Mračan put

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.664
Pod mračan putem se smatraju naše odluke i pravci kretanja koje prosečni/dobri ljudi doživljavaju kao loše i negativne. Ovo uključuje sa činimo štetu drugima i/ili da činimo štetu sebi, kao i stvari koje ako krenu naopako ne možemo da ispravimo.

Da li ste nekada bili na mračnom putu?
Kako je to izgledalo?
Kako gledate na ljude koji biraju ili su pak odlutali takvim putem?
Šta odvodi ljude na taj put?

Kad stvari krenu naopako potrudim se da što pre postanu još gore, baš zato
što ne bi krenule naopako da su bile dobre
I tako se naše mračne strane odmeravaju u interakciji ko je veći mrak od samog mraka
nezavisno ko je sa druge strane u pitanju

Ne bih baš da otkrivam bilo šta privatno online, nisam kod psihologa, ha-ha.

Svaki čovek zaluta ponekada i to je normalno. Važno je vratiti se na put koji je popločan vrlinama. Umesto da osuđujemo druge kada skrenu, bolje probaj pružiti mu ruku da se izvuče.

Svaki čovek zaluta ponekada i to je normalno. Važno je vratiti se na put koji je popločan vrlinama. Umesto da osuđujemo druge kada skrenu, bolje probaj pružiti mu ruku da se izvuče.
Da bi naučio da pravi jasnu razliku između pozitivnog i negativnig čovek treba da proba da čini i dobre i loše stvari po meni - čisto radi obrade tog iskustva

Da li ste nekada bili na mračnom putu?

Nisam, ali poznajem osobu koja jeste bila na mračnom putu.

Kako je to izgledalo?

Bilo je strašno. Strašno za porodicu, ali i strašno za tu osobu. Posledice drogiranja utiču i na fizičko i na mentalno zdravlje.

Kako gledate na ljude koji biraju ili su pak odlutali takvim putem?

Mislim da niko ne bira svoj mračni put. Na početku. Kasnije neke osobe ostaju na tom putu jer se plaše, nisu možda psihički jaki, nemaju želju da se menjaju.

Ne mogu da budem potpuno objektivna jer je reč o jednom mom daljem rođaku. Plašila sam se.

Kada je odlučio da se leči, i kada se izlečio, ponovo sam se plašila. Ali, on je stvarno izlečen. Ostale su posledice, ali se trudi i želi da bude dobro.

Šta odvodi ljude na taj put?

Radoznalost. Posle radoznalosti je novac. Ta osoba, moj rođak imao je veliku platu, i dugo vremena je mogao da kupuje drogu bez krađe...

Back