Mr. Zappa

Veltšmerc

Zainteresovan član
Poruka
398
Frank Vincent Zappa po meni vrhunski muzicar i na moju veliku zalost nedovoljno shvacen i prihvacen. Muzicka karijera mu je trajala nekih 30 godina. Ostavio je iza sebe 57 autorskih albuma. Predivan pevac, gitarista, kompozitor koji je miksao fenomenalne muzicke stilove.Nikada nije posebno profitirao od svoje umetnosti. Covek cije intervjue i dan danas volim da pogledam. Mislim da je itekako imao sta reci svetu. O tome koliko i dalje volim da ga slusam je nepotrebno da pisem. Genijalan tip sa poprilicno otkacenim smislom za humor. Na moju veliku zalost, napustio nas je nakon borbe sa rakom. Mnogo toga bi se moglo reci o njemu pa ukoliko ima jos ljubitelja njegovog lika i dela, izvolite...

Interesantna priča o toj gitari na gornjem videu koju je Zappa svirao 70-tih: To uopšte nije Gibson već ručni rad nekog tipa iz Finiksa, Arizone koji se provukao iza scene i prodao Zappi gitaru za $500 (otprilike $3000 u današnjim parama).
Gitara je veoma specifična jer je dodao 23 prag i plus muljao oko elektronike. Ostalo je napravio sve kao originalni SG.

Interesantna priča o toj gitari na gornjem videu koju je Zappa svirao 70-tih: To uopšte nije Gibson već ručni rad nekog tipa iz Finiksa, Arizone koji se provukao iza scene i prodao Zappi gitaru za $500. To je bila povelika lova onda.
Gitara je veoma specifična jer je dodao 23 prag i plus muljao oko elektronike. Ostalo je napravio sve kao originalni SG.
Opa... Svaka cast! 😊

“Information is not knowledge.
Knowledge is not wisdom.
Wisdom is not truth.
Truth is not beauty.
Beauty is not love.
Love is not music.
Music is THE BEST.”

― Frank Zappa

Magična sedmica... Ja ne znam da li se ovde može još nešto pridodati, a da ne pokvari jedan tako delikatan smisao izrečen od strane ovog kralja satire i postavljanja pravih i svojevremenih problema sveta na pločicu mikroskopa tako da se shvati prema mogućnostima, genijalnog stvaraoca muzike, ali i još nekog čudovišnog, otrežnjujućeg, spazmatičnog osećaja uz muziku i stih...
Dugo mi je trebalo da se nakanim da poslušam makar malo Zappu, sve nešto-ja ovo ne mogu, ma, beži, šta je bre ovo!?, ali... sve ima svoje vreme. Nisam mogla da slušam jer je bilo i sasvim smešno slušati.
Meni je on veliki mislilac, svaka reč koju je ostavio za sobom u pesmi, i van nje ima žestok i olovan teg ozbiljnosti, ali ne sad da bi se deprimirali, već, eto... čisto da se ne zanosimo mnogo da ovaj svet ikada može biti savršen.
Slušaš i kao:
''Hej... ovo je priča o svetu/životu/društvu oduvek i zauvek!''

“Information is not knowledge.
Knowledge is not wisdom.
Wisdom is not truth.
Truth is not beauty.
Beauty is not love.
Love is not music.
Music is THE BEST.”

