MRA, MGTOW, Herbivore

• Začetnik teme Začetnik teme Rigel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rigel

Domaćin
Poruka
3.617
MRA - Men's rights activists
Su grupa koja se bori za prava dečaka i muškaraca. Nastali su zbog nejednakog pravnog položaja muškaraca pri zapošljavanju, razvodima itd.
MGTOW - Men Going Their Own Way
Je pokret koji je nastao kao odgovor na rezultate novog talasa feminizma i društvenog pritiska. Mnogi ljudi su iz bračnih veza izašli bez prebijene pare što je navelo ostale da razmisle da li je vredno sklapati takav ugovor.
Deo grupe ulaže u sebe, drugi jednostavno odbacuju sve obaveze prema društvu koje je moguće odbaciti jer osećaju da ne dobijaju nazad koliko zaslužuju. Kao i MRA reakcija su na nejednak pravni i društveni položaj.
Herbivore men
Pojava karakteristična za Japan. Mladi muškarci odbaciju tradicionalne uloge koje im se nameću i odbijaju kontakt za ženama jer osećaju da ne dobijaju dovoljno iz tog odnosa.

Muškarci su u medijima predstavljeni kao slabići, očevi kao klovnovi porodica u filmovima i serijama.
Svaki glas i kritika se guši pod optužbama mizogenije.

Hteo sam da napišem duži post ali sam odustao jer sam se setio gde pišem...

B1_PZao_UCc_AAfy_Lh.jpg

Nije to definicija herbivore man, vec ovo
"kind and gentle men who, without being bound by manliness, do not pursue romantic relationships voraciously and have no aptitude for being hurt or hurting others."[10]

Znaci sustina herbivore je ta da sam seks i "meso" nisu nesto specijalno i iako su u nekoj meri skloni romantizmu nisu skloni tome da mogu biti povredjeni od strane devojke.

Ja se mnogo, bas mnogo prepoznajem u terminu herbivore man.

Nije to definicija herbivore man, vec ovo

Znaci sustina herbivore je ta da sam seks i "meso" nisu nesto specijalno i iako su u nekoj meri skloni romantizmu nisu skloni tome da mogu biti povredjeni od strane devojke.

Ja se mnogo, bas mnogo prepoznajem u terminu herbivore man.

Nije nego.
Čitav pokret je iznikao zbog pritiska društva i sistema koji je takav kakav je. Ne može jedna rečenica da objasni čitavu stvar jer je komplikovano.

Nije nego.
Čitav pokret je iznikao zbog pritiska društva i sistema koji je takav kakav je. Ne može jedna rečenica da objasni čitavu stvar jer je komplikovano.

Herbivore nije pokret kao MRA i donekle MGTOW.

Herbivore ce pre da ti bude psihicki odgovor pojedinaca na svu seksualnost prisutnu u medijima gde se sve gleda iskljucivo kroz seks i to je previse zamorno i zbog toga pojedini ljudi odbijaju seksualizaciju svakog dela svog zivota i okrecu se necem drugom.
Nije problem naci devojku i biti sa njom, ali kad je seksualnot prenaglasena to je problem i zivot postaje mesto "gde je tesko disati".

A tvoja definicija je drugacija,
da oni ne dobijaju mnogo iz tog odnosa
, sto je nesto drugacije i odnosi se na samu SUSTINU KVALITETA odnosa sa devojkom dok je sa druge strane kod herbivore po mojoj proceni problem u FORMI odnosa.

Konkretno na primeru, meni je problematicno sto sam u jednom periodu zivota ja sa drugaricama mogao da govorim samo o seksu i vezicama i parama. Jer ih nista drugo ne zanima.

Herbivore nije pokret kao MRA i donekle MGTOW.

Herbivore ce pre da ti bude psihicki odgovor pojedinaca na svu seksualnost prisutnu u medijima gde se sve gleda iskljucivo kroz seks i to je previse zamorno i zbog toga pojedini ljudi odbijaju seksualizaciju svakog dela svog zivota i okrecu se necem drugom.
Nije problem naci devojku i biti sa njom, ali kad je seksualnot prenaglasena to je problem i zivot postaje mesto "gde je tesko disati".

