Mrznja prema debelim ljudima

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Gledajuci desavanja na internetu primetio sam jedan "trend" u kome se javno omalovazavaju debeli ljudi. Koliko sam razumeo, treba uslikati osobu koja je gojazna, postaviti na net tu sliku, bez njenog pristanka, i onda onako lepo osuti po njima.
E sad, to bi i ok bilo (koliko god glupost ovog kalibra moze biti ok), ali buduci da internet budi ono najbolje u ljudima i pokazuje njihovo pravo lice, komentari su cak zagovarali samoubistvo, sto je naravno verovatno i urodilo plodom.

Imam dva pitanja, prvo odakle mrznja prema debelim ljudima? Cenim da je svako napravio salu neku na racun gojaznosti, ali ici toliko da te ljude koje zna javno ponizava i omalovazava mi deluje kao cista mrznja.
Sta natera pojedinca da toliko mrzi, da svoju mrznju iskazuje javno i samim tim namerno povredjuje svoje poznanike tj. neku osobu?
Zar kada nekog vredjas i kazes mu da se ubije, ne treba da zivi i sl. zar negde ne proradi ono malo savesti i ljudskosti, malo empatije?

Gledajuci desavanja na internetu primetio sam jedan "trend" u kome se javno omalovazavaju debeli ljudi. Koliko sam razumeo, treba uslikati osobu koja je gojazna, postaviti na net tu sliku, bez njenog pristanka, i onda onako lepo osuti po njima.
E sad, to bi i ok bilo (koliko god glupost ovog kalibra moze biti ok), ali buduci da internet budi ono najbolje u ljudima i pokazuje njihovo pravo lice, komentari su cak zagovarali samoubistvo, sto je naravno verovatno i urodilo plodom.

Imam dva pitanja, prvo odakle mrznja prema debelim ljudima? Cenim da je svako napravio salu neku na racun gojaznosti, ali ici toliko da te ljude koje zna javno ponizava i omalovazava mi deluje kao cista mrznja.
Sta natera pojedinca da toliko mrzi, da svoju mrznju iskazuje javno i samim tim namerno povredjuje svoje poznanike tj. neku osobu?
Zar kada nekog vredjas i kazes mu da se ubije, ne treba da zivi i sl. zar negde ne proradi ono malo savesti i ljudskosti, malo empatije?

Ovo o cemu pises je krajnje nakaradno. Ali ima nas raznih. Imam odredjeno misljenje o gojaznima, ali nikada nikome od njih ne bih rekla da se ubije i da ne treba da zivi.
Mislim da nije samo internet u pitanju, ponasaju se ljudi tako i u stvarnom svetu. Pogledaj samo kakvu torturu trpe gojazna deca u skoli. Takvo ponasanje se moze pripisati cuvenoj emotivnoj nezrelosti, ali mislim da coveku samo treba povod i to bilo kakav da bi istresao svoju frustraciju i nezadovoljstvo. Na zalost sve je manje ljudi koji to rade na ispravan nacin baveci se nekom kreativnom i plemenitom aktivnoscu (recimo sportom), a sve vise onih koji u sigurnosti svoje sobe sakriveni iza monitora istresaju svoj bes na ljude koji im nisu ni krivi ni duzni.

to je verujem fora s manjkom samopouzdanja pa se nadje neko nemocan da parira ,vidljiva slaba tacka na kojoj se moze hraniti ego ,a meni je prvo palo na pamet da se vecina ne miri s nekom boljkom i pravi se kao da je nema ,pa u toj glumi ide u krajnost praveci se blesav i onda bode oci drugima ,cak manu predstavlja kao vrlinu i nema mere postaje grublji , e tu bi ga mrzeo

to je verujem fora s manjkom samopouzdanja pa se nadje neko nemocan da parira ,vidljiva slaba tacka na kojoj se moze hraniti ego ,a meni je prvo palo na pamet da se vecina ne miri s nekom boljkom i pravi se kao da je nema ,pa u toj glumi ide u krajnost praveci se blesav i onda bode oci drugima ,cak manu predstavlja kao vrlinu i nema mere postaje grublji , e tu bi ga mrzeo
eto, sve je lepo objasnjeno

