mravi - zuti, crveni, shareni...

gost 15307

Legenda
Poruka
56.060
i kako ih pobiti, namrtvo
mravocid znaci
a da mi...toplokrvni prezivimo neosteceni

probala:

1. masovno ubistvo kao opomenu - ne radi; odnijeli mrtve uredno i vratili se
2. soda bikarbona - ne radi,a odakle mi ideja da radi pojma nemam...i ne, nije carobna i ne lijeci nista
3. so - ne, ne radi, dzabe sam sjebala po kile paske soli...i ne, ne znam dal radi protiv natprirodnih entiteta. mravi su savrseno prirodni i bole ih patkica za moje granice od soli
4, kreda - jok
5. limun - kapiram da su uzivali u aromi limuna citav dan
6. sirce - njima nije smetalo, mi nismo uzivali...bolje limun, jednako je...efikasno
7. klopke za mrave - opcija koju jos razmatram, ali nema shanse da uklavirim odakle ova najezda dolazi...vjesti su u zametanju tragova...

aj vi sad nesto pametno
i ako je tema bila bas me briga
pretraga vam bas i ne radi kako treba (tako je, probala sam), a mene ovo zanima sad i odma
a ne kako je ceca46 pobila mrave 2004...ako ih je opce pobila, uglavnom su forumski problemi nerjesivi :lol:

i da

85

pogledajte to drsko i bezobrazno lice
to je lice mrava
samo se prave vrijedni, slatki i neupadljivi na onih svojih, valjda, petsest nozica...
a zapravo je cvrcak siroma dobrica bio u toj prici :sad2:

Poslednja izmena:
Vragana,imala sam istu situaciju-ove napasti u stanu.
Sve sam probala,kupovala raznorazne preparate i nista(bas ovakvu klopku sam imala),ali dok nisam pozvala ekipu za dezinsekciju,napasti su se i dalje setale stanom.
Ne brini zbog kucnih ljubimaca,preparat koji oni koriste ne deluje na toplokrvne zivotinje,niti na ljude...a nema ni miris.
Jedino sto treba sacekati oko 15 min,da se osusi ta tecnost kojom prskaju stan i 10 dana ne treba vlaznom krpom brisati tretirana podrucja.
Imaces 6 meseci garanciju,pa ukoliko vidis nekog mrava,pozoves ih i dobijes prskanje gratis :)

E..jos nesto..
Ja sam isprskala i terasu..i evo mirna sam vec 4 meseca :)

e, kad bi oni postovali granice
ne bi nam opce smetali
al da ih nalazim u kruhu, pekarici, vratima od frizidera...sudoperi...po radnim povrsinama...
u mackovoj zdjelici...pa ne dolazi u obzir
a zaebali su se, znas, mogli su i mrvice redovno dobijat, ali ne
to je maleno, a pohlepno :evil:

[QUOTE ] razmisljam o tome, moram priznat
al imamo bebu, tvorove macku i psa u kuci
pa me malo frka o tih preparata sad [/QUOTE]
Vrgana,neznam kakva je situacija u Bg,ali u NS ekipa za dezinsekciju,deratizaciju i sl. je u sklopu informatike,nama su nedavno dolazili bez poziva,iskreno iznenadila sam se,verovatno je u nekim obliznjim stanovima bilo gamizucih stvorora i dosli.
A prosle godine kad nam je bebac imao oko godinu dana bili smo primorani da ih pozovemo i lik koji je odradio dezinsekciju je rekao da je neskodljivo za decu i kucne ljubimce

i kako ih pobiti, namrtvo
mravocid znaci
a da mi...toplokrvni prezivimo neosteceni

probala:

1. masovno ubistvo kao opomenu - ne radi; odnijeli mrtve uredno i vratili se
2. soda bikarbona - ne radi,a odakle mi ideja da radi pojma nemam...i ne, nije carobna i ne lijeci nista
3. so - ne, ne radi, dzabe sam sjebala po kile paske soli...i ne, ne znam dal radi protiv natprirodnih entiteta. mravi su savrseno prirodni i bole ih patkica za moje granice od soli
4, kreda - jok
5. limun - kapiram da su uzivali u aromi limuna citav dan
6. sirce - njima nije smetalo, mi nismo uzivali...bolje limun, jednako je...efikasno
7. klopke za mrave - opcija koju jos razmatram, ali nema shanse da uklavirim odakle ova najezda dolazi...vjesti su u zametanju tragova...

aj vi sad nesto pametno
i ako je tema bila bas me briga
pretraga vam bas i ne radi kako treba (tako je, probala sam), a mene ovo zanima sad i odma
a ne kako je ceca46 pobila mrave 2004...ako ih je opce pobila, uglavnom su forumski problemi nerjesivi :lol:

i da

85

pogledajte to drsko i bezobrazno lice
to je lice mrava
samo se prave vrijedni, slatki i neupadljivi na onih svojih, valjda, petsest nozica...
a zapravo je cvrcak siroma dobrica bio u toj prici :sad2:
Рајдове клопке за мраве.
Имао сам их(мраве) у летњој кујници и више не, само сам разбацао клопке по угловима просторије, поред и иза судопере и иза фрижидера.
Проблем може бити само ако излазе из зида и не спуштају се на под.

jel znas ti posto je kvalitetan med ovih dana :sad2:

- - - - - - - - - -

Рајдове клопке за мраве.
Имао сам их(мраве) у летњој кујници и више не, само сам разбацао клопке по угловима просторије, поред и иза судопере и иза фрижидера.
Проблем може бити само ако излазе из зида и не спуштају се на под.

slabo ih po podu ima
odnekud iz zida dolaze
mozda i sa vise mjesta
nikako da ih upratim

Otvori teglu meda.
Једну теглу и поделиш је на много тањирића(оних што су подлога за шољице од кафе).
Не знам за БГ, али код пчелара у сељачком ми Бечеју, од 2,5 евра до 3 евра за теглу од литар запремине(ваљда око 950 грама) зависно од типа меда, најскупљи је од багрема и белог босиљка, најјефтинији од уљане репице и Цунцокрета.
Од уљане репице најбрже кристалише.
Мада би ти могла имати проблема због пса, поуздано знам да моји џукци темељно олижу све капи меда које падну на под док клинчадија једе.
Док то раде мачке из посматрају с гађењем.

Back