MSI fx5900SE problem...

slayer

Primećen član
Poruka
625
...znaci uradila sam bios mod, flesovala sam kartu biosom od Abita 5900ultra modela i sada mi se desava da pri nekom benchmarku ili igri karta blokira. Cudno je sto se karta ponasa isto i posle vracanja na stari originalni Microstarov BIOS.

Ima li neko neki predlog kako da resim ovaj problem.

pa ocigledno je bio SE sa razlogom :roll: ...

sorry, ali mislim da je modovanje BIOSa zakacilo neki neispravan deo kartice (osteceni pipeline mozda) i da se mozda ta neispravnost sada prosirila :?

PS. nisam proveravao koja je razlika izmedju nVidijinih oznaka za SE i ATI-jevih... ali tebalo bi da su slicni... opis gore je moguci zakljucak za ATI kartice, ali mislim da se moze primeniti i za nVidiu u ovom slucaju :roll:

mali dodatak...

bacio sam oko na deo specifikacija, i iako nema reci o sakacenju kartice osim smanjenja brzina sama razlika u MHz-ima je dovoljna da zezne nesto...

se varijanta 400MHz GPU 700MHz memorija
Ultra 450MHz GPU (neke kartice cak i 500MHz) 850MHz memorija (neke i 900MHz)

obzirom da se varijante uvek imaju losije hladjenje od ultra varijanti + tvoj oc ostalih komponenti mogao je da dovede do neprihvatljivih temperatura i crkavanja memorije ili GPU-a na kartici (ja bih rekao da je otisao neki od memorijskih cipova)

ne moze da bude greska sa pipeovima, na svim fx59xx/U
kartama je razlika samo u kloku.

moja radi na def. 400/700 a ultra na 450/900.
na flashmod sam se odlucila kada sam kartu doterala do 460/910 sa rivatunerom pa sam mislila da nece biti problema.

u svakom slucaju resila sam problem, Zalman nije bio dobro nakacen,tacnije sklizno je malo sa GPU-a(400g bakra nije malo :D ) pa se isti pregrevao.

Poz.

Back