strah od sopstvenih slabosti
debljina, osim ako nije posledica teskog poremecaja metabolizma i vezane vode, jeste posledica previse unete hrane i kalorija
samim tim debela osoba javno pokazuje da sa nekim svojim problemom nije uspela da se izbori, vec morala da pribegne zadovoljavanjem kroz hranu
vise hrane, vise serotonina, problem neresen, a osoba srecna
dok se ne pogleda u ogledalo i ne pojave se zdravstveni ispadi
kad smo slabi, najlakse je rugati se slabijim od nas..tako budemo sebi jaci..pa su zato kod labilnih licnosti debele osobe, one u pijanom ili nadrogiranom stanju predmet podsmeha

A ti koji se zgražaju nad debelima ne shvataju da dok sjede pred monitorom i blate nečiju debljinu, kraj sebe imaju punu pepeljaru, ili 3.bocu piva, ili smišljaju kako će povaliti još jednu jadnicu koja je ovisna o pažnji, ili planiraju kako ubaciti silikon u sise, usne, guzice..... Ne razumiju da pljuju po jednoj vrsti ovisnosti jer su nemoćni oduprijeti se svojoj (ovisnosti). Jer na kraju ovisnost jeste slabost. Da bi zakamuflirali svoju slabost napadaju tuđu i osjećaju se jačima.

Poslednja izmena:
Ja mislim da ne postoji mržnja prema debelim ljudima u nekom većem obliku.Ja naprotiv mislim da ljudi u većini osećaju neku vrstu simpatije prema njima.Mada u istinu debeli ljudi kroz prošlost a i sad izazivaju kod ljudi komičan efekat.Zato su i mnogi komičari stekli kultni status poput Stenli lorensa ili pak Džek Bleka

Ja mislim da ne postoji mržnja prema debelim ljudima u nekom većem obliku.Ja naprotiv mislim da ljudi u većini osećaju neku vrstu simpatije prema njima.Mada u istinu debeli ljudi kroz prošlost a i sad izazivaju kod ljudi komičan efekat.Zato su i mnogi komičari stekli kultni status poput Stenli lorensa ili pak Džek Bleka

ne postoji mrznja
postoji gadjenje i strah da ce i ta osoba jednog dana da bude takva, jer je samo covek sa svim slabostima i manama
nije toliko u pitanju gadjenje prema debljini, koliko prema ljudskoj slabosti, nesposobnoj da se odupre iskusenju

ne postoji mrznja
postoji gadjenje i strah da ce i ta osoba jednog dana da bude takva, jer je samo covek sa svim slabostima i manama
nije toliko u pitanju gadjenje prema debljini, koliko prema ljudskoj slabosti, nesposobnoj da se odupre iskusenju
Gađenje da, ali strah ne.Jer se strah javlja kao posledica bilo kakve ugroženosti a od debelih ti nemožeš i niko ih i nesmatra za bilo kakvu pretnju

Ehhh...kad se samo setim svega :) Ja sam od rodjenja kao lopta, plus sto sam nosio naocare. Sto puta sam dobijao batine jer sam "coro" i "svinja"! Znam kad kazu..."e ljudi....aj' da bijemo debelog", pa me udaraju i to bas krvnicki, a meni spadnu naocare i slome se, a oni ih sutaju. Posle zovnem caleta, pa im on "podeli" samare i budem miran mesec dva, a onda opet ispocetka. A za to vreme dok su mirni, obasipaju me bujicom uvreda. Naravno, ne svi, to je bila samo jedna grupa u razredu. To je bilo i u osnovnoj i srednjoj skoli. Sto je najintersantnije, ti ljudi su i dan danas neki sljamovi. Neki od njih lopovi i robijasi, neki lokalni alkosi i razvedeni tipovi. Ja inace imam hipotireozu i granicni secer, plus sto sam se jedno vreme kljukao antidepresivima i jeo kao stoka zbog tih lekova. Nikad nisam mogao da utolim glad Izasao sam na 148 kg. Posle sam krenuo sa fizickim aktivnostima i ogranicenim unosom hrane i dosao na 120 kg. Posle sam opet vratio na 135 kg. Sad opet planiram da odem u Februaru da mi konacno skrate zeludac i da pokusam da konacno smrsam.