A tvoja definicija je drugacija, , sto je nesto drugacije i odnosi se na samu SUSTINU KVALITETA odnosa sa devojkom dok je sa druge strane kod herbivore po mojoj proceni problem u FORMI odnosa.

Konkretno na primeru, meni je problematicno sto sam u jednom periodu zivota ja sa drugaricama mogao da govorim samo o seksu i vezicama i parama. Jer ih nista drugo ne zanima.

Dovoljno sam upoznat sa temom, zato sam i napisao to što jesam. Napumenuo sam da je uvodni post trebao biti duži al' mi se ne da.

Dovoljno sam upoznat sa temom, zato sam i napisao to što jesam. Napumenuo sam da je uvodni post trebao biti duži al' mi se ne da.
Banovali bi te.

Za sve su krivi muskarci. Sve sto se desava je problem sto se odbija shvatiti kakve su zene u stvari i zasto se vekovima zena drzala "na uzdi". Takva joj je priroda. Ona nema granicu, muskarac je taj koji joj postavlja. Kada je ta granica nestala, kao da su sami demoni iz pakla izasli. Mozda zvuci sa moje strane zenomrzacki, ali se metaforicki izrazavam.

Ovde, detaljna studija http://www.avoiceformen.com/sexual-politics/m-g-t-o-w/a-real-study-of-japanese-herbivore-men/
On June 8th, 2009, CNN published an article entitled “Japan’s ‘herbivore men’ – less interested in sex, money,” and broadcast a report on television.
Morioka-Table-1.png

Znaci, jako bitna stvar da su oni manje zainteresovani za sex UOPSTE, ali i novac i svo to agresivno delovanje u zivotu.
Neki moj zakljucak bi bio, da je se herbivore ne odnosi samo na sexualno poimanje zenskog roda, vec i drugaciji, umereniji kuturoloski pristup svim tekovinama materijalisticke kulture.
Ja se do detalja ovde prepoznajem. Pa nisu valjda zene sve u zivotu.;) Za herbivora svakako nisu.:)

Sada ce zene reci da nisi odlucan, samosvestan, jak, pun samopouzdanja, da si sekapersa...

Samo sto meni nije bitno sta ce one da kazu, a i pre ce to reci drugi muskarci ovakvom tipu.
A i mislim da takav tip ne mora bas ovoliko da bude nezan ko sto se predstavlja.:lol:
Ja se u ovoj tabeli 100% prepoznajem, ali ne mislim da su ovo odlike slabica niti sebe smatram takvim.

- - - - - - - - - -

No batalimo herbivore. Sta je sa MRA i MGTOW?:ceka:

Koja bi tvoja reakcija bila da si ispušio razvod i izgubio ono što si imao? Uglavnom takvi ljudi prave te video klipove.

Recimo da je izdrqavanje okej kod stranickih vojnika, ali kod ljudi na vrhu neke organizacije nije, jer oni moraju da budu moralne gromade i integrativni faktor koji ce ideju prosiriti dalje i dublje, a i raznovrsnije.

Cilj treba da bude da i zene pocnu da podrzavaju MRA i omasovljavanje pokreta itd.

Pre toga je potrebno imati tacno definisanu ideju, manifest i statut te organizacije/pokreta i za sta se zalaze itd itd.

- - - - - - - - - -

Konkretno na primeru, umesto tog izdrqavanja bi daleko bolje bilo raditi neke promo spotove o ljudima koji su ostali beskucnici jer su digli kredite za stanove, a izgubili ih razvodom, dok moraju da rade, otplacuju kredit za stan, placaju alimentaciju, a i sebi troskove itd itd., a toga ima na Zapadu.

