MRTVA KOST ??

ptica kasnilica

Stara legenda
Poruka
80.235
Pojavilo se to "nesto" , sto mi kazu da je mrtva kost, na srednjem prstu leve ruke, sa unutarnje strane zgloba, na pregibu sa dlanom.
boli me kad radim nesto. a i ovako osecam neki "tupi" bol... da li je to ozbiljno, pod prstima je kao kuglica koja boli, evo dva dana ja to imam i smeta mi...
Je li za hirurga?

Hvala.

mrtva kost?
Mislim da znam na sta mislis, imas opciju da ti doktor izvuce spricom tu vodu (ili sta je vec), da ti se jednom za svagda to odstrani hirurskim putem ili da ne uradis nista povodom toga...
Ali bolje doktoru da ti to odstrani. Lokalna anestezija i nosis zavoj par dana..

Zavisi dal je stvarno kost ili voda...Ne zove se mrtva kost.Ako je to kost vishka,to se valjda zove kalcogeneza il tako nesto,od talozenja kalcijuma nastaje i ocvrsne,a moguce i da je voda...

Pojavilo se to "nesto" , sto mi kazu da je mrtva kost, na srednjem prstu leve ruke, sa unutarnje strane zgloba, na pregibu sa dlanom.
boli me kad radim nesto. a i ovako osecam neki "tupi" bol... da li je to ozbiljno, pod prstima je kao kuglica koja boli, evo dva dana ja to imam i smeta mi...
Je li za hirurga?

Hvala.
moze da bude tumor,mnogo toga.pravac kod hirurga.

Bolje je da mene ovako neko uplasi, hvala ti :zag:

Ja sam to isto imao prije 10 godina i nikako da se smiri i stalno je bolelo da nisam ništa mogao primiti tom rukom..
Hirurg unutra našao komadić stakla.
Znam da sam se jednom porezao umivajući se sa sapunom (malo krvarilo) i izgleda da je tada ušlo pod kožu komadić stakla.

ps.
lokakna anastezija (inekcija) i ništa ne boli i posle 7 dana se zaraslo.

Da li je bas tvrdo i nepokretno ili je ipak mekse i pokretljivo ?

Jesi sigurna da ti se pojavilo iznenada ? (znas li 100% da prije toga nije bilo na tom mjestu),jer postoji mogucnost da je to oduvijek tu.

Mislim,velika je razlika ako je u pitanju visak kosti ili ako se radi o nekom obicnom ateromu,fibromu.

Ja sam imao "visak" kosti na kolenu i to povecu,velicine mandarine,koja je pocela da mi stvara probleme pri trcanju,hvala bogu ispostavilo se da nije u pitanju nista maligno,radilo se o Egzostozi (Osteohondrom),kost sam uklonio hiruski prije par godina

Da li je bas tvrdo i nepokretno ili je ipak mekse i pokretljivo ?

Jesi sigurna da ti se pojavilo iznenada ? (znas li 100% da prije toga nije bilo na tom mjestu),jer postoji mogucnost da je to oduvijek tu.

Mislim,velika je razlika ako je u pitanju visak kosti ili ako se radi o nekom obicnom ateromu,fibromu.

Ja sam imao "visak" kosti na kolenu i to povecu,velicine mandarine,koja je pocela da mi stvara probleme pri trcanju,hvala bogu ispostavilo se da nije u pitanju nista maligno,radilo se o Egzostozi (Osteohondrom),kost sam uklonio hiruski prije par godina
Tvrdo, kao kost i nepokretno, sad sam pritiskala i sigurna sam da ga ima tu 3 dana vec, na tom prstu sam nosila prsten, zato znam, skidala sa prsten, mazala ruke ..

Back