Evo, dacu vam razlog da me zezate zbog debljine.....pokazacu vam slike sa 148 kg i sa 120 kg ;)

Ovde sam imao 148 kila.

a ovde 120 kg

Ehhh...kad se samo setim svega :) Ja sam od rodjenja kao lopta, plus sto sam nosio naocare. Sto puta sam dobijao batine jer sam "coro" i "svinja"! Znam kad kazu..."e ljudi....aj' da bijemo debelog", pa me udaraju i to bas krvnicki, a meni spadnu naocare i slome se, a oni ih sutaju. Posle zovnem caleta, pa im on "podeli" samare i budem miran mesec dva, a onda opet ispocetka. A za to vreme dok su mirni, obasipaju me bujicom uvreda. Naravno, ne svi, to je bila samo jedna grupa u razredu. To je bilo i u osnovnoj i srednjoj skoli. Sto je najintersantnije, ti ljudi su i dan danas neki sljamovi. Neki od njih lopovi i robijasi, neki lokalni alkosi i razvedeni tipovi. Ja inace imam hipotireozu i granicni secer, plus sto sam se jedno vreme kljukao antidepresivima i jeo kao stoka zbog tih lekova. Nikad nisam mogao da utolim glad Izasao sam na 148 kg. Posle sam krenuo sa fizickim aktivnostima i ogranicenim unosom hrane i dosao na 120 kg. Posle sam opet vratio na 135 kg. Sad opet planiram da odem u Februaru da mi konacno skrate zeludac i da pokusam da konacno smrsam.

Evo, dacu vam razlog da me zezate zbog debljine.....pokazacu vam slike sa 148 kg i sa 120 kg ;)

Ovde sam imao 148 kila.

a ovde 120 kg

]

bold je uzrok tvog stanja
ocigledno da nije sanirano kako treba, jer hipo izaziva upravo ta depresivna stanja
antidepresivi lece samo simptom, a ne uzrok koji je do toga doveo
nisam sigurna, ako se ne budes resio uzroka da ce smanjenje zeluca tu bitno da popravi stvar
drzim ti cvrsto palceve da uspes da pronadjes ravnotezu u sebi - emotivnu, psihicku, zdravstvenu i fizicku! tada ces moci da uradis sta god pozelis na ovom svetu!

- - - - - - - - - -

Gađenje da, ali strah ne.Jer se strah javlja kao posledica bilo kakve ugroženosti a od debelih ti nemožeš i niko ih i nesmatra za bilo kakvu pretnju

o da, strah je najveci razlog!
da mi ne budemo takvi
strah od onog sto se desava drugima, a tako lako moze da se desi i nama
samo sto to sebi ne priznajemo

moja snajka ima oko 140 kg

al boli nju sto ce neko da kaze

ona pliva
ona trci
ona izlazi
ona nosi helanke
ona mjenja kupace kostime
ona se slika
ona uziva u zivotu
itd da ne nabrajam dalje al nju boli uvo za sve

ja imam desetak kg viska, cijeli zivot sam sa nekim tako malo viskom 5,10,15 kg, kako kad, ne uvjek isto posto cesto gladujem pa sve vratim i sve tako u krug, svi mi kazu da sam luda i da to meni super stoji al ja ljudi imam strasne komplekse zbog toga citav zivot, ja bukvalno patim zbog toga jer sam oduvjek imala zelju biti mrsavica
ja placem u butiku
ja placem dok jedem
ja begam od ogledala i fotoaparata ko djavo od krsta
itd...
ja mislim da sam ja na mjestu moje snaje da bi se ja davno ubila...

al je ne mrzim
to njen problem

Ah da......zaboravih da kazem da mi je i testosteron na nuli. Neko kaze da se i zbog toga javlja depresija i gojaznost.

kad se poremeti rad stitne zlezde, onda se poremeti i rad svih zlezda sa unutrasnjim lucenjem..kod zena estrogen, kod muskaraca testosteron..
cudi me da nisu krenuli da ti resavaju uzrok..ili davanjem potrebne doze (pretpostavljam da je T4) hormona ili u krajenjem slucaju davanjem testosterona
tad bi i kilaza bila resena sama od sebe

Ne samo debelima vec nazivanje babama zene starije od 30

takodje mrznja prema ljudima druge vere itd...

