mrzim narodnjake

• Začetnik teme Začetnik teme genius08
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

genius08

Gost
Trazim sledece pesme pa molim one koji ih imaju a iz Beograda su da mi se jave,mot+zemo i da menjamo muziku ja imam oko 10.000 pesama

Dragana Mirkovic - Ruze cvetaju samo u pesmama
Miroslav Radovanovic - Ne igraj se ne muci mi dusu
Rifat Tepic - Poslednji put veceras
Seki Turkovic - 2000 noci
Seki Turkovic - Ljubav je tvoje ime
Boban Zdravkovic - Danju spavam nocu ludujem
Ljuba Alicic - Evo vec je osmi dan
Ljuba Alicic - Sumorno jutro
Brzi - Prevari me zivot
Saban Saulic - S namerom dodjoh u veliki grad

ма не бих народњаке слушао ни мртав!!!
добро сад, мртав ништа не бих могао да слушам, али је л` сте ви некад чули за RHCP, стонсе, блур, body count...
то је бре музика, а не ови народњаци који се заснивају на крађи грчких и турских песама!

Anonymous:
Keeper:
smeška:
onda čemu naslov mrzim narodnjake?

verovatno zato sto su narodnjachke pesme trebale osnivachu teme pa je pitao za njih, a u naslov je stavio da ih mrzi al mu ocito trebaju za nesto ??? :roll:
ok.branioče nisam ja ništa loše mislila samo mi je postavka biloa neobična.Očekuješ od naslova jedno a ono ispadne trba mi Dragana itd. :)

nisam ja ni mislio da si ti nesto loshe mislila :wink:

Prvo ,mislim da treba praviti razliku izmedju narodne i ove novokomponovane narodne muzike.U prvu grupu spadaju ,recimo Lepa Lukic,Miroslav Ilic ,Tozovac ..,a u ovu drugu neartikulisani imbecili kao Karleusa ,Ceca,Sneki ...(samo spominjanje imena me uzasava).Odmah da kazem da neslusam ni jedne ni druge,ali bi trazio da se zakonom zabrani ova druga grupa, tacno je da svako ima pravo da slusa sta hoce ,ali ovi malo preteruju po radiju ,TV-u ..Pa zar mi sa tim majmunima hocemo da udjemo u Evropu ??? To je vrhunac neukusa,sunda,sramota za nasu muziku,pa zamislite Ceca peva pesmu o Beogradu!?!? ona koja je juce sisla sa njive (ne podcenjujem seljake), ja mislim kada bi je ostavili na terazijama da bi se izgubila (ako uopste zna gde su terazije).
A sto se tice nasih u inostranstvu ,ako su se uzeleli nase zemlje, sto moraju da slusaju Draganu Mirkovic ili Sabana da bi ubili nostalgiju,pa imamo mi Boru Corbu,Bajagu,Partibrejkerse,Madam Piano,U Skripcu,YU-grupu ....

Amico:
Prvo ,mislim da treba praviti razliku izmedju narodne i ove novokomponovane narodne muzike.U prvu grupu spadaju ,recimo Lepa Lukic,Miroslav Ilic ,Tozovac ..,a u ovu drugu neartikulisani imbecili kao Karleusa ,Ceca,Sneki ...(samo spominjanje imena me uzasava).Odmah da kazem da neslusam ni jedne ni druge,ali bi trazio da se zakonom zabrani ova druga grupa, tacno je da svako ima pravo da slusa sta hoce ,ali ovi malo preteruju po radiju ,TV-u ..Pa zar mi sa tim majmunima hocemo da udjemo u Evropu ??? To je vrhunac neukusa,sunda,sramota za nasu muziku,pa zamislite Ceca peva pesmu o Beogradu!?!? ona koja je juce sisla sa njive (ne podcenjujem seljake), ja mislim kada bi je ostavili na terazijama da bi se izgubila (ako uopste zna gde su terazije).
A sto se tice nasih u inostranstvu ,ako su se uzeleli nase zemlje, sto moraju da slusaju Draganu Mirkovic ili Sabana da bi ubili nostalgiju,pa imamo mi Boru Corbu,Bajagu,Partibrejkerse,Madam Piano,U Skripcu,YU-grupu ....