― Frank Zappa

Magična sedmica... Ja ne znam da li se ovde može još nešto pridodati, a da ne pokvari jedan tako delikatan smisao izrečen od strane ovog kralja satire i postavljanja pravih i svojevremenih problema sveta na pločicu mikroskopa tako da se shvati prema mogućnostima, genijalnog stvaraoca muzike, ali i još nekog čudovišnog, otrežnjujućeg, spazmatičnog osećaja uz muziku i stih...
Dugo mi je trebalo da se nakanim da poslušam makar malo Zappu, sve nešto-ja ovo ne mogu, ma, beži, šta je bre ovo!?, ali... sve ima svoje vreme. Nisam mogla da slušam jer je bilo i sasvim smešno slušati.
Meni je on veliki mislilac, svaka reč koju je ostavio za sobom u pesmi, i van nje ima žestok i olovan teg ozbiljnosti, ali ne sad da bi se deprimirali, već, eto... čisto da se ne zanosimo mnogo da ovaj svet ikada može biti savršen.
Slušaš i kao:
''Hej... ovo je priča o svetu/životu/društvu oduvek i zauvek!''
Koliko si ga dobro opisala. Ja sam ga prvi put cula sa nekih 16 godina i nije mi legao mada se vrlo cesto slusao u ekipi. Nekih otprilike deset godina kasnije, naprasno sam se zaljubila u njegovu muziku a kasnije i u ono sto on govori.

Koliko si ga dobro opisala. Ja sam ga prvi put cula sa nekih 16 godina i nije mi legao mada se vrlo cesto slusao u ekipi. Nekih otprilike deset godina kasnije, naprasno sam se zaljubila u njegovu muziku a kasnije i u ono sto on govori.
Gitara mi je oduvek omiljena među instrumentima, za to mi nikad nije trebalo mnogo navijanja i ubeđivanja da pustim Zappu. Stihovi su to što mi je uvek govorilo-Ne, ovo ne može da se sluša. Daj da slušam nešto što mogu.
I onda imaš svet oko sebe, određena iskustva... udarne događaje, udarne ličnosti, udarne vesti, igranje sa ljudima... sentimentalnost u reklami za suhomesnati proizvod na TV-u, lupam, i tako...
Pogledaš šta je govorio, pa onda šta je pisao, i stvarno-Zappa postaje neko ko to sve mnogo pre tebe zna-on je upravo o tome pisao i govorio.

“The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way and you will see the brick wall at the back of the theater.”
― Frank Zappa

Gitara mi je oduvek omiljena među instrumentima, za to mi nikad nije trebalo mnogo navijanja i ubeđivanja da pustim Zappu. Stihovi su to što mi je uvek govorilo-Ne, ovo ne može da se sluša. Daj da slušam nešto što mogu.
I onda imaš svet oko sebe, određena iskustva... udarne događaje, udarne ličnosti, udarne vesti, igranje sa ljudima... sentimentalnost u reklami za suhomesnati proizvod na TV-u, lupam, i tako...
Pogledaš šta je govorio, pa onda šta je pisao, i stvarno-Zappa postaje neko ko to sve mnogo pre tebe zna-on je upravo o tome pisao i govorio.

“The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way and you will see the brick wall at the back of the theater.”
― Frank Zappa
“Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

“I'm vile and perverted.
I'm obsessed and deranged.
I've existed for years but very little has changed.
I'm the tool of the government and industry too.
For I'm destined to rule and regulate you.
You may think I'm pernicious, but you can't look away.
I'll make you think I'm delicious with the stuff that I say.
I'm the best you can get... have you guessed me yet?
I'm the slime oozing out of your TV set....”

― Frank Zappa

Ne, ovo je ludilo... žešće!

Nego, znate li za nove pesme Iron Maiden-a?
:rida:

“I'm vile and perverted.
I'm obsessed and deranged.
I've existed for years but very little has changed.
I'm the tool of the government and industry too.
For I'm destined to rule and regulate you.
You may think I'm pernicious, but you can't look away.
I'll make you think I'm delicious with the stuff that I say.
I'm the best you can get... have you guessed me yet?
I'm the slime oozing out of your TV set....”

― Frank Zappa

Ne, ovo je ludilo... žešće!

Nego, znate li za nove pesme Iron Maiden-a?
:rida:
I'm the Slime
Ludo ludo...
Sto se tice Maiden-a nikada ih nisam volela

I feel like the one down. :huh:
Kakav autsajder moraš biti da ne voliš Iron Maiden???
Film Night GIF by Arrow Video

Back