Ovde sam imao 148 kila.

a ovde 120 kg

Auu druže nemoj nikako na to smanjenje želudca,ljudi su lijeni,najlakše je posezati za tim...
Svaka bolest nastaje zbog nezdrave ishrane,to što medicina upliće genetiku kao neki faktor je laž...
Evo ja imam oko 82,83 kg pa mi je organizam pun toksina,šta li se teko kod tebe dešava sa tom kilažom od 135:confused:
Pod hitno moraš preći na zdravu ishranu,znači isključivo sveže voće,povrće,razne sjemenke..
Još efikasnije od toga je duže gladovanje,jer se tako najtemeljitije čiste otrovi iz organizma...ali malo ko ima muda i volje da to uradi..(vjerovatno će ti ovo zvučati suludo,i meni je u početku hehe)
Ako te zanima ova spika javi se na pp

moja snajka ima oko 140 kg

al boli nju sto ce neko da kaze

ona pliva
ona trci
ona izlazi
ona nosi helanke
ona mjenja kupace kostime
ona se slika
ona uziva u zivotu
itd da ne nabrajam dalje al nju boli uvo za sve

ja imam desetak kg viska, cijeli zivot sam sa nekim tako malo viskom 5,10,15 kg, kako kad, ne uvjek isto posto cesto gladujem pa sve vratim i sve tako u krug, svi mi kazu da sam luda i da to meni super stoji al ja ljudi imam strasne komplekse zbog toga citav zivot, ja bukvalno patim zbog toga jer sam oduvjek imala zelju biti mrsavica
ja placem u butiku
ja placem dok jedem
ja begam od ogledala i fotoaparata ko djavo od krsta
itd...
ja mislim da sam ja na mjestu moje snaje da bi se ja davno ubila...

al je ne mrzim
to njen problem

Pa pokreni se,uradi nešto za svoje zdravlje,nemoj samo da kukaš...ako nisi zadovoljna onda moraš nešto iz korijena da mijenjaš.
Nema od kuknjave i samosažaljenja ništa.

Auu druže nemoj nikako na to smanjenje želudca,ljudi su lijeni,najlakše je posezati za tim...
Svaka bolest nastaje zbog nezdrave ishrane,to što medicina upliće genetiku kao neki faktor je laž...
Evo ja imam oko 82,83 kg pa mi je organizam pun toksina,šta li se teko kod tebe dešava sa tom kilažom od 135:confused:
Pod hitno moraš preći na zdravu ishranu,znači isključivo sveže voće,povrće,razne sjemenke..
Još efikasnije od toga je duže gladovanje,jer se tako najtemeljitije čiste otrovi iz organizma...ali malo ko ima muda i volje da to uradi..(vjerovatno će ti ovo zvučati suludo,i meni je u početku hehe)
Ako te zanima ova spika javi se na pp

Ja sam u periodu 2009-2011 presao 8 000 km peske. Svaki radni dan po 16 km (na posao i nazad) i vikendo sa planinarima po 25-30 km. Ali cim sam stao, odmah sam sve vratio. Pa sam onda vozio nekoliko meseci sobni trenazer, svaki dan po 30 km za nekih 70 min. (kad steknem kondiciju) i tad sam opet bio smrsao. Kada sam i sa njim stao opet vratim na 135 kg. Inace, dnevno npr. pojedem jednu veliku pljeskavicu i u toku dana kilo voca, i nista vise. To kad treniram, a ovako se skoro isto hranim. Mozda uvece pojedem po nekad malu pljeskavicu. Uglavnom ne predjem 2500 cal.

Back