to je expert,nema sta :D

Amico:
E pa Amico evo ovako verovatno nisi obavesten a takodje sa sluhom stojis malo slabije kad si Cecu strpao u tu drugu grupu koju svakako treba zabraniti, verovatno nisi imao prilike da slusas kako ona peva pesme Arete Frenklin i tome slicno
a muzika koju snima je 100% komercijala jer kod nas vecina ljudi slusa tu vrstu muzike.
Elem da se razumemo ja se bavim muzikom ali ono sto ja volim da slusam i ono sto sviram su dva razlicita pojma ali niko ne moze da ospori talenat i muzicko znanje overeno diplomom muzicke akademije. A ako se tvoj komentar odnosi samo na njene pesme onda se slazem sa tobom. :wink:

.MEAN MACHINE.:
Pa sta ako je komercijala? Mrzim tu pricu...jednostavno treba da slusas ono sto ti se svidja...ostalo je nebitno... :wink:
Izgleda da se nismo razumeli ja i slusam to sto mi se svidja ali od toga ne mogu da zivim pa zato moram kao i mnogi da radim ono sto ne volim.Konkretno da se bavim narodnom muzikom. :wink: :wink:

Tamo neki:
.MEAN MACHINE.:
Pa sta ako je komercijala? Mrzim tu pricu...jednostavno treba da slusas ono sto ti se svidja...ostalo je nebitno... :wink:
Izgleda da se nismo razumeli ja i slusam to sto mi se svidja ali od toga ne mogu da zivim pa zato moram kao i mnogi da radim ono sto ne volim.Konkretno da se bavim narodnom muzikom. :wink: :wink:

ma sta te briga vazno je da se para vrti bre ko te pita sto ti slusas je bi guslao za lovu covjece gusle u ruke i na turneju nego nece niko da me pozove da gostujem :lol:

Tamo neki:
Amico:
E pa Amico evo ovako verovatno nisi obavesten a takodje sa sluhom stojis malo slabije kad si Cecu strpao u tu drugu grupu koju svakako treba zabraniti, verovatno nisi imao prilike da slusas kako ona peva pesme Arete Frenklin i tome slicno
a muzika koju snima je 100% komercijala jer kod nas vecina ljudi slusa tu vrstu muzike.
Elem da se razumemo ja se bavim muzikom ali ono sto ja volim da slusam i ono sto sviram su dva razlicita pojma ali niko ne moze da ospori talenat i muzicko znanje overeno diplomom muzicke akademije. A ako se tvoj komentar odnosi samo na njene pesme onda se slazem sa tobom. :wink:

Nisam muzicki obrazovan ,iako sam zavrsio fakultet ,i pratim muziku od malena,mogu apsolutno da tvrdim da Ceca spada u grupu prosecnih pevacica i da joj samo izgled(koji odgovara nasem Balkanskom muskarcu)i finansijska moc (koju joj je omogucio njen pokojni suprug) omogucavaju da bude ono sto jeste .A sto se tice njenog obrazovanja ,o kakvoj se to muzickoj akademiji prica ??,kad se zna da je ona dosla u Beograd sa nezavrsenom srednjom skolom.Ja imam par prijatelja koji su zavrsili muzicku akademiju,jedan je jos uvek tamo kao asistent tako da to moze lako da se proveri ,osim ako nije zavrsila cuvene fakultete po Banja Luci ,Bjeljini ,Pristini itd (za par hiljada maraka)... I na kraju mislim da je nas fenomen poredjenja sa Svetskim legendama jos uvek prisutan u velikoj meri,Ceca peva pesme Arete Frenklin (uskore ce da joj bude konkurencija ??!),ili na pr. Keba nas Mik Dzeger!?!!
Pa i cigani na svadbi otpevaju Yesterday od Bitlsa pa im svi aplaudiraju,Jel to znaci da super pevaju i da imaju glas ko Dzon Lenon?

Back