MR abdomena tumačenje

vacuumtube

Početnik
Poruka
12
Radio sam MR abdomena I u zaključku piše: mala količina slobodne tečnosti u peritoneumu.Ne prikazuje se patološko bojenje peritoneuma, ne diferenciraju se peritonealni implantati.Od čega to nastaje, koliko je opasno I šta dalje raditi?

Radio sam MR abdomena I u zaključku piše: mala količina slobodne tečnosti u peritoneumu.Ne prikazuje se patološko bojenje peritoneuma, ne diferenciraju se peritonealni implantati.Od čega to nastaje, koliko je opasno I šta dalje raditi?

У перитонеуму слободна течност?:)
Мало се др забунио, вероватно је хтео да напише да имаш мало слободне течности у трбушној дупљи.
Одакле?
Може због јетре, због пада вредности протеина у крви, можда неки реактивни процес....
Имаш тегобе?

Znas kako,ovo sto si napisao ovde,mi ukazuje na zapaljenje trbusne maramice.Tipicno je da se pojavi prisustvo tecnosti u peritonealnoj supljini,a uz to postoji i palpatorna osetljivost stomaka.Takodje i rezultati krvne slike ukazuju na zapaljenski proces.E sad,dal je proces zapoceo primarno na trbusnoj maramici ili se tu sekundarno prosirio sa nekog susednog organa to treba ispitati.Dal je bol po celom zidu stomaka ili je samo ogranicen na jedan deo(to se palpacijom "vidi"),koliko taj bol dugo traje,dal je bilo povisene temperature,mucnine,povracanja,proliva,da li bolujete od necega?Izliv moze da potice i zbog bolesti jetre,pankreasa,hirurskih oboljenja creva...Na zalost,dosta je tesko pomoci nekome preko foruma.

Znas kako,ovo sto si napisao ovde,mi ukazuje na zapaljenje trbusne maramice.Tipicno je da se pojavi prisustvo tecnosti u peritonealnoj supljini,a uz to postoji i palpatorna osetljivost stomaka.Takodje i rezultati krvne slike ukazuju na zapaljenski proces.E sad,dal je proces zapoceo primarno na trbusnoj maramici ili se tu sekundarno prosirio sa nekog susednog organa to treba ispitati.Dal je bol po celom zidu stomaka ili je samo ogranicen na jedan deo(to se palpacijom "vidi"),koliko taj bol dugo traje,dal je bilo povisene temperature,mucnine,povracanja,proliva,da li bolujete od necega?Izliv moze da potice i zbog bolesti jetre,pankreasa,hirurskih oboljenja creva...Na zalost,dosta je tesko pomoci nekome preko foruma.

Mr i ultra zvuk nisu pokazali obolenja nekih organa, dugo godina bolujem od colitisa ali mi je uredna stolica.Ovaj bol na dodir traje 4 meseca širi se preko cele trbušne maramice a najviše levo i iznad pupka. Pre mesec dana sam imao povišenu temparaturu ( 38) više dana za redom ali se to smirilo.Koja terapija se koristi za upalu trbušne maramice?

Тешко да је запалење трбушне марамице.;)
Да је она запаљена пресавијао би се од болова.
Трбушни дефанс као симптом би био присутан.
Пре је упала нечег другог од абдоминалних органа, наравно, крвна слика указује на то.

Едит: сад видим да имаш хронични колитис....лево и изнад пупка- дебело црево тј. колон. Ја бих се јавила свом гастроентерологу. ;) Нема везе што су ти столице ок.

Back