједем пола чоколаде, 5 палачинки, или тако нешто.. Заправо мислим да је само проблем са слаткишима.. Не знам како да с*ебем то.. Ј б т једино чему не могу да одолим су слаткиши и то ме усрало, а не пијем, не пушим, не дрогирам се, и као здрав живот, па матер им је*ем.

И шта да радим са тим?

Badem, badem i samo badem, al ne preteruj ni sa tim... jedi 5 puta dnevno po malo, pitaj u apoteci za neke kesice, tabletice za rastapanje protiv gorusice...

Ranisan za kiselinu i klometol da zeludac pocne da radi i da prodje mucnina.....par dana i bices kao nov
Mislim, to je stvarno nikakva hemija, uobicajeni lekovi koje uzmes, resis problem i teras dalje
Jedino ako od toga ne bi proslo ili se pogorsavalo, onda bi valjalo uraditi test na helicobacter pilory

А није то мучнина нека, више киселина.. Нпр кад једем нешто слатко, па хоћу да подригнем, као да ми се баца пегла, тако нешто.. Иначе овако кад се наједем неког меса нешто, то ништа, рокнем као коњ.

Pa, tacno je ovo sto si naveo, al ipak ne bih da mu uvaljujemo tablete bez lekara...

meni je pomogla prolom voda.....ona je bazna, pH preko 9 i taman ce ti uglaziti visak kiseline.....flasa dnevno moze stalno da se pije, dobra za detoksikaciju.....

Пробаћу, то ми је најбоље од свих таблета и осталог, пробаћу бадеме и то па шта буде..

Само не знам да л' да баталим слатко или?

mene je jedno vreme,a i sada povremeno,mucila kiselina.tada treba izbegavati gazirano,crno vino,slatkise,mahunarke,paprike i sve gde ima puno vitamina C.odlican je suv hleb,jer odmah upije.glavna stvar koja dovodi do toga je nervoza i stres.dakle,smiriti sebe,izbegavati napete situacije i to je to.

mene je jedno vreme,a i sada povremeno,mucila kiselina.tada treba izbegavati gazirano,crno vino,slatkise,mahunarke,paprike i sve gde ima puno vitamina C.odlican je suv hleb,jer odmah upije.glavna stvar koja dovodi do toga je nervoza i stres.dakle,smiriti sebe,izbegavati napete situacije i to je to.

Е, видиш, код мене је и то заступљено у вееееееееееееееееееееееликим количинама.

Са газираним и црним вином нисам имао проблем никада, мсм док сам пио и једн и друго.. А ни са слаткишима раније, то у последњих пар дана..

Пробаћу, то ми је најбоље од свих таблета и осталог, пробаћу бадеме и то па шта буде..

Само не знам да л' да баталим слатко или?

pa ako zelis da vodis racuna o zdravlju svedi ih na razumniju meru....tesko da mozes da ih se odreknes, ko ih voli, kao i ja, to bi bila bozja kazna....

Ja imam mucnine koje traju vec 2.5 meseca. Nijedan lek mi nije pomogao. Ranije nikad nisam imala problem sa tim. Imam 35 godina i isto se hranim kao i ranije. Sta bi to moglo da bude. Isla sam kod gastrologa dao mi je lek gastroperidon i ne pomaze. Probala sam sve moguce lekove (Omeprol, Ranisan, Sabax, Klometol..) Nista mi nije pomoglo. Da li je moguce da je sve posledica stresa i nerviranja?

Back