MTS poruke problem

nidzesi

Primećen član
Poruka
925
Ne znam više da li sam blesav, ili šta je u pitanju, al ovo da mi je neko pričao reko bi mu da nije zdrav (što ćete i vi reći za mene).

Pre 2 i po godine sam uzeo paket u vipu, sony xperia u i postpaid karticu. septembra meseca ove godine više nisam hteo da plaćam vipu, pa sam tamo otkazao to što sam imao, a u isti telefon (koji KAŽU nije kodiran) stavio svoju mts karticu, na kojoj sam sa prepaida prešao na postpaid. Sve je super radilo dok mi neko ne pošalje poruku sa VIP-a (korisnik VIP-a). Možda sam ja umislio da je do VIP pretplatnika i njihovih poruka, ne znam šta je u pitanju, ali kad tako zaglavi pokida mi živce.

Dakle... Pošalje mi neko jednu poruku, ja je dobijem normalno, stigne im i izveštaj. Ja odgovorim. Poruka ode, kvačica za report se pojavi. Taj neko onda pošalje drugu poruku i te poruke nema, već nebrojano puta stigne ona prva poruka... To mi se prvo dešavalo sa VIP korisnicima, a sad i sa onim koji su u MTS mreži.

Da li je nešto do mreže, telefona, kodiranja... Šta može da bude?
Imate li neku ideju?

Jedino što mi pada na pamet je da prebacim sve podatke u kompjuter, da vratim fabrička podešavanja pa da vidim da li će to da se dešava.
Takođe sam posumnjao na neki malware (ako to postoji u android svetu), skinuo malwarebytes za mobilni - nije pronašao ništa.

Može li da bude neki virus?

Unapred hvala na bilo kakvom odgovoru.

Pozdrav.

Pozdrav.Imam problem sa mts porukama.Na suprugovom racunu poslednja 3 meseca stize nenormalan racun za postpaid broj.U specifikacijama pise da ima 1000 i vise poslatih poruka,a do pre koji mesec je imao max 80 poslatih poruka mesecno.Kune se da nije on napravio te poruke.Isao je u mts da se zali i navodno su mu rekli da mu se neko nakacio na broj i da ta druga osoba salje te sms-ove.Jutros uspem da izvadim listing za ta 3 meseca i vidim kome su te silne poruke poslate.Popricam s njim i on se i dalje kune da nije on iskucao te poruke,nego navodno ta osoba koja mu se nakacila na broj. Mene sad zanima da li je moguce da mu se neko "nakacio" na postpaid broj ili me on besramno laze.Moje misljenje je da ako se stvarno neko nakacio,mts bi sprecio buduce napade,ne bi mu samo rekli da se neko nakacio i da ne preduzmu nista.

moguče je i da je nekako kartica duplirana mada nisam siguran da bi kod provajdera to dozvolili da se koristi dve kartice sa jednim brojem. Zadnji red Vaše poruke mi je nelogičan njima provajderu je u cilju da Vam što više naplati a ne da sprečava kako kažete buduče napade, pošto je ovo za sada usamlljen slučaj nemaju interesa da pomognu

Back