Mucnina,tahikardija,vrtoglavica i visok pritisak

damir337

Početnik
Poruka
8
Moji problemi su poceli pre deset godina.Sada imam 34 god.krenulo je sa vrtoglavicom,tahikardijom i visokim pritiskom.prosao sam sva moguca ispitivanja i na kraju su mi predlozili psihijatra jer su svi rezultati bili dobri.Dobio sam lekove za pritisak i tahikardiju.Krenuo sam kod psihijatra ali u medjuvremenu su poceli strahovi.Psihijatar mi je objasnio da je moje stanje posledica teskog zivota,jer sam dugo bio sam bez roditelja jer su se razveli i ostavili me.Sam sam ziveo od sestog do kraja osmog razreda i onda sam tek presao kod majke.Psihijatar mi je objasnio da je bombardovanje bila kap koja je prelila casu i ja se nasao u ovakvom stanju.Dobio sam lekove za smirenje koje jos uvek pijem kao i lek za pritisak jer mi se desava da mi skoci pritisak.Kod psihijatra sam isao tri godine i jako mi se stanje poboljsalo poceo sam da radim i jako retko su mi se javljali problemi.Medjutim u poslednja tri meseca cesto se desi da me odjednom uhvati stravicna mucnina lupanje srca i bol u grudima skoci mi pritisak.Popijem sve zive lekove koji postoje i za smirenje za pritisak za lupanje srca uhvati me strah naravno i treba dosta vremena da prodje dok se sve smiri.Svakodnevno sam u strahu i razmisljanju zasto mi se desilo i da li ce mi se opet nesto desiti,toliko je jace od mene da ne mogu da nerazmisljam o tome.Da li neko ima slican problem ili zna za ovakvo stanje?Unapred hvala.

Moji problemi su poceli pre deset godina.Sada imam 34 god.krenulo je sa vrtoglavicom,tahikardijom i visokim pritiskom.prosao sam sva moguca ispitivanja i na kraju su mi predlozili psihijatra jer su svi rezultati bili dobri.Dobio sam lekove za pritisak i tahikardiju.Krenuo sam kod psihijatra ali u medjuvremenu su poceli strahovi.Psihijatar mi je objasnio da je moje stanje posledica teskog zivota,jer sam dugo bio sam bez roditelja jer su se razveli i ostavili me.Sam sam ziveo od sestog do kraja osmog razreda i onda sam tek presao kod majke.Psihijatar mi je objasnio da je bombardovanje bila kap koja je prelila casu i ja se nasao u ovakvom stanju.Dobio sam lekove za smirenje koje jos uvek pijem kao i lek za pritisak jer mi se desava da mi skoci pritisak.Kod psihijatra sam isao tri godine i jako mi se stanje poboljsalo poceo sam da radim i jako retko su mi se javljali problemi.Medjutim u poslednja tri meseca cesto se desi da me odjednom uhvati stravicna mucnina lupanje srca i bol u grudima skoci mi pritisak.Popijem sve zive lekove koji postoje i za smirenje za pritisak za lupanje srca uhvati me strah naravno i treba dosta vremena da prodje dok se sve smiri.Svakodnevno sam u strahu i razmisljanju zasto mi se desilo i da li ce mi se opet nesto desiti,toliko je jace od mene da ne mogu da nerazmisljam o tome.Da li neko ima slican problem ili zna za ovakvo stanje?Unapred hvala.
Upravo to što ste u strahu sugeriše da Vam je potrebno dalje praćenje psihijatra. Stoga se njemu obratite ponovo, ukosliko su svi fiziološki parametri normalni.
Pozdrav!

Ja sam imala Koksaki virus,sa svim tim simptomima:mucnina,tahikardija,vrtoglavica,visok krvni pritisak i malaksalost. To je bilo pre skoro 10 godina i jos uvek lecim tahikardiju i pritisak. Mislim da je u redu da covek brine za svoje zdravlje. Doktori ponekad predvide neku bolest,a bas to se meni dogodilo i jedva sam ostala ziva a sve zato sto su doktori mislili da imam psiholoski problem pa sam ja pjuci lekove za smirenje zanemarila ostale. Zbog toga svakog savetujem da uradi sve analize i otkloni svaku sumnju.
Tebi savetujem da posetis i gastoenterologa,jer ponekad i stomacni problemi (kila na zeludcu,kamen u zuci) mogu da izazovu te probleme bez obzira ako te stomak ne boli. Pisem ti iz iskustva!
Samo napred,u redu je i da uporedo posecujes psihijatra,nije na odmet ali iproveri svoje fizicko stanje!

ne znam nista o koksaki virusu, tako da ne bi bilo lose da poveris sve to sto su ti ostali clanovi predlozili. inace,licno smatram da je psihicke prirode, jer kazes da ti se uvek javljaju strahovi, da pocnes da razmisljas da se ne desi nesto lose... s obzirom na tezak zivot, moguce je da imas anksioznost ili panicne napade, ciji simptomi mogu da budu lupanje srca,mucnina, vrtoglavica, dijareja, znojenje, strah, osecaj nerealnosti, trnjenje ruku i nogu, iskrivljene slike i zvukovi i jos mnogo njih. zbog toga osoba cesto prodje dosta lekara dok se ne obrati psihijatru, jer je ove simptome tesko nekad razlikovati. sta god da je u pitanju, sigurna sam da ces biti dobro. ako mogu, pomoci cu, jer i sama imam problem sa panikom.

Back