MSP: Saradnja sa Sirijom deo nezavisne i multivektorske spoljne politike Srbije

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
83.119
profimedia-0147975198.jpg

Sirija pre dolaska američke demokratije

• Podeli :

VestiAutor:Beta, Večernje novosti18. jul. 202118:2937 komentara

MSP: Saradnja sa Sirijom deo nezavisne i multivektorske spoljne politike Srbije​

VESTI Autor:Beta, Večernje novosti18. jul. 202118:2937 komentara
Podeli:

ministarstvo-spoljnih-poslova-4-n1-8297-750x422.jpeg
Izvor: N1
Odluka Srbije da odnose sa Sirijom vrati na ambasadorski nivo motivisana je kako tradicionalnim prijateljstvom dve zemlje i naroda, tako i promenjenom političko-bezbednosnom situacijom u Siriji, koja otvara šire perspektive za razvoj saradnje, rečeno je Večernjim novostima u Ministarstvu spoljnih poslova.
„Pri donošenju takve odluke, Srbija je uzela u obzir regionalni i geostrateški značaj Sirije i uticaj koji razvoj situacije u Siriji, kao područje našeg šireg susedstva, ima na naš region, pre svega kada je reč o problemu ilegalnih migracija“, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.
Kao važan motiv za diplomatsko prisustvo Srbije na najvišem nivou, u Ministarstvu su naveli prisustvo državljana Srbije u Siriji i zaštitu njihovih interesa.
„Odnosi i saradnja Srbije sa Sirijom nisu upereni protiv interesa bilo koje zemlje. Ta saradnja je sastavni deo nezavisne, suverene i multivektorske spoljne politike Srbije, koja je utemeljena na osnovnim principima Povelje UN“, rečeno je Večernjim novostima u Ministarstvu koje vodi Nikola Selaković.

Odluka suprotna stavu Brisela​

Portparol Evropske unije Peter Stano ukazao je u četvrtak da je odluka Srbije da ponovo pošalje ambasadora u Siriju suprotna stavu Brisela i podsetio da put ka članstvu u Uniji podrazumeva usklađivanje sa njenom spoljnom politikom.
„Stav EU u pogledu normalizacije odnosa sa režimom u Siriji je jasan i nepromenjen, a nedavni izbori koje je organizovao sirijski režim ne mogu voditi bilo kakvim merama međunarodne normalizacije“, naveo je Stano za Radio Slobodna Evropa (RSE).

izvor: https://rs.n1info.com/vesti/msp-sar...sne-i-multivektorske-spoljne-politike-srbije/

Ajd rekoh da skratim @комшија muke a i stao ovaj pljusak sa grmljavinom pa sad možemo o Siriji.

Ono što me privuklo je multivektorska politika u naslovu. To je nova tehnologija u odnosu na tradicionalnu Sinofarm koja je najprirodnija.

Zašto je Selakovićevoj interesnoj organizaciji (poznatoj kao MSP) saradnja sa Sirijom važnija od one s Belorusijom, kojoj smo uveli sankcije za mnogo manje od onog što se dešavalo u Siriji?

N.B. Don't get me wrong: smatram da beloruski disident mora odmah da se pusti i da je divertiranje aviona bilo nedopustivo, ali stavimo to u perspetkivu sa stotinama hiljada mrtvih u Siriji, za koje, naravno, nije kriv samo Asad, ali svakako nije ni bez odgovornosti.

Zašto je Selakovićevoj interesnoj organizaciji (poznatoj kao MSP) saradnja sa Sirijom važnija od one s Belorusijom, kojoj smo uveli sankcije za mnogo manje od onog što se dešavalo u Siriji?
Па зато што је западним контролорима Вучића важнија Белорусија, да јој капиталисти отму све оно друштвено богатство, од Сирије која је уништена и која де факто не постоји.

Па зато што је западним контролорима Вучића важнија Белорусија, да јој капиталисти отму све оно друштвено богатство, од Сирије која је уништена и која де факто не постоји.
ne razumeš se ti u kapital
tamo na zapadu se radnik naljuti na tebe kada mu objasniš da Privatnik zaradjuje na tebi. Odmah počne da ga brani - "ima rizik od neuspeha". To se zove sažaljenje nad silovateljem. Jasno ti je - "šta me zabole za njegov rizik, preko stranke dobio sve dozvole a sad što ne ume da uhvati svoje dupe iz tri pokušaja šta mene to briga?". To ti je kao ono kad legne raspoložena ženska ispred tebe a ti standardno ne uradiš ništa pa dodješ na forum da nas smaraś.

N.B. Don't get me wrong: smatram da beloruski disident mora odmah da se pusti i da je divertiranje aviona bilo nedopustivo, ali stavimo to u perspetkivu sa stotinama hiljada mrtvih u Siriji, za koje, naravno, nije kriv samo Asad, ali svakako nije ni bez odgovornosti.
Aj nek opet budu poplave ovde... pogledaj Nemačku...

I kome da se obratiš za pomoć da se narod ne podavi?

Velja ilić će dodje odmah da vidi kolika je voda ko i prošli put...
Selaković ne zna da pliva...
NJKV će naduva gumeni čamac da provoza krug sa madam...
Vučić ne izlazi iz kabineta dok jel...znate... nema uslova za kamere okolo...

sad da vidimo dalje...
Da zamolimo komšije - mrka kapa
Madjari neće zbog istorije, Bugari isto
Hrvati, Šiptari i Bošnjaci prizivaju svoje Bogove za još grdje Srbiji...

da vidimo globalnije:
Amerima daleko da šalju svoje jedinice
Nemci ni kod sebe nisu uradili ništa
EU će izraziti kurcobolju kroz izveštaj

Belorusija taman i ovaj put da nam pomogne kad pred ulazak vojske u avion dodje neka baba i kaže: "ma koja Srbija, prošli put ste deco moja bili mokri do gole kože ni na Dnevnik2 da vam zahvale i snime prilog makar na aerodromu a sad nam i sankcije uveli iako će u EU da udju kad na kurrccu nikne nokat"

Rusija ne može da ignoriše volju svojih saveznika u zajednici a tu je i Belorusija...

Summa Summarum: Selakoviću nauči da plivaš, što te ćale nije izdrkao, što kevu nije "bolela glava", neradniĉe, lenčugo, parazitu...

ne razumeš se ti u kapital
tamo na zapadu se radnik naljuti na tebe kada mu objasniš da Privatnik zaradjuje na tebi. Odmah počne da ga brani - "ima rizik od neuspeha". To se zove sažaljenje nad silovateljem. Jasno ti je - "šta me zabole za njegov rizik, preko stranke dobio sve dozvole a sad što ne ume da uhvati svoje dupe iz tri pokušaja šta mene to briga?". To ti je kao ono kad legne raspoložena ženska ispred tebe a ti standardno ne uradiš ništa pa dodješ na forum da nas smaraś.
Evo ponudi ti da preuzmeš rizik od neuspeha

To znači da ti plata može imati negativan predznak

Back