mucenje hranom .

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
U staroj kini je postojao oblik mucenja zarobljenika hranom . Pita li bi ga koje mu je najdraze jelo i onda mu samo to davali iz dana u dan . Ljudi su umirali od gladi pokraj svoga najdrazeg jela jer ga vise jednosvno nisu mogli jesti / smisliti . Da vama hoce prodati tu foru i da zelite cim duze izdrzati sta bi uzeli . Ja mislim da bi mogao jesti pizzu svaki dan a vi ?

Kisela čorba....pileće ili juneće meso....ajd ovo prvo jer je pristupačnija cena i kraće se kuva, a i da li je junetine uvek junetina, a ne govedina......šargarepa, paškanat, celer obavezno, glavica crnog luka....i da ne pričam bukvalno recept...znači sigurno svaki dan i leti...

Poslednja izmena:
U staroj kini je postojao oblik mucenja zarobljenika hranom . Pita li bi ga koje mu je najdraze jelo i onda mu samo to davali iz dana u dan . Ljudi su umirali od gladi pokraj svoga najdrazeg jela jer ga vise jednosvno nisu mogli jesti / smisliti . Da vama hoce prodati tu foru i da zelite cim duze izdrzati sta bi uzeli . Ja mislim da bi mogao jesti pizzu svaki dan a vi ?

Ova mi teorija nešto ne drži vodu. Glad potiče naš instinkt za preživljavanjem, nema tu više razumnog donošenja odluke...pa ljudi su i kanibali postajali da bi preživjeli...pa što ne bi onda jeli istu hranu danima? Instinkt za preživljavanjem je jači od autosugestije da ti se nešto gadi.

I ja bih gladovala da moram jesti kinesku hranu svaki dan:hahaha: ...Nemam omiljeno jelo ,ali sigurno svaka jednolicnost u ishrani vodu ka nedostatku potrebnih nutritijenata za organizam, tako da su ti ljudi pre umirali zbog nedostatka nekog bitnog sastojka , nego sto nisu mogli jesti svoje omiljeno jelo. Skoro sam citala jednu knjigu o logorasima za vreme Drugog svetskog rata.Oni su svaki dan dobijali suv hleb ( i to manju ) kolicinu i neku nazovi corbu .Umiraali su od iscrpljenosti , bolesti , a za taj obrok su seborili do kraja .U jednom delu pisac( koji je i sam preziveo logor) navodi da mu je grickanje korice hleba davalo neku snagu i optimizam.

Prinac,sutlijas,pirinac...ako mogu oni mogu i ja...:hahaha:

Ovo je vrlo interesantna metoda mučenja. Ljudima se definitivno zgadi nešto kada jedu iznova i iznova jer kako kaže citat: "Što više slatkog, manje slatko, što više gorčine, manje je gorko" . A kao odgovor na pitanje šta bih odabrao, hmmm, tortilje :D

Zvuci realno i neznam zasto je tesko verovati u ovo.U redu je jesti jedno isto jelo 7 dana,pa i 15,pa i mesec dana ali jednom ce sigurno organizam sam poceti da odbacuje to jelo jer je coveku potrebna raznovrsna hrana.Da je to tako lako,pa svi bismo jeli samo jedno isto jelo i bilo bi nam super.Da ne pominjem opadanje imuniteta i nedostatak vitamina jer svaka hrana ima svoju dozu necega sto je ljudskom telu neophodno.

Daj bre Ravana ko bi jos mucio zarobljenike hranom. Pa jos KInezi koji i sami gladuju, a i drugi ljudi, pa i zarobljenici kod Kineza imaju status gliste.

Back