Mrzim zimu i zimske gadosti !

Ne vredi. Moram da pocnem jos od sada. Znam, reci cete, RANO JE! Nije! Unapred znam sta me ceka. Dolazi ZIMAA a ja MRZIM zimu i zimske gadosti.

Mrzim svu onu garderobu koju moram da nanesem na sebe a onda tu istu u nekom trenutku i da skinem. Reci cete; "Pa aman, koliko ti komada garderobe imas na sebi zimi?" MNOOGOO!!! Zimogrozljiva sam, najzimogrozljivija na svetu. Jedne carape, pa druge carape, pa sunjalice (obavezno veselih boja) to mi je fetis, pa papuce (po mogucstvu neke cupave, najcupavije),pa pantalone, pa jedna majca, druga majca, pa duks, pa prsluk (onaj postavljeni)..eeee, sada shvatate moju muku. A da zlo bude jos vece, u mom stanu je toplo ali je meni i dalje hladno. A nos, uvek mi je leden, otpasce jednoga dana. Moj muz svake zime pokusava da smisli neku "kapicu" koju cu ja nositi na nosu, hvala mu, ako nista drugo bar na ideji. Ledene ruke, ledene noge, ledeni nos..cirkulacija nula...uzas.

Dalje. Imam neobjasnjivi strah od leda, od onih "klizaljki" koje klinci prave u toku zime. Zaobici cu "klizaljku" pa makar morala da idem drugom ulicom. A u drugoj ulici opet "klizaljka" i tako u nedogled. Ako i moram da predjem preko neke, onda je to bukvalno "hod po jajima". Moje zimsko putesestvije do prodavnice traje satima. Postoje razne fobije, te fobija od ovoga, te od onoga, sve strucni nazivi. Za moju fobiju od leda nema strucnog naziva. Cvikam i to je. Doduse, moram priznati da mi leti ,taj isti led u casi ledenog caja, ne smeta u opste. Onda i nije fobija vec polu-fobija...ko ce ga znati.

A nevaspitani klinci koji iz ko zna kog razloga gadjaju prolaznike grudvama. Sto to tek ne volem. Nisam se grudvala ni kao dete. Ne volim da pipam sneg.

Pre vise godina zimovali smo na Tari...(ko me je naterao na tu glupost pitam se?) Za 2 nedelje, sneg sam pipnula samo jednom. Pala sam (mrzim da padnem) pa sam morala da se pripomognem rukama da ustanem. Tako sam dodirnula sneg. Jedan jedini put za 14 dana !

Sankanje, skijanje, klizanje, grudvanje....zaboravi!!!

Severac, kosavu, susnezicu, sneg...mrzim! A tek ledenu kisu sto mrzim ?!?!? Mislim da cak i ne moram da vam objasnjavam, tada moja polu-fobija izbija na povrsinu. Svuda oko mene led. Razmisljam, ako krenem sada, stici cu sutra.

Sve u svemu, shvatili se ! Nikada nije rano da se mrze zima i zimske gadosti :dash:

KIJAVICA.JPG

Зима, зима - е, па шта је?!
Ако ј' зима, није лав!
Зима, зима, - па нека је,
не боји се ко је здрав!
...
А шта може зима мени,
шта ми може, шта ми сме?!
Нек ми носић поцрвени,
ето то је, то је све.

Чика Ј. Ј. "Змај"

мензаш;bt48254: