mrsavljenje?

ahahaha
:heart:
nisi u pravu, osim sto ponekad pojedem saku borovnica

moje telo proizvodi sve sto mu treba iz masti i proteina, to je proces koji se zove keto adaptacija, posle prvog dana sa 0 ugljenih hidrata dosla sam u stadijum kada mi je bilo zaista lose i trajalo je tri dana kada je moje telo ocekivalo ugljene hidrate. Nakon ta tri dana polako je pocelo da se navikava na novi rezim i prvih mesec dana sam bila gore-dole sa energijom. Nakon tog perioda sam usla u stabilnu ketozu i sada nemam nikakvih problema.
mnogo sam zdravija, sve funkcionise savrseno i kao svajcarski sat
osecam se lagano kao pticica
imam energije vise nego ikada
cak mi se i dioptrija smanjila
:D

sta znaci stabilna ketoza?
ketoza u koju se svesno ulazi da bi se istopile masne naslage ostavlja stetne posledice ukoliko traje duze od dve nedelje
stradaju bubrezi, npr.
ono sto je propratna pojava je i da telo koje je u ketozi siri prilican smrad oko sebe, koji po prestanku procesa nestaje
jesi li sigurna da si non stop u ketozi?

Ok a reci mi samo sta ces da radis sa tolikim ketonskim telima u svom organizmu? Mislis da je to pogodno za organizam na duze staze?

Nemoguce da ti smeta svaki UH koji postoji na palneti, i da ces da umres ako ga uneses, prosto to nikada do sada nisam cuo.

ketoni viska se izbacuju kroz urin
ti imas jako cudan mentalni proces

sta znaci stabilna ketoza?
ketoza u koju se svesno ulazi da bi se istopile masne naslage ostavlja stetne posledice ukoliko traje duze od dve nedelje
stradaju bubrezi, npr.
ono sto je propratna pojava je i da telo koje je u ketozi siri prilican smrad oko sebe, koji po prestanku procesa nestaje
jesi li sigurna da si non stop u ketozi?
mislim da postoje neki specificni slucajevi kada ljudi ne mogu da idu u ketozu, ali se nisu odnosili na mene i ja sam to zaboravila... koga zanima nek gugla
primetila sam na pocetku los miris iz usta, ali i to se regulisalo nekako, sve se izbalansiralo
da, moram biti u ketozi jer moje telo nema izbora osim da pravi ketone posto ne unosim UH

ketoni viska se izbacuju kroz urin
ti imas jako cudan mentalni proces

Pa izbacuju se upravo zato sto su visak. A sta mislis da li je lepo imati ih u telu toliko i zasto ih telo izbacuje kada nisu za zabrinutost?

I vitamin C se tako izbacuje, pa ne pise na kutiji - rokajte koliko hocete izbacuje se visak, nema frke. Nego na kutiji vit C pise kolika je dnevna upotreba.

Kad vec pricas o mentalnim procesima, na koji tacno mislis?

Pa izbacuju se upravo zato sto su visak. A sta mislis da li je lepo imati ih u telu toliko i zasto ih telo izbacuje kada nisu za zabrinutost?

I vitamin C se tako izbacuje, pa ne pise na kutiji - rokajte koliko hocete izbacuje se visak, nema frke. Nego na kutiji vit C pise kolika je dnevna upotreba.

Kad vec pricas o mentalnim procesima, na koji tacno mislis?

ako te zanima ketoza guglaj Jeff Volek i videces na njihovom sajtu, ima i ozbiljna knjiga
samo se ja hranim jos restriktivnije zbog mojih netolerancija, pogotovo malapsorpcije fruktoze, itd...

pa cudno je da si pomislio da cu umreti od neke hrane
to je neozbiljna provokacija nekog koga je to zaista i cekalo da nisam promenila ishranu
pozdrav

ahahaha
:heart:
nisi u pravu, osim sto ponekad pojedem saku borovnica

moje telo proizvodi sve sto mu treba iz masti i proteina, to je proces koji se zove keto adaptacija, posle prvog dana sa 0 ugljenih hidrata dosla sam u stadijum kada mi je bilo zaista lose i trajalo je tri dana kada je moje telo ocekivalo ugljene hidrate. Nakon ta tri dana polako je pocelo da se navikava na novi rezim i prvih mesec dana sam bila gore-dole sa energijom. Nakon tog perioda sam usla u stabilnu ketozu i sada nemam nikakvih problema.
mnogo sam zdravija, sve funkcionise savrseno i kao svajcarski sat
osecam se lagano kao pticica
imam energije vise nego ikada
cak mi se i dioptrija smanjila
:D

Sva je sreca da si zensko da ti se ne daj Boze nesto drugo smanji:D
Shalim se, ali ti bre i ne znas sta su ugljeni hidrati. ne znam ni ja bas tacno jer mi telo, organizam, razum kaze i sugerise sta , kada, kako,
a imam i ogledalo, supsut sam i sujetna i tako.

Ne postoje namirnice bez uglajnih hidrtata. Ima ih i u mesu, jajima, ima ih jednostavno svuda, tako da ne mozes da kazes da unosis 0 ugljenih hidrata.
Postoje tabele sa max,. 5% ugljenih hidrata, neke sa 10%,a ostatak ide naravno i do 30, 40%, a to su bas namirnice za koje ti smatras da je tu NULA po sredi.
Bez ugljenih hidrata ne mozes da funkcionises. Pa svako povrce ima ugljene hidrate, o vocu da ne govorim.
I sta onda jedes?
Ne smes krompir, bilo kakve zitarice, pirinac, pasulj, Znaci samo mas bez leba?
I nikada ne pijes ni kap alkohola?

Sva je sreca da si zensko da ti se ne daj Boze nesto drugo smanji:D
Shalim se, ali ti bre i ne znas sta su ugljeni hidrati. ne znam ni ja bas tacno jer mi telo, organizam, razum kaze i sugerise sta , kada, kako,
a imam i ogledalo, supsut sam i sujetna i tako.

Ne postoje namirnice bez uglajnih hidrtata. Ima ih i u mesu, jajima, ima ih jednostavno svuda, tako da ne mozes da kazes da unosis 0 ugljenih hidrata.
Postoje tabele sa max,. 5% ugljenih hidrata, neke sa 10%,a ostatak ide naravno i do 30, 40%, a to su bas namirnice za koje ti smatras da je tu NULA po sredi.
Bez ugljenih hidrata ne mozes da funkcionises. Pa svako povrce ima ugljene hidrate, o vocu da ne govorim.
I sta onda jedes?
Ne smes krompir, bilo kakve zitarice, pirinac, pasulj, Znaci samo mas bez leba?
I nikada ne pijes ni kap alkohola?

ne jedem povrce, ni voce osim vrlo malo i retko... jela sam par puta paradajz
jedem orasaste plodove vrlo malo
retko borovnice i to malo
svejedno to je sve u veoma malim kolicinama

jao alkohol ne mogu da pijem iz drugih razloga i sve sto jedem i ne jedem nije zbog dijete, nego kad sam shvatila sta mogu da jedem ceo svoj zivot kao sto rekoh iz drugih razloga ne zbog drzanja dijete shvatila sam da ljudi tako mrsave i ideja o tome me mnogo raduje
bas bih volela da smrsam, to bi bilo super :)
ali sam se smorila kad se to nije desilo

svejedno, ova dijeta je moja ishrana, jedina uz koju mogu da zivim produktivan zivot
i koliko god se vi iscudjavali to je tako i nikako drugacije
jedno vreme mi je bilo zaista tesko da prihvatim da vise nikad necu jesti ovo i ono
i da je sve tako monotono
i da hrana nije nikakav uzitak

par zalogaja i gotovo
to cak vise ni ne traje, niti se sprema nesto komplikovano!
vec tri dana jedemo curku koju sam pekla za Uskrs i pastetu od dzigerice za dorucak
nisam ni pomislila na kuvanje ili hranu
osim sto se vi ovde przite
koga zanima
ketosis, keto diet, ketogenic diet
fire away:)

Samo znam da svi sada lepi i tanki 3 puta na dan jedu vise od mene,hleb sam skoro izbacio iz ishrane
a stalno grickam neko voce......
ti si se sinko izgleda nagojio od silnog secera iz voca :sad2: ne valja preterivati sa vocem ( o kojim kolicinama ti zapravo govoris ovde? )...probaj jesti vise proteina i zdravih masti (prirodnih) i vlakna, probaj polako vezbe opterecenja da gradis malo po malo misice i ne opterecuj se bas toliko, nego pusti stvari da idu svojim tokom. ljudi se uglavnom goje od prevelikog unosa uh...i tako, srecno :)

Kod mene je prilično specifična situacija s gubljenjem/dobijanjem kilograma. Prije nekih sedam-osam godina imao sam 66 kilograma (visok 1,87 cm). Potom sam nekoliko godina dobijao na težini, da bi to sve eskalirao početkom prošle godine kad sam bio na "istorijskom maksimumu" :) sa gotovo 110 kg. Potom sam ozbiljnije krenuo na dijetu, počeo da se bavim aktivnije trčanjem, da postim i sl. Poslije nekih šest mjeseci došao sam na 80 kilograma i tad sam prilično olabavio zdrav režim života.

Početkom ove godine dobio sam znatno bolji i ugodniji posao, no izgubio sam potpuno slobodno vrijeme (na poslu sam i po četrnaest časova dnevno). Čini mi se da su mi obroci nikad redovniji, svakodnevno jedem bar jednom nešto čorbasto, ne pušim, ne nerviram se. No, počeo sam osjetno da gubim na težini iako, da ponovim, fizički nisam posebno aktivan. Od marta mjeseca naovamo izubio sam gotovo deset kg, pa sam otišao da odradim i neke pretrage, no rezultati krvi mi nikad bolji nisu bili, a i inače se generalno fizički dobro osjećam.

U principu, kako su mi se do prije godinu-dvije kilogrami lijepili-sad se tope. A ja ni tad ni sad nemam ništa s tim:)

Dakle, čini se da ljudski organizam ima neka svoja sopstvena pravila igre, da nije sve u dijetama, vježbama i kojekakvim pravilima, odnosno da svako od nas različito djeluje na različite situacije, pri čemu dolazi očigledno i do različitih ritmova u metabolizmu.

Update: kilogrami mi se tope, iz dana u dan sam mrsavija! Nista nisam promenila u svojoj ishrani, pocela sam da mrsavim kada sam povecala suplementaciju joda. Kada sam podigla dnevnu suplementaciju na 12.5mg joda tek sam tada polako pocela da mrsavim. Mrsavljenje mi se malo ubrzalo u poslednje vreme kako sam podizala kolicinu joda koju dnevno unosim.

Sto je jos interesantnije, uglavnom tj. najveci deo mrsavljenja se desava u predelu kukova, zadnjice i butina sto je isto sjajno :) ali i potpuno drugaciji model mrsavljenja od onog na koji sam navikla nekada davno kada sam mogla da mrsavim (Hvala Bogu sto sam nasla odgovor na moje muke). Sirota ja, ceo zivot se mucim sa kilogramima samo zato sto mi nedostaje joda!

Sest meseci sam bila na strogoj keto dijeti i nisam skinula ni jedan jedini kilogram! Samo jod me je spasio i mnogo sam srecna i izuzetno lepa! :heart:

Da li je ovaj momak još živ posle svih ovih saveta koje sam pročitao? :lol:

Ne razumem potrebu ljudi da pišu ono o čemu veze sa vezom nemaju. dijeta znači regulacija ishrane, nikakvo gladovanje kako neki smatraju da ima značenje. Dijeta znači spoj ishrane koja sadrži sve mikro i makro nutrijente i minimum dve litre vode. Dijea zahteva pet obroka u toku dana gde je prvi obrok jako bitan i određuje bukvalno kako će nam dan ići. šta je doručak? Obrok koji unesemo maksimum sat vremena pošto smo ustali. Sve ostalo je preskakanje doručka što dovodi naš organizam u zabludu i onda čuva hrau tako što je pretvara u masti. Idealan početak dana je dve čaše obične vode da bi se telo hidriralo, pa onda doručak. Prvi obrok treba da sadrži otprilike 30 % proteina, 40% uh, 30 % masnoća. To su makro nutrijenti. Mikronutrijenti su vitamini, minerali i vlakna. oni bi trebalo da se unose kroz ishranu u toku celog dana, naročito za minerale koji se gube znojenjem. Smatra se za večeru ttreba uneti određenu dozu vlakana kako bi naš organizam čistio telo dok spavamo.

Kod dijeta koje imaju za cilj gubitak kilograma, najbolji način da se to uradi jeste da se ostavi unos proteina ili čak poveća, a smanji unos ostalih makronutrijenata. Sve ostalo će dovesti do gubitka dragocene mišićne mase, gde će naše telo da dobije tzv. uspporeni metabolizam i ima da se na nas lepi sve. Idealan izvor proteina za naš organizam ( najveći procenat apsorpcije) jeste proten surutke, drugi je protein soje, riba, belo meso i crveno meso. Ovako kako sam napisao pada i apsorpcija proteina što indicira da se unosi ponajviše riba (ne izbegavati rečnu, sem ako ne živite na moru) pa pileće ili ćureće grudi i jednom nedeljo pojesti crveno meso. Dalje, kod gubitka kilograma nikako ne mešati skrob sa proteinima, čuvena kombinacija krompir i meso. Idealna kombinacija: integralni pirinač i riba, mahunarke i bilo koje meso. Davno sam čitao, ali mislim da u grašku ima najveća količina proteina. Idealna kombinacija za ručak jeste: 20 minuta pre ručka, čaša vode, kad krenemo da hapamo,što više presne hrane ili ti salate, čorba, pa tek onda glavno jelo. Ako posle ovoga imate mesta i za desert, vi pojedite, ali isključivo posle ručka.

Večeru ne preskačite jer opet zbunjujete organizam i opet se hrana pretvara u salo.

PS - jedina smanje dobra stvar kod proteinskih dijeta leži u činjenici da ljudski organizam po obroku ne može da apsorbuje više od 25 grama proteina, višak može da našteti bubrezima. Zato se u ovakvim slučajevima preporučuju užinice poput 70 grama pečene soje, 50 grama badema ili kikirikija.

PS2- redovno vežbanje je takođe odlična stvar za gubitak kilograma, ali isključivo uz ishranu koja će zaštiti tvoje telo od dodatnih napora. Vežbe treba da se zasnivaju na kardio treningu a vežbe snage isključivo one najprostije, ili ti sklekovi, trbušnjaci, propadanja, zgibovi, znači sve ono gde koristiš težinu svoga tela.

Back