Recimo da je izdrqavanje okej kod stranickih vojnika, ali kod ljudi na vrhu neke organizacije nije, jer oni moraju da budu moralne gromade i integrativni faktor koji ce ideju prosiriti dalje i dublje, a i raznovrsnije.

Cilj treba da bude da i zene pocnu da podrzavaju MRA i omasovljavanje pokreta itd.

Pre toga je potrebno imati tacno definisanu ideju, manifest i statut te organizacije/pokreta i za sta se zalaze itd itd.

MGTOW i MRA su dve različite stvari, MGTOW nije organizacija, oni prave video klipove. Ima žena koje podržavaju MRA, zovu se Honeybadgers.

MGTOW i MRA su dve različite stvari, MGTOW nije organizacija, oni prave video klipove. Ima žena koje podržavaju MRA, zovu se Honeybadgers.
Je i više kao neka životna filozofija...pre svega individualni odgovor na aktuelni društveni pritisak, s tim da postoji neka globalna međusobna podrška, razumevanje, razmena mišljenja i iskustava i sl.
Ono što im preti da postanu ( a u mnogome već i jesu) društveno omraženi i anatemisani to je pojava raznoraznih verbalno agresivnih samozvanih (uglavnom jutjuberskih) gurua koji se bave ideološkom indoktrinacijom ugavnom mlađe i osetljivije muške populacije, bez razmišljanja kakve to posledice može da izazove.
Sve u svemu, kao fenomen, mgtow je veoma interesantan jer podstiče na razmišljanje o vrlo izvesnoj i sumornoj budućnosti međupolnih i međuljudskih odnosa uopšte
i o tome, kako je i da li je taj proces uopšte moguće više usmeriti u nekom zdravijem i uslovno rečeno normalnijem pravcu, gde su muškarci i žene i dalje povezani u nekim prirodnim interakcijama itd...

Je i više kao neka životna filozofija...pre svega individualni odgovor na aktuelni društveni pritisak, s tim da postoji neka globalna međusobna podrška, razumevanje, razmena mišljenja i iskustava i sl.
Ono što im preti da postanu ( a u mnogome već i jesu) društveno omraženi i anatemisani to je pojava raznoraznih verbalno agresivnih samozvanih (uglavnom jutjuberskih) gurua koji se bave ideološkom indoktrinacijom ugavnom mlađe i osetljivije muške populacije, bez razmišljanja kakve to posledice može da izazove.
Sve u svemu, kao fenomen, mgtow je veoma interesantan jer podstiče na razmišljanje o vrlo izvesnoj i sumornoj budućnosti međupolnih i međuljudskih odnosa uopšte
i o tome, kako je i da li je taj proces uopšte moguće više usmeriti u nekom zdravijem i uslovno rečeno normalnijem pravcu, gde su muškarci i žene i dalje povezani u nekim prirodnim interakcijama itd...

MGTOW ne zanimaju posledice ni društveni poredak.

MGTOW ne zanimaju posledice ni društveni poredak.

Znam, ali nisi razumeo...mislila sam na pre svega psihološke posledice po mlade koji vam se priklanjaju, znači unutar vas samih.
Jedno je kada se čitav koncept zasniva na "prepoznavanju" ženskih strategija, problema i zamki u koje savremeni muškarac više ne želi da upada, na izgradnji njegove samosvesti itd., a sasvim drugo užasno revoltirani nekontrolisano agresivno mizogini prolivi pojedinaca koji se nameću kao edukatori mladim i zbunjenim momcima širom planete...
Kako nekom osetljivom pubertetliji, koji je odrastao uz samohranu mater, bez iole normalne očinske figure kao prihvatjivog obrasca u svojoj okolini, objasniti da mržnja prema ženama nije put kojim će krenuti u susret svojoj istinskoj sreći, već da svoj bes i energiju preusmeri u pravcu samorazvitka?
Vrlo osetljiv teren na kojem, plašim se, vrlo nevešto barataju samozvani gurui i lajfkoučeri...
Ovo je samo jedan segment cele priče, da se razumemo.

Back