Mrtvački prsti - iznenađenje u šumi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.731
Mrtvački prsti (Xylaria polymorpha) su gljivični patogen koji raste u malim grupama od tri do šest pečuraka i podseća na prste koji izlaze iz zemlje. Svaki „prst“ je oko 1-3 cm u prečniku i može biti dugačak između 3-8 cm. Kada je gljiva mlada, ima belu boju. Vremenom će pocrniti.

dead man fingers fungus.jpg

Zamislite da naletite na nešto ovako kad šetate u prirodi?

Da li ste nekada nailazili na neke slične čudne, zanimljive ili zastrašujuće stvari?

Poslednja izmena:
I bez toga, dešavalo mi se da ne zaspim celu noć jer sam videla nešto antropomorfno na zidu gde se senke drveća igraju dana kad ne spustim roletne.
Plašimo se jedni drugih.
Mi smo duboko poverovali u priču da je čovek čoveku vuk.
Ne trebaju nam ni fantazme više.
Jedni drugima smo izvor strahova.
Ne znam,ali od malena samvoleo strasne filmove i price,a nikada nisam sanjao ni jednu pricu,niti film.Jednostavno sam upijao te stvari.Da me pita neko zasto,ne bih znao da odgovorim.

@Sensei , welcome back! We missed you!
My lovely.gif

Ne znam,ali od malena samvoleo strasne filmove i price,a nikada nisam sanjao ni jednu pricu,niti film.Jednostavno sam upijao te stvari.Da me pita neko zasto,ne bih znao da odgovorim.
Upavljali su nama po tome kako ljudi kakve znamo mogu da se izmene fizički i psihički. Zar ne vidiš to kako mnogo filmske industrije počiva na tome da je ljudsko biće podložno da se promeni u neku bolesnu verziju sebe i time zapreti čovečanstvu?

@Sensei , welcome back! We missed you!
Pogledajte prilog 1271372

Upavljali su nama po tome kako ljudi kakve znamo mogu da se izmene fizički i psihički. Zar ne vidiš to kako mnogo filmske industrije počiva na tome da je ljudsko biće podložno da se promeni u neku bolesnu verziju sebe i time zapreti čovečanstvu?
Ne smatram sebe bolesnim.Iako i dan danas volim da gledam filmove strave i uzasa.

Back